BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-10 17:50

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare.

In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, ING Bank, Alpha Bank si Garanti BBVA.

Clasamentul a avut ca reper un credit de 250.000 de lei (50.000 de euro) pe 25 de ani cu dobanda standard (fara incasare venit, asigurare de viata sau alte promotii), iar datele au fost culese din calculatoarele de pe site-urile bancilor.

Media DAE (Dobanda Anuala Efectiva) la creditele cu dobanda fixa in primii ani (3,5 sau 10) este 8,97%, cu aproximativ o jumatate de punct sub media DAE la creditele cu dobanda variabila inca de la inceput.

Bancile se concentreaza pe creditele cu dobanzi fixe in primii ani, astfel ca unele dintre ele, precum BCR sau BRD, nici nu mai au in oferta credite cu dobanda variabila pe toata perioada.

Marja fixa la dobanda variabila e cea care conteaza

Dobanzile fixe nu sunt insa atractive in acest moment, cand urmeaza o tendinta de scadere a ratei de referinta a BNR si implicit a indicilor de dobanda.

De fapt, ceea ce conteaza cel mai mult acum este marja fixa la dobanda variabila, care va fi aplicata pe cea mai mare perioada de creditare.

In privinta marjei fixe (standard), cea mai mica este la CEC Bank (2,3% la creditul cu dobanda variabila si 2,5% la cel cu dobanda fixa pe 5 ani).

Marje sub 3% mai gasim la Unicredit (2,6%), BRD (2,77%), Banca Transilvania (2,8% si 2,9%) si ING Bank (2,89%), in cazul creditelor cu dobanzi fixe.

La creditele cu dobanzi variabile, doar Intesa si ING mai au marje sub 3%.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  imprumut  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)

Pe baza reclamatiilor primite de la cititori, am intocmit o lista a aplicatiilor si platformelor de investitii in actiuni si criptomonede prin care se deruleaza fraude online (scams). De asemenea, publicam si lista platformelor de criptomonede care sunt folosite detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare. In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, detalii

Articole tip reclama mascata in doua reviste celebre din America si Romania

Am vazut doua articole tip reclama mascata in doua reviste celebre: Readers Digest din Statele Unite (a fost odata cea mai citita din lume, prezenta si la noi in a doua parte a anilor 2000) si Ziarul Financiar. Articolul din editia americana a Readers Digest se detalii

Profitul bancilor, in crestere cu 10%

Profitul net al bancilor romanesti a crescut cu 10%, echivalentul a 343 milioane lei, la 3,7 miliarde lei, in primul trimestru din 2024, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Impozitul pe profit platit statului de detalii

 



 

Ultimele Comentarii

  • plangere

    de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din ... detalii

  • Revolut

    Multe dintre produsele si serviciile Revolut nu sunt cele mai bune din piata, nici in privinta ... detalii

  • Am fost păcălit

    Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit ... detalii

  • frauda prin GapInvest

    Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 ... detalii

  • frauda GapInvestCapital

    Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest ... detalii