BANCI | Educatie financiara

Pot sa scap de creditele de la IFN-uri prin refinantare?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-12-27 16:46

"Buna ziua! Am nevoie de ajutor urgent, am 6 IFN-uri , si un credit la cec bank destul de mare , platesc foarte foarte mult la ele , 1400 rata la cec, si cate 3000c, 2000 , 1000 rate la IFN-uri. Eu castig 3500 lei si bonuri. Trebui sa fac cumva sa scap de ele, insa am intarzieri , raportari la biroul de credite . Ce pot face ? Va rog!

Unde pot aplica pt refinantari?
Ajuta-ti-ma va rog!", ne-a transmis un cititor.

RASPUNS

Ratele la creditele de la CEC Bank si IFN-uri insumeaza 7.400 de lei, fata de salariul dumneavoastra de doar 3.500 de lei, ceea ce inseamna ca nu va mai puteti achita datoriile.

Din cauza faptului ca ati luat prea multe credite de la IFN-uri v-ati supraindatorat, iar dobanzile imense ale acestor credite online, de la IFN-uri, v-au aruncat intr-o spirala a datoriilor, care a dus la raportarea la Biroul de Credit.

Din aceasta cauza nu puteti obtine o refinantare a creditelor luate de la IFN-uri, astfel ca singura solutie pentru a scapa de datorii este sa incheiati cu IFN-urile intelegeri pentru restructurarea datoriilor si incheierea unor angajamente de plata a datoriilor, in functie de venitul dumneavoastra lunar.

Trebuie sa trimiteti la IFN-ri cereri pentru restructurarea datoriilor si achitarea acestora in mai multe rate.

IFN-urile sunt obligate de lege sa va ajute in cazul in care nu mai puteti achita creditele, din cauza dobanzilor prea mari.

OUG 50/2010 privind contractele de credit, pe care IFN-urile trebuie sa o respecte, arata urmatoarele, la articolului 39:

"În cazul imposibilității consumatorilor de a accepta majorarea dobânzii, creditorul nu are dreptul să denunțe unilateral sau să rezilieze contractul. Creditorul trebuie să facă o propunere, transmisă în scris, de reeșalonare sau de refinanțare a creditului, în raport cu veniturile actuale ale consumatorului."

Printre solutiile pe care IFN-urile vi le pot oferi, prin reesalonarea sau refinantarea creditului, se afla urmatoarele:

• reducerea dobanzii si/sau a comisioanelor la credit;

• modificarea (prelungirea) perioadei de creditare, cu anularea aplicarii dobanzilor;

Va rog sa reveniti cu raspunsurile primite de la IFN-uri privind restructurarea creditelor si achitarea datoriilor.

Taguri: refinantare credit  credite de consum  CEC Bank  credite online IFN-uri  banca  Reclamatiibanci.ro  credit online  credite nevoi personale  reclamatie IFN  imprumut  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiaraAm primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?

„Mi-a fost fraudat contul la BRD prin aplicația you brd. Am primit un telefon,crezând că este de la brd,să-mi actualizeze aplicația you brd, și în acest timp mi-au fost transferați din cont 88000 lei în doua tranzacții. După detalii

Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!

Te-ai intrebat vreodata ce se intampla daca pierzi sau ti se fura cardul, iar odata cu el si portofelul sau telefonul, in care ai si codul PIN? Raspunsul, din pacate, este de rau augur. Risti sa pierzi banii de pe card, daca hotul gaseste PIN-ul in telefon si retrage banii de pe card, detalii

Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?

„Buna ziua. Am si eu o problema. Acum un an de zile, am facut un credit de nevoi personale la Credius IFN. Acesta a fost in valoare de 2500 de lei ( din care 500 de lei taxa de analiza ) . Am platit cateva rate, dupa care am ramas fara serviciu, iar plata ratelor a devenit detalii

Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

  

Ultimele Comentarii