BANCI | Stirea Zilei

EximBank furnizeaza mai rapid informatii comerciale despre companii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-29 12:55

EximBank a adus o serie de îmbunătăţiri produsului „Informaţia Comercială şi de Credit despre partenerii de afaceri” în urma cărora societăţile comerciale pot obţine informaţii de afaceri despre potenţialii parteneri comerciali într-un timp mai scurt şi fără costuri suplimentare, anunta banca intr-un comunicat.

„Pentru societăţile comerciale este vital ca în această perioadă să aibă acces la informaţii economice despre viitorii parteneri de afaceri locali sau din străinătate. Cu cât are mai multe informaţii relevante, cu atât un întreprinzător se poate proteja mai bine de eventuale pierderi şi poate identifica noi posibilităţi de a obţine câştiguri. Prin modificările operate încercăm să fim mult mai flexibili astfel că, în prezent, un agent economic poate primi informaţii comerciale despre potenţialii parteneri de afaceri şi într-o singură zi”, a declarat Oana Nuţă, directorul de comunicare al EximBank.

Varianta îmbunătăţită a produsului nu presupune costuri mai mari, tarifele pentru furnizarea rapoartelor de informaţii fiind păstrate la acelaşi nivel ca şi până acum.

„Ne dorim ca tot mai multe societăţi să aibă acces la acest produs al cărui avantaj principal îl reprezintă faptul că informaţiile referitoare la riscul de firmă pot fi obţinute înainte de încheierea contractului, astfel încât acesta să conţină prevederi acoperitoare pentru minimizarea riscului în afaceri”, a mai spus Oana Nuţă.

Pe lângă scurtarea termenelor de livrare a rapoartelor de informaţii comerciale, o altă modificare vizează creşterea numărului de state pentru care EximBank furnizează date privind riscul de ţară la 76 de state, faţă de 51 câte erau până în prezent. Analizele de ţară sunt acordate ca bonus pentru societăţile care aleg să achiziţioneze mai multe rapoarte de informaţii în cadrul unui abonament (ce poate cuprinde un număr de 25 până la 60 de rapoarte).

O altă noutate vizează instituirea unui sistem de abonamente şi pentru informaţiile despre companiile din străinătate. Până în prezent firmele puteau încheia un abonament numai pentru rapoartele de informaţii care vizau societăţile româneşti. În cazul în care se optează pentru furnizarea de rapoarte despre societăţi străine sub formă de abonament, beneficiarii obţin ca bonus şi rapoarte despre societăţi româneşti, numărul rapoartelor variind în funcţie de tipul de abonament ales.

Societăţile care accesează produsul „Informaţia Comercială şi de Credit despre partenerii de afaceri” primesc un raport de informaţii comerciale despre potenţialul partener care cuprinde:
 date de identificare - denumire exactă, adresă, număr de înregistrare la Registrul Comerţului, cod unic de înregistrare, istoric, statutul actual al societăţii, management, angajaţi, capital social etc.
 date financiare raportate public: principalele posturi din bilanţ, cont de profit şi pierderi.
 analiza financiară a firmei pe baza datelor financiare: bonitate, comportament de plăţi, puterea financiară, evoluţia ca volum de activitate şi rezultate economice, încadrare în clase de risc care determină riscul asociat afacerii.
 recomandări privind pragul de siguranţă până la care compania poate încheia tranzacţii comerciale pe credit.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Iaşi. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii despre produse şi documentaţia aferentă prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii