Informatii utile banci | First Bank

First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-08-02 09:39

Intrebari si raspunsuri utile despre calitatea First Bank de reprezentanta in Romania a Eurobank, fosta proprietara a Bancpost, de la care a preluat o parte dintre credite, restul fiind transferate la Banca Transilvania.

Care este calitatea First Bank?

Incepand cu data de 01.07.2018 First Bank S.A. este reprezentantul Eurobank in Romania si se ocupa de administrarea acestor credite. Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A., ca parte a planului de reorganizare al grupului Eurobank.

Toate produsele de credit cesionate au fost comunicate in notificarea transmisa. Nu au fost cesionate catre Eurobank S.A. conturi curente, depozite, conturi de economii sau carduri. Legislatia aplicabila prevede ca cesionarul sa fie notificat dupa data intrarii in vigoare a cesiunii.

Notificarea a fost deja transmisa catre dumneavoastra, cat si catre toti participantii la credit la adresele de corespondenta declarate in relatia contractuala dintre
clienti si Eurobank S.A.

Creditul meu a fost vandut?

Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A.. Eurobank isi asuma termenii si conditiile imprumutului, prin urmare, tranzactia nu afecteaza drepturile si obligatiile ce decurg din contractul dvs. de credit.

Care este legislatia care se va aplica in derularea contractului cu Eurobank S.A.?

Legislatia aplicabila in ceea ce priveste contractul dumneavoastra va ramane in continuare cea romana.

Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile imprumutatului.

Mi se percepe vreun comision pentru acest transfer (cesiunea catre Eurobank)? Se vor modifica costurile din cauza acestui transfer?

Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile imprumutatului. Acesta cesiune nu presupune costuri suplimentare din partea dumneavoastra, costurile creditului ramanand cele mentionate in contractul de credit semnat si agreat de ambele parti.

Care sunt ofertele de conversie a creditelor acordate in moneda CHF?

Incepand cu data de 05.02.2019, Eurobank S.A., prin intermediul First Bank, desfasoara un program de reducere a soldului si conversia in RON/EUR a creditelor cu garantie imobiliara acordate in CHF in functie de anumite criterii de eligibilitate. Pentru detalii suplimentare puteti transmite un e-mail la adresa RetailEurobankSupport@firstbank.ro .
Conditiile programului initiat in 05.02.2019, sunt:

• Conversia creditului atat in RON cat si in EUR, cu 18% discount aplicat la principalul facilitatii.

• Dobanda variabila ROBOR/EURIBOR la 6 luni+ 3% marja fixa a Bancii.

• Costurile notariale vor fi suportate integral de catre Banca.

In ce cont trebuie sa platesc in continuare?/Cum am o evidenta asupra platilor efectuate?/ Ce se intampla daca fac plati in contul meu de la Bancpost aferent creditului?

Conturile IBAN in functie de moneda creditului sunt:

• RON RO47 PIRB 4200 7901 8700 1000;
• EUR RO13 PIRB 4200 7901 8700 2000;
• USD RO76 PIRB 4200 7901 8700 3000;
• CHF RO42 PIRB 4200 7901 8700 4000.

Veti putea plati:
➢ direct in sucursala First Bank S.A. prin depunere la casierie,
➢ prin ordin de plata/transfer dintr-un cont First Bank S.A. sau de la alta banca. In acest caz va rugam sa va asigurati ca la detalii veti include referinta interna a creditului dumneavoastra comunicata in scrisoarea de notificare, numele si prenumele imprumutatului si CNP-ul imprumutatului/ CUI-ul societatii;

➢ Prin intermediul terminalelor Paypoint, conform notificarii transmise.

In functie de modul in care efectuati plata veti avea o dovada a platii (de exemplu chitanta in cazul platii la ghiseu).

Depunerile in conturile Bancpost nu se vor aloca pentru plata obligatiilor dumneavoastra catre Eurobank SA. Pentru informatii privind contul dumneavoastra curent deschis la Bancpost, avem rugamintea sa va adresati unei Unitati Teritoriale a Bancii Transilvania.

Am posibilitatea sa platesc [ce?] in continuare prin internet banking?/ Va trebui sa platesc ratele in EUR sau in moneda creditului?

Incepand cu data de 01 septembrie 2018 va trebui sa platiti in contul IBAN deschis de catre Eurobank S.A. la First Bank S.A. in moneda creditului dumneavoastrasi comunicat prin notificarea transmisa.

Veti putea continua sa platiti prin internet banking, declarand Eurobank S.A. ca beneficiar si efectuand transferului in contul IBAN comunicat. La detalii veti include referinta interna a creditului dumneavoastra comunicata in scrisoarea de notificare, numele, prenumele si CNP-ul imprumutatului/CUI-ul imprumutatului.

De asemenea, puteti plati in moneda creditului in contul IBAN deschis la First Bank si comunicat in notificarea care v-a fost transmisa. Incepand cu data de 06 mai 2019 puteti achita si in RON la orice terminal PAYPOINT cu codul de bare aferent notificarii transmise.

Cine imi ofera in continuare informatii despre contractul meu de credit? Daca am o solicitare/ modificare privind contractul de credit cui ma adresez?

Exemple de solicitari pentru care se va oferi acelasi raspuns:

➢ Unde/cui solicit rambursarea in avans – partiala sau
totala? Cui solicit un grafic de rambursare? Unde
solicit adresa de refinantare?

➢ Unde se vor incheia asigurarea de viata/ imobil?
Unde trimit polita de asigurare imobil incheiata si cesionata conform legii? La ce societate vreau? Dar chitanta de plata trimestriala? – pana acum o trimiteam la unitatea Bancpost.

➢ Cui solicit negocierea dobanzii?

➢ Unde anunt ca nu mai pot plati ratele si unde cer
restructurarea creditului?

➢Am nevoie de un acord de dezmembrare/
inchiriere/vanzare pentru proprietatea ipotecata? Unde il solicit? Cand il primesc si cum?

First Bank S.A. in calitate de reprezentant si administrator al creditelor Eurobank S.A. va prelua aceste solicitari. Pentru orice informatie/solicitare referitoare la contractul dvs. de credit ne puteti contacta astfel:

➢ Prin e-mail pe adresele:
o RetailEurobankSupport@firstbank.ro - pentru
Persoane Fizice;

o PJEB@firstbank.ro-pentruPersoaneJuridice. ➢ Prin telefon la numarele:
o 021.205.31.31- pentru Persoane Fizice
o 021.303.69.69 - pentru Persoane Juridice. ➢ Prin fax la numarul: 021.303.69.68.
➢ In scris la adresa: Sos Nicolae Titulescu, nr.29-31,
sector 1, Bucuresti.
sau va puteti prezenta in oricare din unitatile noastre teritoriale

Ce se intampla daca nu mai platesc?

Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A. cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile imprumutatului. Astfel, in situatia in care nu veti mai plati, va fi initiat procesul de recuperare creante in conformitate cu termenii contractuali. Va confirmam ca in continuare legea aplicabila contractului dumneavoastra este legea romana.

Eurobank calculeaza in continuare penalizari pentru
intarzieri/ neplata?

Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile partilor asa cum sunt acestea au fost stabilite prin contractul de credit. Astfel, dobanda penalizatoare se va percepe conform contractului de credit.

Comisionul de rambursare in avans ramane 0%?

Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile partilor asa cum sunt acestea stabilite prin contractul de credit. Astfel comisionul de plata anticipata este cel prevazut in contractul dumneavoastra de credit sau prevazut de legislatia in vigoare.

Creditul meu este dat in plata. Ce se modifica prin aceasta cesiune?

Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A. cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Prin aceasta cesiune a avut loc schimbarea creditorului Bancpost S.A. care a fost inlocuit cu creditorul Eurobank S.A.. Cesiunea nu a modificat conditiile contractuale, respectiv drepturile si obligatiile imprumutatului. Incepand cu data de 1 iulie 2018 creditul dvs. este administrat de First Bank S.A. in calitate de prestator servicii administrare credite pentru Eurobank S.A. Legea Darii in plata nu interzice cesiunea.

Aceasta cesiune nu afecteaza derularea procedurii de Dare in plata. Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A. cu respectarea prevederilor legale in vigoare. Prin aceasta cesiune a avut loc schimbarea creditorului Bancpost S.A., care a fost inlocuit cu creditorul Eurobank S.A..

Conform Legii Darii in plata, “se suspenda orice plata catre creditor, precum si orice procedura judiciara sau extrajudiciara demarata de creditor sau de persoane care se subroga in drepturile acestuia indreptata impotriva consumatorului sau a bunurilor acestuia”.

In calitate de nou creditor, Eurobank S.A. va avea calitatea de participant in litigiile avand ca obiect Darea in plata, insa acest fapt nu afecteaza derularea proceselor sau drepturile si obligatiile dvs. in temeiul acestei legi.

Ce se intampla cu acordul de plata semnat cu Bancpost avand in vedere ca l-am respectat?

Acordul de plata semnat este in continuare valid, in conditiile in care si dumneavoastra v-ati respectat pana acum obligatiile.

Sunt in executare prin poprire, mi se va ridica poprirea de pe conturi in urma transferului?

Nu, cesiunea de creanta nu presupune stoparea procesului de executare silita.

Cu ce drept prelucreaza Eurobank datele mele cu caracter personal?

Eurobank S.A. prelucreaza datele dvs. cu caracter personal in legatura cu contractul incheiat cu BancPost S.A. (denumit in continuare generic „Contractul”), astfel cum a fost acesta mentionat in Notificarea de transfer ce v-a fost comunicata de Eurobank Ergasias Services and Holdings S.A., Eurobank S.A. si ERB New Europe Funding II B.V. in luna mai 2020 („Notificarea de transfer”).

Eurobank S.A a dobandit datele dvs. cu caracter personal in legatura cu Contractul de la Eurobank Ergasias S.A., pe calea succesiunii cu titlu universal, ca urmare a operatiunii de divizare a Eurobank Ergasias S.A. explicata si descrisa in Notificarea de transfer.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se realizeaza in conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("GDPR").

Datele dumneavoastra cu caracter personal sunt prelucrate de Eurobank S.A. pe baza urmatoarelor temeiuri legale prevazute de GDPR: temeiul necesitatii executarii Contractului la care sunteti parte (art. 6 (1) lit. b) din GDPR), temeiul necesitatii indeplinirii obligatiilor legale ce incumba Eurobank S.A. (art. 6 (1) lit. c) din GDPR), respective temeiul interesului legitim, in conformitate cu prevederile art. 6 (1) lit. f) din GDPR.

In acest context, mentionam faptul ca nu este necesar acordul dumneavoastra pentru prelucrarea datelor, aceasta realizandu-se in baza temeiurilor juridice mai sus mentionate, si nu in temeiul consimtamantului.

Informatii detaliate cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal de catre Eurobank S.A. sunt disponibile in Nota de informare cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal ce v-a fost comunicata o data cu Notificarea de transfer.

Am obligatia de a-mi actualiza datele cu caracter personal?

Da, potrivit prevederilor contractuale, aveti obligatia de a va actualiza datele ori de cate ori apar modificari ale acestora. Actualizarea acestora, fara ca enumerarea sa fie limitativa, va ajuta sa primiti informatii si documente cu privire la Contractul de credit si derularea raporturilor contractuale existente cu dumneavoastra.

In vederea actualizarii datelor personale, avem rugamintea de a ne transmite copia actului dvs. de indentitate pe adresa de mail RetailEurobankSupport@firstbank.ro.

Pot sa ma opun prelucrarii datelor mele cu caracter personal de catre Eurobank?

Potrivit art. 21 din Regulamentul General pentru Protectia Datelor 679/2016 (GDPR), aveti dreptul de a va opune, din motive legate de situatia particulara in care va aflati, prelucrarii datelor dvs. realizate de Eurobank in temeiul interesului sau legitim.

Potrivit prevederilor art. 21 alin. 1 din GDPR, Eurobank va inceta prelucrarea datelor, cu exceptia cazului in care:

a) exista motive legitime si imperioase care justifica prelucrarea si care prevaleaza asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra; sau

b) scopul prelucrarii datelor de catre Eurobank il constituie constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.

Ca urmare, in masura in care prezentati motive legate de situatia dumneavoastra particulara, iar datele nu sunt prelucrate in vederea constatarii, exercitarii sau apararii unui drept in instanta si nu exista motive legitime si imperioase care sa justifice prelucrarea si care care sa prevaleze asupra intereselor, drepturilor si libertatilor dumneavoastra, Eurobank va da curs solicitarii dumneavoastra.

Pot sa solicit stergerea datelor mele cu caracter personal de catre Eurobank?

Da, puteti solicita stergerea datelor dumnevoastra in situatia in care este indeplinita cel putin una dintre conditiile de mai jos:

a) datele cu caracter personal nu mai sunt necesare pentru indeplinirea scopurilor pentru care au fost colectate sau prelucrate;

b) va opuneti prelucrarii in temeiul articolului 21 (1)
din Regulamentul General pentru Protectia Datelor 679/2016 (GDPR) si nu exista motive legitime care sa prevaleze in ceea ce priveste prelucrarea;
(d) datele cu caracter personal au fost prelucrate ilegal;

(e) datele cu caracter personal trebuie sterse pentru respectarea unei obligatii legale care revine operatorului in temeiul dreptului Uniunii sau al dreptului intern sub incidenta caruia se afla operatorul.

Este necesar acordul meu pentru prelucrarea datelor cu caracter personal de catre First Bank?

Asa cum ati fost informat prin Notificarea vizand prelucrarea datelor cu caracter personal ce v-a fost transmisa in luna mai 2020, First Bank S.A. prelucreaza datele dumneavoastra cu caracter personal in numele si pe seama Eurobank S.A., avand calitatea de persoana imputernicita de operator in acceptiunea Regulamentului (UE) 2016/679 din 27 aprilie 2016 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("GDPR").

Potrivit dispozitiilor GDPR, pentru prelucrarea datelor prin intermediul persoanelor imputernicite nu este necesar consimtamantul persoanelor vizate de prelucrare. In schimb, in linie cu cerintele art. 28 din GDPR, First Bank si Eurobank au incheiat un contract de prelucrare a datelor cu caracter personal care stabileste obligatii detaliate in sarcina ambelor parti astfel incat drepturile dumneavoastra sa fie respectate.

Totodata, va asiguram ca prelucrarea datelor dumneavoastra se realizeaza cu respectarea intrutotul a prevederilor legale.

Inscrierea clientilor in Biroul de Credit - de ce figurez inscris in continuare? Eurobank mai inscrie in acest moment in Biroul de Credit?

Raportarea privind creditul dvs. la Biroul de Credit S.A efectuata de catre Bancpost a incetat la data cesiunii. In situatia in care inca mai figurati in Biroul de Credit, aceasta se datoreaza inregistrarilor operate de catre BancPost, pana la momentul cesiunii contractului dumneavoastra de credit catre Eurobank Ergasias. Inregistrarile sunt stocate in baza de date a Biroului de Credit pentru o perioada de 4 ani de la data acestora. Eurobank nu a facut si nu face raportari catre Biroul de Credit, orice raportare catre aceasta institutie cu privire la creditul dumneavoastra incetand la data de cesiunii contractului catre Eurobank Ergasias (anul 2018).

Pot solicita Eurobank / First Bank stergerea datelor / inregistrarilor din Biroul de Credit?

Eurobank S.A. nu are calitatea de participant in Biroul de Credit si, ca urmare, nu poate opera modificari in baza de date a acestei institutii. In mod implicit, nici First Bank, actionand in calitate de persoana imputernicita a Eurobank S.A., nu are dreptul de a efectua modificari in baza de date a Biroului de Credit in ceea ce va priveste.

Raportarea catre Biroul de Credit a incetat la data cesiunii Contractului de credit de catre BancPost catre Eurobank Ergasias, in anul 2018.

Avand in vedere cele mai sus mentionate, nu putem da curs solicitarii de stergere a datelor dumneavoastra din baza de date a Biroului de Credit.

Cu toate acestea, in ceea ce priveste datele dumneavoastra inregistrate in baza de date a Biroului de Credit anterior cesiunii contractului dumneavosatra de credit catre Eurobank Ergasias, mentionam ca puteti adresa solicitarea dumneavoastra catre Biroul de Credit. Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul www.birouldecredit.ro.

Pot primi o copie a contractului de cesiune dintre Bancpost S.A. ERB NEW EUROPE FUNDING II BV si Eurobank Ergasias S.A. (actuala Eurobank) conform art. 1578 Cod Civil?

Prin notificarea transmisa dvs. ca urmare a cesiunii intervenite, ati fost informat cu privire la intervenirea cesiunii creantelor din Contractul de credit catre Eurobank Ergasias S.A. Conditiile in care a intervenit cesiunea sunt cele indicate in notificare, aceasta continand elementele necesare pentru a respecta formalitatile de notificare a cesiunii de creanta conform Codului Civil in vigoare.

