BANCI | Stirea Zilei

Daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online cu investitii in criptomonede, mai faci un site!

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-01-05 11:05

Cum altfel se poate explica aparitia unui site, la adresa Gapinvestcapital.com, identic cu cel denumit Neocapital.top, cu o bogata reputatie de platforma care da tepe online credulilor care spera sa se imbogateasca peste noapte din investitii in criptomonede, actiuni la Bursa si chiar la Transgaz!

„Am fost inselat de gapinvestcapital, mi se spune ca banii sunt blocati in Coinbase și trebuie sa încarc contul sa-i pot debloca (in realitate e mailul și telefonul primit se pare ca e tot de la ei).
Am făcut sesizarea la politie unde sa deschis un dosar penal respectiv am sesizat Coinbase și am cerut lămuriri (mi-ai confirmat ca au primit sesizarea mea dar încă nu mi-au răspuns)”, se plange un cititor, la Reclamatiibanci.ro.

Site-ul Gapinvestcapital.com, dupa cum se vede din fotografii, este clona lui Neocapital.top, pe care multi cititori l-au reclamat ca fiind o platforma pentru fraude online (vezi aici reclamatiile).

De altfel, site-ul poate fi usor depistat ca fiind o acoperire pentru fraude, date fiind grafica si continutul rudimentare, lipsa datelor de contact, referintele negative si atentionarile platformelor specializate in depistarea site-urilor tip scam (fraude), precum Scamadviser.com.

De asemenea, Neocapital figureaza, din aprilie 2023, pe o lista cu entitati de investitii financiare neautorizate in Romania de pe site-ul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF).

Nicaieri, insa, nici pe site-ul ASF, nici pe cel al Directorarului National de Securitate Cibernetica (DNSC), nu exista o atentionare ca site-urile Neocapital, iar mai nou, Gapinvestcapital, sunt fraude online. Incredibil, dar adevarat!

Mai rau, site-ul Neocapital este functional si in prezent, dupa 10 luni de la alerta existenta pe site-ul ASF si la 5 luni de la aparitia primului articol despre aceste fraude, pe site-ul Reclamatiibanci.ro

Asa ca, daca nimeni nu te opreste sa dai tepe online, de ce sa nu mai faci un astfel de site, cu un alt nume: Gapinvestcapital.com.

ASF si DNSC nu au raspuns la intrebarile trimise de Bancherul.ro, in 11 decembrie 2023:

- Cum explicati ca site-ul Neocapital, evident de tip scam (inselatorie), inca functioneaza, la 7 luni de la publicarea unei alerte pe siteul Asfromania.ro si la 4 luni de la publicarea primului articol pe site-ul reclamatiibanci.ro despre fraudele reclamate de cititori?

- Care sunt responsabilitatile institutiei dumneavoastra in depistarea si solutionarea fraudelor online?

- Cate fraude online de acest tip au fost inregistrate de institutia dumneavoastra si cum au fost solutionate?

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  Reclamatiibanci.ro  bitcoin  criptomonede  frauda online  

Comentarii

ligia ungureanu
inselat
Bună ziua! Care este procedura de recuperare a banilor în cazul celor înşelaţi de gapinvestcapital ? Mulţumesc!



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii