BANCI | Stirea Zilei

Cum poti fi inselat cu actualizarea datelor in aplicatia George BCR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-03-09 20:32

Clientii BCR sunt vizati de o tentativa de inselaciune prin intermediul unor e-mailuri primite aparent de la banca, dar care in realitate au alta adresa, fara nicio legatura cu banca (vezi foto).

ATENTIE! Atunci cand primiti e-mailuri care aparent sunt de la banca (pentru ca in mail apare numele bancii, ca in acest caz, adresa reala fiind alta), verificati care este, de fapt, adresa de e-mail. (vezi foto)

In acelasi timp, DNSC (Directoratul National de Securitate Cibernetica) ne ofera, pe Facebook, un sfat pueril si inutil, pe aceeasi tema: „Asa cum mama te-a învățat să nu deschizi ușa persoanelor necunoscute atunci când ea nu este acasă, la fel trebuie să o înveți și tu acum că nu trebuie să dea click pe link-uri din surse necunoscute”.

De fapt, hotii online mizeaza tocmai pe acest lucru, pentru a-i pacali pe oameni: sa dea mesajelor si aplicatiilor (site-urilor) pe care-i trimit un aspect cat mai apropiat, uneori identic cu cele ale bancilor. (vezi foto)

Asa cum se intampla si in aceasta situatie.

Mesajul primit in numele BCR, cu titlul „Accesul la tranzactii a fost restrictionat temporar”, are urmatorul continut:

"Salut

Accesul la tranzactii a fost restrictionat temporar, deoarece nu ai datele actualizate.

Acceseaza George si finalizeaza actualizarea datelor simplu si rapid, ca sa ai acces la toate tipurile de tranzactii.
Actualizeaza-ti actul de identitate simplu si rapid in George, ca sa ai access in continuare la toate tipurile de tranzactii.

Actualizare date personale

Echipa BCR"

Daca faci click pe link-ul "Actualizare date personale", ajungi pe un site foarte asemanator cu cel al aplicatiei George BCR, fireste cu o adresa diferita.

Aici ti se cere sa introduci, mai intai, numele de utilizator sau Alias George, apoi data nasterii, PIN-ul de acces in aplicatie si codul SMS primit pe telefon. (vezi foto)

Aceasta este pagina reala a aplicatiei George BCR, la adresa de internet: login.bcr.ro
Aceasta este pagina reala a aplicatiei George BCR, la adresa de internet: login.bcr.ro

Daca furnizezi aceste date, este posibil ca hotii sa fie in stare sa intre in aplicatie, desi nu ar trebui sa se intample acest lucru, daca banca are masuri de securitate adecvate, astfel incat sa depisteze accesul de pe telefoane/calculatoare necunoscute, altfele decat cele utilizate pana atunci de clientul sau.

Cu toate acestea, astfel de fraude sunt posibile, ba chiar apar tot mai multe.

Taguri: aplicatie mobile banking  aplicatia George BCR  Banca Comerciala Romana (BCR)  banca  frauda online  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii