BANCI | Ultima Ora

Posta Romana cauta iar o banca partenera pentru servicii financiare, dupa doua tentative esuate in patru ani

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2017-07-14 16:23

Posta Romana informeaza ca este in cautarea une banci partenere care sa ofere servicii financiare in cadrul oficiilor postale, la patru ani de la lansarea aceluiasi anunt, privind dezvoltarea unei oferte de produse si servicii bancare, neconcretizat pana acum, desi s-au purtat negocieri cu doua banci.

Mai intai, la finalul lui 2013, Posta Romania, condusa de Alexandru Petrescu, membru PSD, ministru al Economiei si mediului de afaceri in recentul guvern Grindeanu, anunta demararea negocierilor cu Intesa Sanpaolo Bank pentru realizarea proiectului de servicii financiare in cadrul oficiilor postale, negocieri care insa nu s-au finalizat, din motive necunoscute.

Ulterior, Intesa Sanpaolo Bank a decis sa-si schimbe strategia de afaceri, mai exact isi restrange activitatea in Romania, concentrandu-se pe serviciile financiare pentru companii.

Posta Romania anunta, in acelasi an, ca se afla intr-un proces de restructurare, iar ulterior s-a derulat si o tentativa de privatizare, de asemenea esuata, in septembrie 2015, dupa ce bpost din Belgia nu a inaintat o oferta pentru preluara pachetului majoritar al Postei romanesti.

Tot in septembrie 2015 seful Postei, Alexandru Petrescu, anunta ca este la finalul negocierilor cu alta banca, Nextebank, in prezent Patria Bank, pentru proiectul de servicii financiare, iar o luna mai tarziu Posta Romana informeaza ca a incheiat un acord de principiu cu banca, trimis BNR spre aprobare.

Posta Romana a precizat, pentru Bancherul.ro, ca nu va aloca resurse suplimentare acestui proiect fata de cele existente. "Tehnologia va fi pusa la dispozitie de catre Nextebank si consta in statii de lucru pentru ghiseele care vor intermedia produsele bancii (computere, imprimante multifunctionale), inclusiv software-ul necesar desfasurarii activitatii, mobilier, materiale de marketing si de prezentare a produselor, POS-uri, ATM-uri etc." (vezi aici detalii)

Insa nici acest proiectul nu s-a finalizat, din motive ce tin tot de problemele interne si ale schimbarilor din conducerea Postei Romane, dupa cum a dezvaluit ieri seful Patria Bank, Horia Manda. Acesta considera ca Posta Romana trebuie sa ia exemplul altor institutii postale din tarile vecine, care au dezvoltat servicii bancare, aducandu-si aportul la incluziunea financiara in zona rurala, datoria retelei extinse de oficii postale pe tot cuprinsul tarii. (vezi aici detalii)

Astfel ca Posta Romana, cu un nou sef acum, Andrei Stanescu, lanseaza o noua invitatie bancilor interesate de un parteneriat cu institutia de stat.

Poşta Română caută partener bancar (comunicat de presa)

Bucureşti, 14 iulie 2017 – Compania Naţională Poşta Română informează că reia procesul de selecţie a unui partener bancar, privind oferirea de servicii şi produse bancare, prin intermediul oficiilor poştale. În acest context, invită instituţiile bancare interesate de un parteneriat cu Poşta Română, să transmită scrisori de intenţie.

În contextul strategiei de dezvoltare, de modernizare comercială şi operaţională a companiei, Poşta Română intenţionează demararea unui proiect prin care urmăreşte diversificarea portofoliului de produse oferite clienţilor. Astfel, compania îşi manifestă intenţia de a presta servicii şi de a oferi produse bancare la nivel naţional, printr-un contract ce urmează a se încheia cu o instituţie bancară ce activează pe piaţa din România.

„Prin acest proiect, la ghişeele Poştei Române selectate la nivel naţional, se vor putea tranzacţiona, pe modelul altor administraţii poştale europene, produse şi servicii bancare în condiţii de proximitate şi convenienţă, în beneficiul tuturor clienţilor”, a declarat Andrei Stănescu, Directorul General al Poştei Române.

Serviciile bancare ce urmează a fi oferite prin intermediul reţelei de subunităţi poştale sunt: depunere şi retragere numerar, acordare de credite, emitere de carduri credit/debit, servicii referitoare la încasări rate de credit, servicii de colectare a creanţelor, servicii de intermediere în asigurări, servicii aferente contractării serviciilor de tip internet, în conformitate cu legislaţia bancară.

ANUNŢ DE INTENŢIE

Poşta Română caută partener pentru oferirea de servicii bancare Compania Naţională “Poşta Română“ S.A., societate înfiinţată potrivit HG nr.371/1998 funcţionând în conformitate cu legislaţia română, urmare hotărârii Consiliului de Administraţie nr.183/27.06.2017 îşi manifestă intenţia de a se implica în procesul de bancarizare şi incluziune financiară la nivel naţional, prin valorificarea celei mai extinse reţele de subunităţi poştale cu acoperire teritorială naţională, intenţionând în acest sens demararea unui proiect privind oferirea de servicii şi produse bancare.

Compania Naţională “Poşta Română” S.A. urmăreşte diversificarea portofoliului de produse oferite clienţilor prin prestarea de servicii bancare şi oferirea de produse bancare la nivel naţional, prin contracte ce urmează a se încheia cu instituţii bancare care activează pe piaţa din România şi UE.

Serviciile bancare ce urmează a fi oferite prin intermediul reţelei de subunităţi poştale sunt:

a. Servicii de depunere numerar la ghişeele specializate ale subunităţii poştale;

b. Servicii de retragere numerar la ghişeele specializate ale subunităţii poştale;

c. Servicii referitoare la încasări rate de credit la ghişeele specializate ale subunităţii poştale;

d. Servicii privind cunoaşterea clientelei, inclusiv înrolarea şi actualizarea datelor clienţilor, cu respectarea legislaţiei specifice în materia serviciilor bancare;

e. Servicii aferente activităţii de acordare de credite, în conformitate cu legislaţia bancară;

f. Servicii aferente activităţii de colectare a creanţelor;

g. Servicii aferente emiterii de carduri de credit/debit, în conformitate cu legislaţia bancară;

h. Servicii aferente contractării serviciilor de tip internet în conformitate cu legislaţia bancară;

i. Servicii de intermediere în asigurări.

Instituţiile bancare interesate pot transmite scrisori de intenţie cu privire la implicarea în proiectul Companiei Naţionale “Poşta Română” S.A., până la data de 31.08.2017.

Scrisorile de intenţie vor fi transmise pe adresa Compania Naţională “Poşta Română” S.A. – Direcţia Juridică şi Reglementări - Bd.Dacia nr.140, sector 2 Bucureşti, Tel.+4021.20.09.265 fax:+4021.20.07.470

Taguri: banci  credite  Patria Bank  Horia Manda  carduri  Intesa Sanpaolo Bank  

Comentarii

NILA
BANCPOST
O luati la hard discount, pensii (descoperit automat besten in piata:) doar prin Bancpost, brodezi FX transfer tot ptr pensionari iar partea corp o lasi mica DAR supla pentru dealri "in casa " ... De prosti au atitia POST BANK mai ! la west ?Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraGuvernul a schimbat Codul Fiscal, pentru ca bancile sa achite mai multe impozite pe creditele neperformante vandute recuperatorilor de creante

Bancile nu vor mai putea deduce integral din impozitul pe profit creditele neperformante vandute recuperatorilor de creante, ci doar in limita a 30% din valoarea acestora, conform unei Ordonante a Guvernului de modificare a Codului Fiscal, publicata ieri in Monitorul Oficial, care va intra in detalii

Continua demonizarea bancilor: premierul ordona ANPC publicarea unui raport despre amenzile date bancilor iar senatorul PNL Florin Citu anuta ca Guvernul pregateste o taxa bancara (actualizat: Guvernul respinge ideea taxei bancare)

Dupa ce prim-ministrul Mihai Tudose si l-a luat drept consilier onorific pe avocatul Gheorghe Piperea, implicat in numeroase procese impotriva bancilor si cu oponii radical-extremiste impotriva sistemului bancar si BNR, a inceput o campanie populista de denigrare a sistemului bancar, probabil cu detalii

Decizii ASF: Proiectul de norma pentru aprobarea reglementarilor contabile conforme cu Standardele Internationale de Raportare Financiara

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa) București, 17 august 2017 – În cadrul şedinţei de astăzi, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat măsuri privind cadrul de detalii

OTP Bank a avut pierderi in trimestrul doi, din cauza triplarii provizioanelor pentru credite neperformante

OTP Bank a avut pierderi de 6,7 milioane lei (447 milioane forinti – HUF) in trimestrul doi al acestui an, din cauza triplarii provizioanelor pentru creditele neperformante, astfel ca la jumatatea anului a inregistrat un profit net de 13 milioane lei (861 milioane HUF), in scadere cu 46% detalii

Ultimele Comentarii