BANCI | Analiza

Millennium Bank a avut pierderi si in al 6-lea an de la venirea in Romania. In 2014 spera sa ajunga pe break-even si sa vanda banca. Cine o va cumpara?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2014-02-04 13:04

Millennnium Bank nu a reusit sa ajunga pe profit nici in 2013, al 6-lea an de la lansarea operatiunilor green-field in Romania, in octombrie 2007, dupa ce a pierdut licitatia pentru privatizarea BCR. Banca a raportat pentru anul trecut pierderi nete de 5,9 milioane euro, dupa ce in prima jumatate a anului reusise sa le reduca la doar 3,5 milioane euro, fata de 6,5 milioane euro in aceeasi perioada din 2012, la finalul caruia pierderile totale au fost de 24,1 milioane euro.

De-a lungul activitatii de 6 ani in Romania, banca a inregistrat pierderi in fiecare an.

Banca portugheza face insa eforturi pentru a ajunge pe break-even in acest an, intrucat are de gand sa vanda operatiunile din Romania, banca fiind scoasa oficial la vanzare. Intrebarea este, asadar, cine va risca sa preia o banca ale carei performante sunt, inca, pe teritoriu negativ?

Banca precizeaza intr-un comunicat ca rezultatele anului trecut „arată o îmbunătăţire semnificativă a venitului net, datorită creşterii puternice a venitului operaţional şi controlului bun asupra costurilor. Venitul operaţional a crescut cu 14%, la 122,2 milioane de lei (27,7 milioane de euro), alimentat de o creştere cu 21% a venitului net din dobânzi şi cu 11% a comisioanelor. Costurile operaţionale au scăzut cu 17%, până la 126,6 milioane de lei (28,7 milioane de euro), datorită implementării cu succes a măsurilor de îmbunătăţire a eficienţei în contextul menţinerii numărului de sucursale”.

"Cele mai bune rezultate de la lansarea in Romania"

„Rezultatele financiare de la finalul lui 2013 sunt cele mai bune raportate de Millennium Bank de la lansarea sa în România. În al doilea semestru din 2013, pentru prima dată, am avut venit operaţional net pozitiv. Aceste rezultate se bazează pe creşterea solidă a volumelor de business şi pe un model eficient de control al costurilor”, a declarat Jose Reino da Costa, Directorul General al Millennium Bank România.

„Pe o piaţă în care creditarea a scăzut cu 3% în 2013 şi în care economisirea a crescut cu 9%, Millennium Bank a reuşit să aibă creşteri de două cifre atât pentru portfoliul de credite, cât şi pentru cel de depozite, iar toate acestea în condiţiile menţinerii unei politici de risc conservatoare. În acest context, obiectivul de a trece pe profit în 2014 este mai aproape decât oricând”, a adăugat Jose Reino da Costa, citat in comunicatul bancii.

Volumul de credite brute acordate clienţilor bancii a ajuns la 2.182 de milioane de lei (488 de milioane de euro), cu 13% mai mare faţă de anul anterior, în timp ce fondurile atrase de la clienţi au crescut cu 18%, până la 1.632 de milioane de lei (365 de milioane de euro).

La finalul lui 2013, Millennium Bank avea în total peste 75.000 de clienţi, in crestere fata de cei 57.000 raportati la jumatatea anului, 65 de sucursale şi 562 de angajaţi, in scadere fata de 584 la jumatatea anului.

Rata solvabilitatii era de 13,5% la 31 decembrie 2013, sub media sistemului bancar romanesc, de 14%.

Rata creditelor neperformante (cu restante de peste 90 de zile) era de 12,2% la finalul lui 2013 iar raportul credite/depozite de 123,12%, conform informatiilor furnizate de banca.

Millennium Bank Romania avea la jumatatea anului trecut active in valoare de 651 milioane euro, credite brute de 481 milioane euro, depozite ale clientilor de 351 milioane euro si un capital social de 75 milioane euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii