BANCI | ING Bank

ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-02-07 17:35

 ING transformă departamentul de responsabilitate socială corporativă, format în 2012, într-unul de Sustenabilitate, pentru a facilita tranziția către o economie verde și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

În acești zece ani, alături de parteneri ONG, ING a investit peste 8 milioane de euro în comunitate, în proiecte sociale și de sănătate financiară.

Noul departament de Sustenabilitate ING vine și cu un board alcătuit din 11 experți din arii diferite de business.din bancă. Board-ul de Sustenabilitate lucrează direct cu partenerii din rândul organizațiilor non-guvernamentale și are rolul de a crește implicarea întregii organizații în proiecte pentru un viitor durabil.

Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate, coordonează activitatea board-ului, precum și proiectele din principalele două direcții strategice ale ING: protecția mediului și sănătate financiară.

Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank
Alexandra Maier, Manager de Sustenabilitate la ING Bank

„Preocuparea de a transforma ING în banca pentru sustenabilitate a început încă de acum un deceniu. Astfel, trecerea oficială către un departament dedicat nu reprezintă doar o schimbare de nume, ci marchează un prag important pe care l-am atins, dar și începutul unui nou drum cu obiective ambițioase de sustenabilitate. Avem deja o bază solidă, demonstrată prin finanțări verzi în segmentul Wholesale Banking, lansarea constantă de inițiative verzi pentru angajați și clienți, precum și diferite proiecte care diminuează amprenta de carbon a băncii.

Noua structură vine într-un mod organic, după ce am dezvoltat un cadru de lucru intern, astfel încât tot mai mulți colegi să poată îngloba principii de sustenabilitate în munca lor de zi cu zi. În cele din urmă, așa ne dorim să construim o economie sănătoasă, cu grijă față de mediu și de clienții noștri.”, a explicat Alexandra Maier, Manager Sustenabilitate ING Bank România.

La nivel local și global, ING a devenit una dintre cele mai apreciate companii implicate social. Potrivit clasamentului realizat de compania de cercetare Corporate Knights în luna ianuarie 2022, ING se află pe locul 61 în topul celor mai sustenabile 100 de corporații din lume, din aproape 7000 analizate.

Peste 100 voluntari ING și-au donat mai mult de 1600 ore pentru voluntariat digital, într-un an pandemic

Voluntariatul este promovat continuu în cadrul ING Bank România. În contextul pandemic, când majoritatea acțiunilor și evenimentelor s-au mutat în mediul online, voluntariatul a continuat în bancă. Peste 100 de angajați din ING au ales să doneze mai mult de 1600 de ore din timpul lor pentru voluntariat digital în 2021.

Câteva dintre cele mai importante programe de voluntariat desfășurate în ING în 2021 au fost:

⦁ Sustainability Boost Programme a fost unul din programele de succes în care s-au implicat voluntarii ING, întrucât a condus la proiectarea și lansarea primului credit verde cu dobânzi reduse pentru persoane fizice, pentru achiziționarea de mașini electrice sau hybrid plug-in.

⦁ Adoptă un Proiect este, din 2013, programul de granturi tradițional prin care ING Bank sprijină organizațiile non-profit și implică angajații în cauze sociale. Până în prezent, ING a susținut 57 de proiecte, cu finanțare totală de peste un 1,2 milioane de euro și sute de ore de voluntariat ale angajaților.

⦁ Startarium RE:BUILD a fost un program conceput pentru a oferi sprijin antreprenorilor la început de drum afectați de pandemie. Astfel, 100 de antreprenori au beneficiat de consultanță și mentorat, iar 50 au accesat servicii subvenționate în valoare totală de 150.000 de euro.

⦁ Programele de mentorat și meditații au fost continuate în 2021 alături de câștigătorii granturilor Adoptă un proiect. Voluntarii ING au fost alături de 38 liceeni care au avut nevoie de îndrumare în recuperarea decalajelor la învățătură și în explorarea opțiunilor pentru o viitoare carieră.

⦁ Swimathon este un program la care voluntarii ING participă anual, fizic sau virtual. Anul trecut, 47 de voluntari ING au adunat 14.000 de euro în timpul campaniei, iar banii au fost direcționați către câștigătorii Adoptă un proiect 2020.

⦁ Civic Labs și soluții digitale pentru probleme sociale. Civiclabs este locul în care se dezvoltă soluții digitale pentru probleme actuale din societatea românească: educație, sănătate, mediu, grupuri vulnerabile și participare civică. Voluntarii ING se implică periodic ca voluntari pentru dezvoltarea de soluții proiectate în Civiclabs.

 

Taguri: ING Bank  banca  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ING BankCum evitam tentativele de frauda online?

ING Bank si OLX ne informeaza, intr-un comunicat, cum ne putem apara de fraudatorii din mediul online: • Dă IBAN-ul, nu datele de pe card (numărul de pe fața cardului) dacă vinzi produse pe Internet Ține datele de pe card pentru tine. detalii

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie

Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank, pana in 20 martie 2022, de cand va putea fi folosita pe telefoanele mobile doar noua versiune 4.8 pentru Android si 4.7 pentru iOS. "Pe lângă siguranță, un update la vremea lui detalii

Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank

ING Bank a fost implicată într-o nouă emisiune de obligațiuni verzi, în valoare de 500 milioane de euro, pentru NEPI Rockcastle - cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrală și de Est. Fondurile vor fi utilizate pentru detalii

ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate

 ING transformă departamentul de responsabilitate socială corporativă, format în 2012, într-unul de Sustenabilitate, pentru a facilita tranziția către o economie verde și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă, anunta banca intr-un detalii

  

Ultimele Comentarii