Avand in vedere ca aceasta notificare a fost emisa de cedent si cesionar deopotriva, nu este necesara, conform legii, pentru ca cesiunea sa produca efecte fata de dvs., transmiterea contractului de cesiune;
Dispozitiile art. 1578 alin (3) Cod Civil devin aplicabile numai in masura in care notificarea adresata debitorului cedat (dumneavoastra) ar fi fost semnata doar de catrecesionar (Eurobank Ergasias S.A., actual Eurobabk S.A.). In cazul dvs., va reamintim faptul ca notificarea transmisa dvs. este semnata/adresata de cedent si cesionar deopotriva, astfel incat comunicarea actului de cesiune nu este necesara pentru ca cesiunea sa produca efecte fata de dvs.

Astfel cum rezulta si din cuprinsul notificarii transmise catre dumneavoastra, obiectul transferului in baza contractului de cesiune l-au reprezentat in exclusivitate creantele aferente Contractului de credit (adica drepturile de creanta rezultand din acest contract), prin urmare, nu sunt aplicabile prevederile invocate in cuprinsul solicitarii dumneavoastra intrucat acestea vizeaza situatia in care obiectul cesiunii l-ar constitui insusi Contractul de credit, ceea ce nu s-a intamplat in situatia de fata.

Cum se produce vanzarea unui contract de credit de la Bancpost la ERB si mai departe la Eurobank?
Care este temeiul legal al cesiunii succesive de drepturi?
Care dintre cele trei entitati vor raspunde civil, penal si material pentru drepturile castigate de debitori in instanta?

Cesiunile de drepturi au fost efectuate prin intermediul operatiunii juridice a cesiunii de creanta, reglementata in art. 1391-1398 si 1402-1404 din Codul Civil anterior, respectiv art. 1566 si urmatoarele din Codul Civil actual la care se adauga prevederile exprese din OUG 50/2010 si OUG 52/2016.

Raspunderea juridica (civila, penala si materiala) cu privire la orice drepturi castigate de debitori in instanta va fi stabilita prin deciziile judecatoresti definitive obtinute in cauzele respective.

In ce ne priveste, va rugam ca, in cazul in care introduceti o actiune in instanta impotriva Eurobank S.A., sa tineti seama de faptul ca First Bank S.A., are doar calitatea de reprezentant desemnat, astfel incat poate primi in mod valabil citatii in numele Eurobank, fiind considerat mandatar cunoscut in sensul prevederilor de art. 155 alin. (1) pct. 13 din Codul de Procedura Civila in vigoare.

Ce ati cesionat?

Cesiunea are ca obiect creantele aferente creditului dvs.; chiar in cazul in care procedura de executare silita demarata in vederea recuperarii creantelor aferente creditului a fost suspendata de instanta, aceste creante continua sa existe din punct de vedere juridic si, ca atare, pot fi cesionate in mod valabil.

De ce a fost cesionat un contract cu plata ratelor la zi?

Obiectul transferului in baza contractelor de cesiune sus-mentionate l-au reprezentat in exclusivitate creantele aferente Contractului de credit. Conform prevederilor contractuale, creditorul Bancpost S.A. era indreptatit in mod expres sa cesioneze aceste creante, indiferent de stadiul ratelor.

Notificarea BNR privind furnizarea de servicii in mod direct pe teritoriul Romaniei

In ce priveste notificarea Bancii Nationale a Romaniei privind furnizarea de servicii in mod direct pe teritoriul Romaniei de catre Eurobank Ergasias S.A. va comunicam faptul ca, in conformitate cu prevederile art. 49 din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 99/2006 privind institutiile de credit si adecvarea capitalului ("OUG 99/2006"): "furnizarea de servicii in mod direct de catre o institutie de credit autorizata si supravegheata intr-un alt stat membru poate fi realizata pe baza notificarii transmise Bancii Nationale a Romaniei de catre autoritatea competenta din statul membru de origine, cuprinzand activitatile pe care institutia de credit intentioneaza sa le desfasoare in Romania".

Aceste dispozitii imperative sunt reluate si in cuprinsul art. 9 din Regulamentul nr. 10/2006 privind notificarea sucursalelor institutiilor de credit si a prestarii de servicii in mod direct, emis de catre Banca Nationala a Romaniei ("BNR"), precizandu-se aici suplimentar faptul ca notificarea, transmisa de catre autoritatea competenta din statul membru de origine (asadar, nu de institutia de credit in cauza), va fi adresata Directiei supraveghere din cadrul BNR.

