BANCI | Opinie

Corneliu Tanase, partenerul lui Carabulea la Carpatica, este cel care si-a vandut 10% din actiunile bancii, probabil pentru a scapa de suspendarea dreptului de vot in AGA impusa de BNR

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-03-17 11:05

Corneliu Tanase, partenerul lui Ilie Carabulea la Banca Carpatica, este cel care si-a vandut, vineri, aproape toate actiunile la banca din Sibiu, mai exact un pachet de aproape 10% din actiunile institutiei de credit, in schimbul a 19,5 milioane lei. Corneliu Tanase a vandut, in tranzactia de vineri, un numar de 313 milioane de actiuni, din totalul de 352 milioane pe care le detinea la Carpatica, reprezentand 11,2% din capitalul bancii.

Conform unei notificari privind tranzactiile persoanelor initiate transmise astazi BVB, vanzarea a avut loc la un pret de 0,0625 lei/actiune. Actiunile Carpatica (BCC) se tranzactionau in aceasta dimineata la bursa la un pret de 0,0620 lei/actiune, identic cu cel de inchidere a sedintei de tranzactionare de vineri.

Ilie Carabulea detine direct o pondere de 41,2% din capitalul Carpatica si indirect 4,1% din actiuni, prin intermediul firmei sale de transporturi rutiere, Atlassib.

Corneliu Tanase si Ilie Carabulea au ramas fara drept de vot la Banca Carpatica, suspendat joi, de catre BNR, pe motiv ca primul nu mai indeplineste criteriul de reputatie, din perspectiva integritarii, fiind cercetat penal in stare de arest in cazul ASF-Carpatica Asig, iar al doilea pentru ca ar actiona concertat cu Carabulea la Carpatica.

Decizia BNR, anuntata in presa luna trecuta, a venit dupa ce Ilie Carabulea si Corneliu Tanase au anuntat ca nu sunt de acord cu propunerea conducerii bancii de a fuziona cu alta banca, o miscare orchestrata, de fapt, de catre BNR.

Propunerea de fuziune ar urma sa fie supusa aprobarii actionarilor bancii in cadrul unei AGA programata pentru 10 aprilie.

Ca reactie la miscarea BNR si a conducerii Carpatica, Carabulea si Tanase au cerut ca pe ordinea de zi a AGA sa figureze si modificari in structura de conducere a bancii, intentia fiind probabil de a schimba actuala conducere a bancii.

De ce a vandut Corneliu Tanase actiunile?

Este posibil ca decizia lui Corneliu Tanase de a-si vinde actiunile Carpatica sa reprezinte o stratagema de a scapa de masura impusa de BNR privind suspendarea dreptului sau de vot in AGA din aprilie, cand se va decide soarta bancii, mai exact posibila fuziune cu alta banca, dupa cum a scris Bancherul.ro.

Ramane de vazut cine este cumparatorul actiunilor si daca Isarescu va face o noua miscare in partida cu Carpatica, pentru a evita cazul in care la AGA sa se voteze impotriva propunerii de fuziune.

Vezi aici cum a inceput razoiul dintre Carabulea si BNR

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii