RECLAMATII BANCI | Educatie financiara

Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-04-14 16:23

"Banca poate refuza rambursarea integrala anticipata a creditului? Ce formalitati legale trebuie facute pentru rambursare totala anticipata? Daca banca refuza aprobarea cererii de rambursare anticipata, cum se procedeaza mai departe?", intreaba un cititor.

Raspuns www.ReclamatiiBanci.ro

Stimate domn,

Banca este obligata de lege sa accepte rambursarea integrala ancipata a creditului, fara niciun cost. Trebuie doar sa faceti o cerere la banca. Daca aceasta refuza, trebuie sa faceti o reclamatie la ANPC.

Iata ce spune Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 52 din 2016 privind contractele de credit:

Rambursarea anticipată

ART. 40

Consumatorul are dreptul, în orice moment, să îşi îndeplinească integral sau parţial obligaţiile care îi revin în temeiul unui contract de credit înainte de încetarea acestuia. În acest caz, consumatorul are dreptul la o reducere a costului total al creditului, această reducere constând în dobânda şi costurile aferente sumei rambursate anticipat pentru perioada dintre data rambursării anticipate şi data prevăzută pentru încetarea contractului de credit.

ART. 41

(1) Dreptul consumatorului de a rambursa anticipat nu poate fi condiţionat de plata unei anumite sume minime sau de un anumit număr de rate.

(2) În cazul rambursării anticipate parţiale, consumatorul are dreptul să aleagă între:
a) menţinerea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale;
b) diminuarea valorii ratei lunare şi menţinerea perioadei de creditare iniţiale;
c) diminuarea valorii ratei lunare şi diminuarea perioadei de creditare iniţiale.

(3) Creditorul nu are dreptul să aplice penalizări, să perceapă compensaţie sau orice alte costuri de la consumator în cazul rambursării anticipate.

Vezi aici raspunsul integral

Probleme cu banca? Scrie-ne aici si te ajutam!

Taguri: Reclamatiibanci.ro  

Comentarii

szabo ernest
rambursare credit anticipata
Avand un credit ipotecar pe firma la Bancpost Zalau,banca refuza sa imi dea un grafic de rambursare,iar am vrut sa rambursez creditul si imi cere sa platesc dobanda la zi or toata suma

Vasile Coman - Bancherul.ro
credit Bancpost
Stimate domnule Szabo Ernest, Bancpost este obligata sa va dea graficul de rambursare a creditului, de aceea va sfatuiesc sa faceti o cerere in scris la banca, pentru a primi graficul. Daca vreti sa va ajut sa rezolvati problema cu banca, dati-mi un telelefon la 0723 29 28 99 sau email la vasile.coman@bancherul.ro

Drugă Nicoleta
Rambursare credit prima casa integrala brd
Buna ziua , o întrebare am la dvs. In 2017 BRD ne.a acordat credit prima casa de 36000 euro . Daca vreau sa achit creditul restant integral in val aproximativa de 34500 euro va trebui sa mai plătesc ceva înafara de aceasta sumă ? Mă refer la dobânda creditului și alte comisioane. Mtumesc anticipat !

Vasile Coman - Bancherul.ro
rambursate integrala credit BRD
Stimata doamna Druga Nicoleta, daca rambursati integral cei 34.500 de euro, nu mai trebuie sa platiti nimic in afara de aceasta suma, nici dobanzi, nici comisioane. Reveniti la mine daca aveti probleme cu banca.

Monica C.
Rambursare credit Ing
Buna seara, Doresc sa rambursez integral un credit Ing (mai as avea 2 ani), am sunat astazi si mi-au spus ca trebuie sa dau toata suma ramasa, fara sa mi se scada dobanda si, in plus, vor si comision de 1% din suma ramasa. S-a schimbat ceva in lege in ultimii 2 ani? Este normal sa nu imi scada dobanda? Mentionez ca la Brd am rambursat integral dupa o luna si am platit in plus doar dobanda aferenta unei luni (aprox 300 lei). Va multumesc!

Ion Violeta
Rambursare parțială credit nevoi personale cu ipoteca Banca Românească.
Am rambursat anticipat diverse sume dintr un credit nevoi personale cu ipoteca la Banca Românească. Mereu am solicitat diminuarea perioadei și păstrarea ratei intacte. Până la ultima rambursare s a respectat acest lucru iar acum au diminuat perioada, dar au diminuat și rata. Nu reușesc să mă înțeleg cu ei sa nu mi diminueze și rata, efectiv nu vor și se fac că nu înțeleg ce vr au. Cum sa procedez?

Vasile Coman - Bancherul.ro
rambursare anticipata credit
Pentru rezolvarea problemei cu rambursarea anticipata a creditului la Banca Romaneasca, trebuie sa faceti o cerere in scris, in care sa solicitati reducerea perioadei de creditare. Daca banca nu va da curs cererii si in loc de reducerea perioadei, scade rata, atunci va trebui sa faceti o reclamatie, tot in scris (prin e-mail sau pe hartie). Reveniti la mine daca problema nu se rezolva: vasile.coman@bancherul.ro sau tel. 0723292899

Valentina
Credit prima casa
Bună ziua. Acum 6 ani am făcut un credit prima casa, în valoare de 30000 de euro. As dori sa achit integral creditul. Știu ca atunci cand se achita tot creditul se recalculează dobânda și mai scade puțin din valoarea rămasă. În momentul de fata ar mai fi 23000 de euro, însă am fost la banca și am întrebat, iar aceasta după toate calculele i ar fi ieșit 23145 de euro?? Dc mai mult?

Vasile Coman - Bancherul.ro
credit Prima Casa achitat anticipat
Valentina, trebuie sa intrebati la banca de ce trebuie sa platiti mai mult decat soldul ramas din credit. In mod normal, nu ati avea de platit nimic in plus, ci doar soldul la zi. Reveniti la mine daca aveti nelamuriri sau probleme: vasile.coman@bancherul.ro sau la tel. 0723292899.

Monica U
Rambursare anticipata credit nevoi personale ing
Rambursare credit Ing Buna ziua, Doresc sa rambursez integral un credit Ing (mai as avea 2 ani si 5 luni), am sunat astazi si mi-au spus ca trebuie sa dau toata suma ramasa, fara sa mi se scada dobanda si, in plus, vor si comision de 1% din suma ramasa. S-a schimbat ceva in lege in ultimii 2 ani? Este normal sa nu imi scada dobanda? Va multumesc!

Marius Golgojan
Rambursare integrala a creditului prima casa
Salut In anul 2012 an accesat un credit (prima casa ) cu Raiffaisen Bank pe 30 de ani in valoare de 38.000 euro As dori sa achit creditul integral imi poti te rog spune cat trebuie sa platesc, cum se calculeaza platesc suma creditului sau mai trebuie achitat ceva in plus sau se calculeaza ce am platit din cei aproape 10 ani ceva? Multumesc anticipat

Grigore Viorel
Rambursare anticipata parțială a creditului prima casa de 27 000 euro.
Buna ziua, Acum 2 zile am fost la banca BRD sucursala lujerului, sector 6, București pentru a face o programare pentru Vineri 16 iulie 2021 în vederea rambursării anticipate parțial in valoare de 27 000 euro în numerar. Doamna de la ghișeu a spus că este o sumă foarte mare și nu știe dacă se poate și am spus sa se intereseze. A plecat revoltată la Director și a întrebat dacă este posibil. A venit cu un răspuns rece cum că îi trebuie acte justificative privind proveniența banilor. Am spus că nou strângem acești bani din 2016 și ei provin din economii și donații cu dare de mână(de la părinți, frați, surori) și din activitatea noastră independenta. Sa aduc acte astfel nu îmi primește banii. Bilanț, Balanta, contracte de donații, etc.etc. Am întrebat de când e așa ceva? Am întrebat niste prieteni care lucrează la ING Bank și BCR bank și au spus că nu există așa ceva la ei doar in cazul clienților cu un istoric rău. Mâine, merg sa plătesc anticipat 10 000 euro, atât pot fără acte justificative de proveniență a banilor. Aștept un răspuns ferm și corect din partea dvs. Va mulțumesc! O zi buna va doresc.

Elena L
Rambursare anticipata
Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau sa o plătesc anticipat este principalul lunii următoare si nu ultima rata a creditul, asa cum susține el.

Stefan Boboc
Rambursare anticipata
Buna seara! Maine ma duc la BRD si din ce am tot citit, la rambursare anticipata partiala, achit principalul de la finalul creditului? Nu ar trebui sa fie in ordine cronologica, cu urmatoarele rate? Pot gasi undeva in contract asa ceva sau in termenii BRD? Eu in contract nu am mentionat nimic de rambursare anticipata. Creditul luat in 2016



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Educatie financiara



Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!

De ce? Raspunsul e intuitiv: ne aflam intr-o etapa de scadere a dobanzilor, dupa ce acestea au atins un varf de crestere in 2023, din cauza inflatiei. Dobanzile fixe sunt recomandabile intr-o perioada cand nivelul acestora este redus si urmeaza un nou ciclu de detalii

Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online

"Cum pot scoate banii mei profit din tranzacții cu bitcoin blocați în blockain să nu mai trimit bani înainte că mam săturat de minciuni și înșelat, vă mulțumesc de înțelegere și aștept răspuns", intreaba un cititor. "La fel prescriu mai detalii

Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank

ING Bank adopta o masura de protectie impotriva fraudelor online si cu cardul, in premiera pe piata bancara din Romania: geolocalizarea. Prin acest nou serviciu, disponibil in aplicatia Home Bank, ING detecteaza tranzactiile bancare facute de fraudatori, cu detalii

Mama mea de 74 de ani a facut 10 credite la IFN-uri si acum are de platit dobanzi de 4.000 de lei din pensia de 2.300 de lei. Ce pot sa fac?

„Mama mea, in varsta de 74 de ani, cu afectiuni neuronale nediagnosticate legal (pentru ca refuza un control ce ar putea duce la internarea ei, are 9 pisici de crescut) m-a anuntat ca a contractat peste 10 credite de la 10 IFN-uri si are de platit 4.000 de lei pe luna doar dobanzi din detalii

 



 

Ultimele Comentarii