Nu a fost efectuata inscrierea in Cartea Funciara a vechiului creditor. De ce nu pot efectua conversia creditului?

Referitor la efectuarea publicitatii imobiliare a noului creditor, mentionam faptul ca in prezent se efectueaza demersuri in vederea realizarii acesteia urmand ca in cel mai scurt timp, in functie de autoritatile terte implicate in procedura, sa definitivam completarea Cartii Funciare.

In prezent Eurobank S.A detine calitatea de creditor de facto. Dupa inscrierea in Cartea Funciara va fi si creditor tabular, astfel incat va putea pune la dipozitia dvs. orice acte care presupun inscrieri in cartile funciare, inclusiv notarea actului aditional la contractul de ipoteca imobiliara in vederea realizarii opozabilitatii noii sume a contractului de credit.

Ce implicatii are divizarea intervenita in cursul acestui an la Eurobank Ergasias S.A?

Prin divizarea care a avut loc la 20.03.2020 activitatea bancara a Eurobank Ergasias S.A., inclusiv portofoliul de credite din Romania, au fost transferate prin divizare / desprindere catre Eurobank S.A. [?] este o entitate noua autorizata ca institutie de credit de ECB (European Central Bank). ECB a emis o decizie de acordare a licentei de banca pentru Eurobank SA.

Ca efect al divizarii, Eurobank S.A. a preluat prin succesiune cu titlu universal toate drepturile si obligatiile legate de portofoliul de credite din Romania administrat de First Bank S.A. Eurobank S.A. este inregistrata ca atare in Romania, fiind prezenta pe site-ul BNR, in registrul institutiilor de credit care presteaza servicii transfrontaliere.

Inregistrarea Eurobank Ergasias S.A. la institutiile abilitate ca si recuperator de credit

Referitor la calitatea de recuperator de credite precizam faptul ca nici ERB New Europe Funding II BV si nici Eurobank Ergasias S.A. (denumirea actuala Eurobank S.A.) nu sunt inregistrate ca entitati de recuperare creante.

Conform art. 7 din OUG 50/2010, punct 17, entitatiile care desfasoara activitatea de recuperare creante sunt „persoane juridice, altele decat creditorii, cu un capital social minim subscris si varsat ce nu poate fi mai mic de 500.000 lei, care desfasoara activitatea de recuperare creante si/sau care obtin drepturile, conform art. 70 alin. (4) asupra unor debite scadente ce rezulta din contractele de credit.” Spre deosebire de acest tip de entitati, Eurobank S.A. este creditor, astfel cum este acesta definit in art. 7, punct 5 din OUG 50/2010.

Taguri: First Bank  credite ipotecare  credite de consum  Banca Transilvania  banca  credite nevoi personale  credite pentru locuinte  credite imobiliare  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: First BankFirst Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?

Intrebari si raspunsuri utile despre calitatea First Bank de reprezentanta in Romania a Eurobank, fosta proprietara a Bancpost, de la care a preluat o parte dintre credite, restul fiind transferate la Banca Transilvania. Care este calitatea First Bank? Incepand cu data de 01.07.2018 First Bank S.A. este reprezentantul Eurobank in Romania si se ocupa de administrarea acestor credite. Creditul dumneavoastra a fost cesionat catre Eurobank S.A., ca parte a planului de reorganizare al grupului Eurobank. Toate produsele de credit cesionate au fost comunicate in notificarea transmisa. Nu au fost cesionate catre Eurobank S.A. conturi curente, depozite, conturi de economii sau carduri. Legislatia aplicabila prevede ca cesionarul sa fie notificat detalii

Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay

First Bank lansează plățile prin Google Pay, o modalitate rapidă și simplă de a plăti online sau de a efectua plăți contactless, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Posesorii cardurilor emise de First Bank, care au un smartphone cu sistem de operare Android, detalii

First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021

First Bank a raportat pentru primul semestru din 2021 un profit net de 54 milioane de lei, în crestere semnificativă, de 2.5 ori față de aceeași perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Banca a generat o rentabilitate a capitalului (ROE) de detalii

First Bank are o noua aplicatie de mobile banking

O nouă aplicație de mobile banking, care cuprinde funcționalități unice pe piața națională, a fost lansată de First Bank în urma unui proces de transformare care a durat un an și jumătate și care a avut obiectivul de a oferi tehnologie cu o dimensiune umană, ceea ce detalii

  

Ultimele Comentarii