BANCI | Stirea Zilei

Banca Transilvania alege Oracle Flexcube pentru a-si sustine cresterea prin produse inovatoare si furnizarea de servicii mai rapide

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-01-11 17:16

• Oracle a anunţat astăzi că Banca Transilvania a ales Oracle FLEXCUBE Universal Banking pentru sistemul său de core-banking, în vederea susţinerii creşterii operaţionale de două cifre pe an a BT, odată cu menţinerea profitabilităţii.
• Banca Transilvania este una dintre cele mai mari cinci bănci din România, cu activitate grupată pe patru linii principale de afaceri: retail, IMM-uri, corporate şi divizia pentru medici, iar soluţia FLEXCUBE de la Oracle va susţine, prin performanţa sa, toate aceste direcţii de dezvoltare ale BT.
• Pentru a satisface cerinţele actuale şi viitoare, Banca Transilvania – o instituţie financiară în creştere - avea nevoie de o platformă integrată de banking, utilizată internaţional, eficientă, eficace din punctul de vedere al costurilor şi foarte modernă. Oracle FLEXCUBE Universal Banking va susţine Banca Transilvania inclusiv în ceea ce priveşte riscurile, conformitatea şi îmbunătăţirea experienţei clienţilor în relaţia cu BT.
• Anterior, Banca Transilvania utiliza o alta soluţie informatică performantă, dar a explorat alternative, astfel că a luat decizia de a semna un contract cu Oracle FLEXCUBE, bazandu-se pe parteneriatul de succes pe care îl are deja cu compania Oracle: BT este prima instituţie bancară din lume care a utilizat Exadata Database Machine, Version 2, dar şi Oracle Financials Hub, oferite de Oracle.
• Cu 1,5 milioane de clienţi activi, 6 milioane de conturi şi peste 500 de sucursale şi agenţii, Banca Transilvania este în continuă creştere, iar Oracle FLEXCUBE îi va permite să gestioneze această dezvoltare şi să funcţioneze ca un sistem perfect integrat, dar şi să îşi crească oferta, prin diversificarea operatiunilor prin canale electronice.
• Banca Transilvania va putea astfel să îşi consolideze poziţia şi să îşi sporească avantajul pe piaţa tot mai competitivă din România, datorită capacităţii Oracle FLEXCUBE de a permite lansarea mai rapidă de produse şi servicii inovatoare.
• Banca Transilvania a ales să lucreze cu Oracle datorită unor avantaje precum: prezenţa companiei Oracle în regiune, centrul de implementare şi suport din Atena; experienta cu cei peste 30 de clienţi din sectorul bancar, din zona Balcani, pe care îi are Oracle şi cele peste 100 de referinţe din Europa.
• Firma locală Trend Import-Export SRL, membru de nivel gold al Oracle PartnerNetwork (OPN), a avut un rol esenţial în colaborarea Oracle cu Banca Transilvania, pentru selectarea FLEXCUBE, pornind şi de la relaţiile de succes anterioare, în procesul de implementare a Oracle Exadata Machine V2.

Citate :

• Robert Rekkers, CEO Banca Transilvania, a declarat: „Implementarea sistemului Oracle FLEXCUBE înseamnă, pentru Banca Transilvania, o investiţie în tehnologia de varf, care ne permite să valorificăm - şi de acum încolo - potenţialul nostru de creştere, odată cu extinderea capacităţii BT de a lansa rapid produse şi servicii pentru clienţi. Banca Transilvania căuta o soluţie bancară integrată, bazată pe tehnologii noi, care să ne poată susţine creşterea în anii care urmează. Oracle FLEXCUBE s-a încadrat în cerinţele noastre, oferind o soluţie avantajoasă şi o expertiză foarte bună inclusiv datorită parteneriatului cu Trend Export-Import”.

• Frank Brienzi, Senior Vice President şi General Manager, Oracle Financial Services Global Business Unit, a declarat: „Este un lucru extraordinar că Banca Transilvania, din România, a ales să îşi consolideze relaţia deja puternică cu Oracle, transferându-şi platforma de core-banking pe Oracle FLEXCUBE. Într-o perioadă în care instituţiile financiare din Europa şi din lume se confruntă cu noi realităţi economice şi schimbări de natură reglementară, se pune tot mai mult accentul pe datele confidenţiale ale clientului, diferenţierea faţă de concurenţă, eficienţa costurilor şi conformitate. Prin implementarea Oracle FLEXCUBE, Banca Transilvania preia conducerea în depăşirea acestor provocări, cu un nou sistem bancar integrat şi flexibil. Suntem mândri să lucrăm cu un partener local din România, Trend Import-Export, care permite companiei Oracle să ofere suport continuu Băncii Transilvania, astfel încât aceasta să fie cu un pas înaintea concurenţei şi să le ofere servicii superioare clienţilor săi.”

• Tudor Iliescu, Manager, Trend Import – Export, contină: „Ca partener gold al OPN, ne bucurăm foarte mult că am fost implicaţi într-un nou demers alături Banca Transilvania. După ce am lucrat la implementarea de succes a Exadata V2, aşteptăm cu interes să ne continuăm colaborarea cu Banca Transilvania şi cu Oracle mulţi ani de acum încolo.”

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii