BANCI | Stirea Zilei

"Back to business" pentru Banca Transilvania, in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-04-29 15:14

Banca Transilvania a realizat un profit net de 31,76 milioane lei în primele 3 luni ale acestui an, dublu faţă de aceeaşi perioadă din 2010, când a fost 16 milioane lei. (VEZI REZULTATELE in documentul atasat)

Back to business este deviza acestui an pentru Banca Transilvania, în concordanţă cu rezultatele financiare înregistrate în primul trimestru, un pas important în atingerea obiectivelor calitative şi cantitative asumate pentru 2011, precizeaza banca intr-un comunicat de presa.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, afirmă: “Am obţinut în primele trei luni ale acestui an rezultate promiţătoare, care ne îndreptăţesc să continuăm strategia de dezvoltare sănătoasă a afacerii şi să avem focus pe profitabilitate şi pe creşterea cotei de piaţă a băncii. Am realizat în primul trimestru 2011 un profit net cu 98% mai mare decât în aceeasi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care am abordat piaţa cu produse noi, inovatoare, iar indicatorii de solvabilitate şi lichiditate sunt la nivele corespunzătoare. Văd anul 2011 ca pe o perioadă de cotitură, iar echipa băncii este pregătită să acţioneze în continuare cu responsabilitate pentru atingerea obiectivelor propuse”.

Profitul operaţional al Băncii Transilvania este de 201,84 milioane lei, în scădere cu 7% faţă de 31 martie 2010. Nivelul profitului a fost influenţat de reducerea veniturilor din operaţiuni financiare, în principal veniturile din titluri s-au diminuat cu 21 milioane lei. In ceea ce priveşte veniturile din dobânzi, acestea au crescut cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, de la 241 milioane lei, la 254 milioane lei.

Profitul brut realizat de Banca Transilvania în primul trimestru al acestui an este de 41,28 milioane lei, faţă de 25,27 milioane lei, cât a fost înregistrat în primul trimestru al lui 2010, în timp ce profitul net a ajuns la 31,76 milioane lei, valoarea lui dublându-se faţă de aceeaşi perioadă din anul precedent, când a fost 16 milioane lei. In ceea ce priveşte cheltuielile nete cu provizioane înregistrate în trimestrul I 2011 au fost de 161 milioane lei, diminuate faţă de valoarea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului precedent cu 30 milioane lei, calitatea potofoliului de credite dând semne de stabilizare.

Cheltuielile operaţionale aferente trimestrului I 2011 sunt în sumă de 177,55 milioane lei, în creştere cu 5% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Depăşirea a fost determinată de creşterea reţelei de unităţi BT, de majorarea contribuţiei  la Fondul de Garantare a Depozitelor de la 0,2%  la 0,3 %, aplicat  soldului depozitelor, precum şi  de creşterea cotei de  TVA, cu 5%.

Cheltuielile cu personalul, aferente trimestrului I 2011, s-au menţinut la acelaşi nivel ca în perioada similară a anului trecut, respectiv la 83 milioane lei.

Raportul cost / venit a fost, la 31 martie 2011, de 47%, indicatorul menţinându-se la un nivel acceptabil, ca urmare a unui control strict al costurilor.

Activele bilanţiere ale Băncii Transilvania sunt, la sfârşitul trimestrului I 2011, de 22.041 milioane lei, în creştere faţă de sfârşitul anului precedent, când au fost de 21.589 milioane lei. Portofoliul de credite este unul stabil, preponderent în lei, soldul ajungând la 13.427 milioane lei, la data de 31.03.2011, din care 61,24% reprezintă credite pentru companii, iar 38,76% sunt credite pentru persoane fizice.

In condiţiile unui management al riscului adaptat contextului economic actual, soldul provizioanelor a crescut cu 9% în primele 3 luni ale acestui an, de la 1,356 milioane lei, la 1.479 milioane lei.

Din acestea, suma de 256,7 milioane lei reprezintă provizioane nedeductibile fiscal, constituite suplimentar, ca o abordare prudentă a managementului riscului de credit. In ceea ce priveşte creditele neperformante, cu restanţe mai mari de 90 de zile, la aceeaşi dată, acestea reprezintă 7,82% din totalul portofoliului de credite.

Raportul credite / depozite s-a menţinut subunitar, valoarea acestuia fiind de 0,76, la 31 martie 2011, ceea ce demonstreză o lichiditate foarte bună a bancii. In acelasi timp, rata de solvabilitate se situează la un nivel confortabil, de 12,93%. In ceea priveşte numărul de operaţiuni, acesta a crescut cu 12,29% în trimestrul I al anului 2011, faţă de trimestrul I 2010, incluzând şi operaţiunile din segmentul carduri.

Banca Transilvania, ca bancă a oamenilor întreprinzători, va continua, şi în 2011, să dezvolte sănătos afacerea, având focus pe creditare, creşterea cotei de piaţă şi pe gestionarea riguroasă a costurilor.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la refinantarea unui credit de nevoi personale

Dobanzile practicate de banci pentru refinantarea unui credit de nevoi personale variaza intre 7,7% si 21%, conform informatiilor disponibile pe site-urile bancilor. Au fost luate in calcul dobanzile standard, fara reducerile aferente incasarii veniturilor detalii

Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

 



 

Ultimele Comentarii