BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen propune clientilor un card cu care pot face donatii fundatiei SMURD

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-06-23 14:32

Intrebati daca ar face mai multe plati cu un card prin care banca ar face donatii unei asociatii caritabile, peste 80% dintre clientii chestionati de Raiffeisen Bank au raspuns afirmativ.

Interesul este cu atat mai mare cu cat donatiile respective, destinate unei cauze sociale, sunt transparente, ele aparand in extrasele de cont lunare aferente unui card de debit.

"De altfel, spune Corina Vasile, directorul de comunicare al Raiffeisen Bank, principalul obstacol in calea donatiilor pentru cauze sociale este lipsa transparentei in procesul de alocare a fondurilor, faptul ca oamenii nu stiu daca ajung banii la destinatia corecta iar apoi daca sunt utilizati exact pentru scopul propus".

Astfel ca Raiffeisen si binecunoscuta fundatie SMURD, salvatorii de oameni implicati in diverse accidente, au gasit o solutie la cele doua probleme: un card de debit co-brand, ilustrat cu sigla fundatiei si un elicopter, urmand ca 0,5% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul la comercianti sau pe Internet si 50% din taxa anuala de administrare a acestui card sa fie donate de catre banca fundatiei.

Pentru a fi cat se poate de clar, procentul donat nu este luat din sumele utilizate de clienti, ci este donat de catre banca din fonduri proprii. Asadar, banca doneaza bani din propriile conturi, in functie de valoarea platilor facute de clienti. Cu cat acestia platesc mai mult cu cardul cu atat banca face mai multe donatii.

Banii urmeaza sa fie utilizati pentru cumpararea unui avion sanitar, a spus Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD.

Raiffeisen Bank si SMURD lanseaza un card de debit co-brand sub sigla MasterCard. O parte importanta din taxele şi comisioanele rezultate în urma utilizării acestui card vor fi virate, lunar, în contul Fundatiei pentru SMURD, precizeaza banca intr-un comunicat de presa.

Cardul de debit este disponibil in prezent, in toate unitatile Raiffeisen Bank din tara, iar pentru a intra in posesia lui, clientii trebuie sa vina intr-o agentie a bancii cu cartea de identitate si sa completeze o cerere. Dupa cel mult doua zile isi vor putea ridica cardul din aceeasi agentie.

Utilizarea acestui card va aduce in conturile Fundatiei pentru SMURD 0,5 % din valoarea fiecarei tranzactii efectuate cu cardul la comercianti sau pe Internet si 50% din taxa anuala de administrare a acestui card.

Daca folosesc cardul co-brand in magazinele partenere Raiffeisen Bank, in programul Multishop, clientii beneficiaza de reduceri garantate. Pentru mai multe informatii puteti apela la numarul de telefon 0800.802.02.02 sau accesa www.raiffeisen.ro, sectiunea „Vreau sa fiu apelat”.

“Am ales sa ne implicam si sa sustinem Fundatia pentru SMURD ca o recunoastere a ceea ce reusesc zi de zi acesti oameni - sa salveze vieti. Ne vom stradui ca acest card sa insemne o contributie importanta la dezvoltarea si sprijinirea activitatii SMURD in Romania”, a spus Vladimir Kalinov, Vicepresedinte Divizia Retail, Raiffeisen Bank.

„In fiecare an, cu ajutorul populatiei, reusim sa demaram noi proiecte de sustinere a activitatii SMURD. Credem in aceasta initiativa, realizata in parteneriat cu Raiffeisen Bank si consideram ca vom reusi sa atingem scopul final al activitatii noastre: salvarea unui numar cat mai mare de vieti omenesti” a spus dr. Raed Arafat, Presedintele Fundatiei pentru SMURD.

"De multe ori obligatiile cotidiene ne impiedica sa reactionam la situatiile care ne impresioneaza” a spus Denisa Mateescu, General Manager pentru Romania si Regiunea Balcanilor, MasterCard Europe.”Ne bucuram ca impreuna cu Raiffeisen Bank putem pune la dispozitia oamenilor o modalitate simpla, care nu implica niciun efort, de sprijinire a SMURD. Aceasta fundatie si-a castigat respectul romanilor prin actiunile sale zilnice curajoase, in situatii critice.”

Raiffeisen Bank a lansat in luna mai platforma de dezbateri raiffeisencomunitati.ro, o premiera pentru sectorul bancar din Romania. Raiffeisen Comunitati inseamana blogul www.raiffeisencomunitati.ro, profilul de Facebook, profilul de Twitter si canalul Youtube asociate. In fiecare luna, Raiffeisen Comunitati are un invitat special, iar in luna iunie acest invitat este dr. Raed Arafat, presedintele Fundatiei pentru SMURD, parintele medicinei de urgenta din Romania, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Raiffeisen Bank Romania este o banca universala de top, care ofera o gama completa de produse si servicii financiare clientilor persoane fizice, IMM-uri sau corporatii. Raiffeisen Bank are o retea de 540 de agentii in toata tara care deservesc aproximativ 2 milioane clienti persoane fizice, 100.000 de IMM-uri si peste 6.800 corporatii mari si medii.

Fundatia pentru SMURD este o organizatie non-guvernamentala, înfiintata în anul 2006, ca persoana juridica privata, non-profit, apolitica, independenta de orice alta institutie sau persoana, româna sau straina, care sustine, prin toate proiectele dezvoltate, activitatea Serviciului Mobil de Urgenta, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) şi dezvoltarea asistentei medicale de urgenta.

Misiunea Fundatiei pentru SMURD este sa îmbunatateasca calitatea vietii persoanelor care locuiesc în România, prin sprijinirea dezvoltarii sistemului integrat medical şi tehnic de urgenta şi prim ajutor din România.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii