BANCI | Stirea Zilei

Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-05-08 19:08

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor.

Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor intr-un cont al bancii, dar cu optiunea unei asigurari de viata.

Cea mai mica dobanda o gasim la Raiffeisen (7,75%), iar cea mai mare la BCR (20,99%). La BCR este vorba, insa, de dobanda maxima, in timp ce dobanda minima este doar 8,09%, a doua cea mai mica, dupa Raiffeisen.

De ce variaza atat de mult dobanda la BCR? Conform informatiilor publicate pe site-ul bancii, „rata dobanzii este stabilita dupa ce se analizeaza mai multi factori, cum ar fi: istoricul relatiei cu banca, venitul realizat, vechimea locului de munca, ratele in derulare si comportamentul de plata, suma, perioada creditului, etc.”

Chiar daca BCR apare in tabel cu cea mai mare dobanda, aceasta nu inseamna ca alte banci nu au dobanzi si mai ridicate, ci doar ca nu le stim, din simplul motiv ca bancile nu le fac publice, asa cum face, in mod corect, BCR.

BCR este singura banca dintre cele 10 analizate care publica in calculatorul de credite si dobanda maxima, nu doar cea mimina, cum o face Intesa si Patria Bank.

Restul bancilor prezinta dobanda standard sau o dobanda medie, orientativa, cum este cazul Bancii Transilvania si ING Bank.

CEC Bank, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, BRD si Garanti BBVA au dobanzi standard, spre deosebire de cealalta jumatate a bancilor, cu dobanzi intre niveluri minime si maxime.

Din cauza acestor dobanzi flexibile, stabilite in functie de profilul clientilor, nivelul mediu al dobanzilor, pentru intocmirea unui clasament, precum cel de fata, poate fi inexact.

Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui imprumut, care include si comisioanele, alaturi de dobanda, variaza intre 9,31% la BCR si 18% la OTP Bank (daca nu luam in calcul dobanda maxima a BCR).

Media DAE a celor 16 credite este 14,6%.

Dobanda fixa este mai mica decat cea variabila

Din totalul celor 16 tipuri de imprumuturi luate in calcul, cele mai multe, respectiv 10, sunt cu dobanzi fixe pe toata perioada de rambursare, restul avand dobanzi variabile, care se modifica o data la trei luni, conform evolutiei indicelui IRCC.

Cu privire la diferenta dintre dobanzile variabile si cele fixe, cele fixe sunt putin mai mici, dat fiind ca tendinda este de diminuare a indicelui variabil IRCC, in urmatoarea perioada.

De exemplu, la ING Bank, dobanda fixa este cu 2 puncte mai mica decat cea variabila, in timp ce la Banca Transilvania diferenta este de sub 1 punct.

De ce este importanta refinantarea unui credit?

Prin refinantare urmarim trei tinte principale:

1. Diminuarea costului imprumutului vechi, prin obtinerea unui nou credit, cu o dobanda mai mica;

2. Comasarea mai multor credite intr-unul singur, in vederea diminuarii costurilor si implicit a ratei lunare;

3. Obtinerea unei sume suplimentare de bani, odata cu achitarea vechiului credit, practic un nou imprumut.

Taguri: Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite de consum  ING Bank  dobanzi credite nevoi personale  OTP Bank  Raiffeisen Bank  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  banca  credite nevoi personale  DAE credite nevoi personale  imprumut  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii