BANCI | Educatie financiara

Care este procedura de recuperare a banilor in cazul unei insalaciuni online cu investitii in criptomonede?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-19 10:55

"Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!", intreaba un cititor.

Site-ul Gapinvestcapital.com (foto) este o falsa platforma de investitii in criptomonede, menite a fura banii celor momiti cu castiguri uriase, in scurt timp.

Site-ul poate fi depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

Site-ul Gapinvestcapital.com a aparut recent, fiind clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat de mult timp ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro (vezi aici detalii).

Cum se pot recupera banii

Dat fiind ca este vorba de o frauda online, o infractiune conform Codului Penal, responsabilitatea este a Politiei, primul lucru pe care trebuie sa-l faceti este o plangere pe site-ul Politiei Romane, la acest link.

De asemenea, trebuie facute o reclamatie si contestatie de plata la banca prin care s-au facut platile catre fraudatori.

Bancile si organizatiile de plata au un rol important in prevenirea si solutionarea fraudelor online, mai ales atunci cand s-au facut fara consimtamantul clientilor.

Taguri: reclamatie banca  banca  Reclamatiibanci.ro  reclamatie IFN  bitcoin  frauda online  

Comentarii

guta bradut
frauda GapInvestCapital
Buna ziua. Din pacate sunt victima acestui sistem. Am incercat sa investesc in actiuni, prin acest "trader". Informatiile au fost culese din media si nu am fost suficient de inspirat sa le verific mai amanuntit. Desi am depus o suma mica intial, la solicitarea de a-mi recupera banii persoanele de contact din cadrul "companiei" au inceput sa ceara bani si sa-i retraga din cont fara acceptul meu. In afara unei sesizari la politie exista si alta cale?

bradut Guta
frauda prin GapInvest
Daca ajuta va pot da nume si numere de telefon de la GapInvestCapital. 1. Lilian Antonescu +40 764 351 498. Este persoana care m-a contactat si cu care am avut primele discutii. 2. Madalin Neagu +40 734 297 079. Alt „consultant”. CAnd a vazut ca nu doresc sa investesc 5000Euro, nu a mai rapsuns la telefon 3. Andrian Coanda +40 734 088 351, +40 791 535 154, +40 720 828 962, +40 792 150 198, +40 792 161 986. Se recomanda ca fiind reprezentantul departamentului financiar. Este persoana care se ocupa de „eliberarea” sumelor. Poate ajuta si politia in identificarea acestor persoane si a celor care fraudeazaAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraAm primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

  

Ultimele Comentarii