BANCI | Educatie financiara

Cum ti se pot fura parolele contului bancar printr-o investitie in criptomonede

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-11-23 10:12

"Cea mai mare teapa sub forma de investitii pe genoxinvest....am pierdut 250e iar dupa aceea sub pretextul ca imi inapoiaza suma incercau prin anydesk sa vada parolele contului bancar. Apoi dupa ce am dat un cont gol (nou) la alta banca au incercat sa-mi faca cerere de credit online .DECI MARE  MAREEEE ATENTIE CA E O MARE EXCROCHERIE!!!!", avertizeaza un cititor.

Din reclamatiile altor cititori rezulta ca aplicatia de investitii in criptomonede, Genoxinvest, este de fapt o frauda online, orchestrata prin intermediul unor asa-zisi brokeri sau consultanti financiari, care opereaza pe retelele sociale si efectueaza tranzactii prin platforme online cunoscute, precum Binance si Revolut.

Si Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a publicat recent numele entitatii Genoxinvest ca fiind neautorizata pentru investitii financiare.

De altfel, nici nu exista vreo platforma de investitii in criptomonede autorizata de ASF. (vezi aici detalii)

Iata ultimele platforme de investitii care apar pe site-ul ASF, la alerte investitori, ca fiind entitati neautorizate si care ar putea fi inselaciuni, neputand fi acordate despagubiri:

ALERTE INVESTITORI 2022 -2023

ARIEL SYSTEM - www.arielsystem.pro

Entitatea (ARIEL SYSTEM - www.arielsystem.pro ) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 18-Octombrie-23

FUSION TRADE (http://www.fusiontrade.co/, https://f-t.cc/)

Entitatea FUSION TRADE (http://www.fusiontrade.co/, https://f-t.cc/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 10-octombrie-23

TANGENT CAPITAL (https://tangent-capital.pro/, https://tangentcapital.ltd/, https://t-capital.ltd/)

Entitatea TANGENT CAPITAL (https://tangent-capital.pro/, https://tangentcapital.ltd/, https://t-capital.ltd/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 09-octombrie-23

SAFE INVESTMENT GROUP LLC / BRIDGEWATER ASSOCIATES (UK) LIMITED / BRIDGEWATER ASSOCIATES LT / RCE BANQUE – (https://rcebanque.company/, https://rcebanque.org/, https://rcebanque.tech/, http://capital-group.tech/

Entităţile SAFE INVESTMENT GROUP LLC / BRIDGEWATER ASSOCIATES (UK) LIMITED / BRIDGEWATER ASSOCIATES LT / RCE BANQUE – (https://rcebanque.company/, https://rcebanque.org/, https://rcebanque.tech/, http://capital-group.tech/) nu sunt autorizate de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 04-Octombrie-23

BITCOIN ERA (https://bitcoin-era.ro)

Website-ul https://bitcoin-era.ro nu aparține unei entități autorizate de către Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 03-Octombrie-23 

ABN ASSETS LIMITED (ASSETS BROKERAGE NETWORK - https://abn-assets.com/)

Entitatea ABN ASSETS LIMITED (ASSETS BROKERAGE NETWORK - https://abn-assets.com/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 21-septembrie-23 

ASSETACE (https://www.asset-ace.org/, https://user.asset-ace.net/)

Entitatea ASSETACE (https://www.asset-ace.org/, https://user.asset-ace.net/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 21-august-23

VITAL INVEST (https://vitalinvest.org/, https://office.vitalinvest.net/)

Entitatea VITAL INVEST (https://vitalinvest.org/, https://office.vitalinvest.net/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 07-august-23 

GENOX INVEST (https://genoxinvest.pro/, https://genoxinvest.indivarea.com/)

Entitatea GENOX INVEST (https://genoxinvest.pro/, https://genoxinvest.indivarea.com/) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare.

Data publicării: 03 -august-23

Vezi aici lista altor platforme de investitii neautorizate

Taguri: banca  Educatie financiara  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii