BANCI | Stirea Zilei

ING face in criza cel mai mare profit din istorie: 232 milioane lei in 2012. Cum explica Misu Negritoiu succesul bancii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-03-06 15:10

ING Bank si-a majorat profitul brut cu 44% in 2012, pana la 232 milioane lei, datorita cresterii veniturilor intr-o masura suficient de mare care sa absoarba costul cu provizioanele de risc, care au crescut cu 60%, la 165 milioane lei, a anuntat banca in cadrul unei conferinte de presa.

Cum explica aceasta performanta a bancii presedintele ei non-executiv, din 1 septembrie 2012, Misu Negritoiu:

„In termeni relativi dar si absoluti, in 2012 am avut cel mai bun an al nostru, care arata ca banca a crescut continuu si a fost foarte rezistenta la criza, precum si faptul ca am luat criza foarte in serios de la inceput."

Negritoiu a facut o referire la o declaratie a sefului BCR, Tomas Spurny, potrivit caruia la aranjamentele cu clientii se teme sa faca debt equity swap si stergere de datorie voluntara ca sa evite efectul de spill over, de contagiune, pentru a nu crea un pattern.

Negritoiu: „In urma cu 3 ani, in primul nostru bad loan corporate (Flamingo), am transmis mesajul ca asemenea situatii trebuie luate in serios si ca nu este de joaca, fiind atunci niste proprietari veniti pe usa din dos care voiau sa ne traga pe sfoara. Deci noi am luat lucrurile foarte in serios de la inceput si asa am reusit sa trecem prin acesti ani. Probabil asa se si explica rezultatele noastre de astazi, pentru ca am abordat extrem de profesionist provocarile crizei si ale dezvoltarii in acelasi timp. Pentru ca dupa cate stiti tocmai eram spre finalul proiectului nostru de retail, inceput cu ceva ani in urma, nu ajunsem inca la break even si trebuia sa continuam cresterea si mai ales trebuia sa valorificam investitia. Deci au fost ani foarte demanding, ca sa nu zic ca au fost dificili. Si am trecut peste acesti ani foarte bine si se vede asta si in rezultate si in noile noastre proiecte. In acesti ani am consolidat ING ca o banca universala, am pozitionat-o destul de solid pe piata, avem o cota de piata care spune ceva, 5%, si am continuat sa dezvoltam toate produsele pe toate categoriile de clienti. Continuam sa facem asta, ING se dezvolta in continuare cu o „palarie” la executiv mai dinamica, tanara, profesional cu experienta internationala, cu abodari incrucisate pe diverse piete plus piata Romaniei, toate ingredientele care duc la succes.”

Comunicatul ING:
ING Bank România - profit brut de 232 milioane RON

Profitul brut al ING Bank România a crescut în 2012 ajungând la 232 milioane RON, cu 44% mai mult faţă de anul anterior. Creşterea profitului a fost posibilă pe fondul creşterii veniturilor într-o măsură suficient de mare încât să absoarbă costul cu provizioanele de risc. Activele bancare au înregistrat o creştere de 15% în comparaţie cu anul 2011, ajungând la 16.352 milioane RON.

ING Bank România a încheiat anul 2012 cu un venit net de 833 milioane RON, reprezentând o majorare de 19% faţă de anul precedent şi un profit brut de 232 milioane RON, în creştere cu 44% faţă de valoarea înregistrata la finalul anului 2011. Rezultatele pozitive au fost obţinute ca urmare a creşterii veniturilor şi a unui control strict al cheltuielilor operaţionale.

Activele totale au crescut la 16.352 milioane RON, cu 15% mai mult faţă de 2011. Portofoliul de credite s-a majorat cu 2% faţă de 2011, la 9.632 milioane de RON, înregistrând o creştere de 2% atât pentru segmentul corporate, cât şi pentru cel de retail.

Portofoliul de economii şi depozite a crescut de asemenea la 11.000 milioane RON, cu 7% mai mare faţă de anul anterior, fiind impulsionat de creşterea depozitelor persoanelor fizice.

„Am preluat conducerea ING Bank România în septembrie 2012, având experienţe anterioare în ţări din Europa şi Asia. Am găsit o bancă solidă şi cu un mare potenţial de creştere, pe care îmi doresc să îl dezvolt. Rezultatele anilor trecuţi dau dovadă de sănătatea afacerii ING şi ne permit să continuăm creşterea într-un mod rapid si inteligent, concetrându-ne pe ariile noastre de expertiză – produse şi servicii moderne, uşor de folosit, care contribuie la o mai bună experienţă în materie de servicii bancare, în beneficiul clienţilor noştri.”, a declarat Michal Szczurek, CEO ING Bank România.

În 2013 ING Bank România va continua creşterea activităţii pe toate segmentele de clienţi şi pentru toate produsele din portofoliu. Însă, fiind în mod tradiţional o bancă de economisire, cu expertiză în diverse pieţe la nivel internaţional, ING intenţionează să îşi ajute clienţii în efortul lor de economisire, comunicând mai mult opţiunile pe care le au la îndemâna şi oferind soluţii profitabile de economisire pe fondul tendinţei în creştere în ceea ce priveşte intenţiile de economisire ale românilor.

În 2013, ING Bank va continua strategia de creditare exclusiv în RON pentru persoanele fizice, oferind credite ipotecare doar în moneda naţională. Contextul pieţei locale, reglementările legale, dar şi creşterea gradului de conştientizare a implicaţiilor fiecărui tip de creditare, au creat mediul propice pentru o astfel de decizie. Cu o ofertă competitivă în acestă direcţie, ING intenţionează să ramână un actor activ în domeniul creditării.

Vezi in FISIERE prezentarea ING

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

 



 

Ultimele Comentarii