BANCI | Stirea Zilei

Creditele EximBank, in crestere cu 20%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-10-28 20:13

Finanţările acordate de EximBank în primele nouă luni ale anului au înregistrat un salt cu aproape 20% faţă de finele anului trecut, în raport cu o creştere medie de 6,2% pe sistem bancar, în timp ce angajamentele pe segmentul garanţiilor s-au majorat în aceeaşi perioadă cu peste 16%.

„Considerăm că am făcut progrese semnificative în ceea ce priveşte implicarea EximBank în susţinerea societăţilor comerciale şi aş vrea să punctez faptul că în perioada 2009 – 2010, perioadă de criză efectivă, volumul garanţiilor acordate societăţilor comerciale a crescut de aproape cinci ori faţă de 2008, în timp ce soldul creditelor s-a dublat”, a spus Ionuţ Costea, preşedintele EximBank.

El a adăugat că gradul mare de incertitudine de pe pieţele externe a determinat exportatorii să caute instrumente speciale pentru reducerea riscurilor specifice ceea ce a dus la creşterea activităţii EximBank pe segmentul asigurărilor cu 175% în acest an.

Oficialul EximBank a punctat faptul că dobânda medie la creditele acordate de bancă oscilează în jurul valorii de 9,5%, în condiţiile în care dobânda medie la credite în lei în sold pe primele 8 luni ale anului 2010 pe sistemul bancar a fost 12,14% pentru societăţi nefinanciare.

„La obţinerea acestor rezultate a contribuit în mare măsură şi procesul de reorganizare a activităţii derulat în bancă, proces care a avut ca axe principale reducerea cheltuielilor dar, mai ales, optimizarea fluxurilor interne. În acest moment suntem pregătiţi să primim solicitările societăţilor care au nevoie de finanţări, garanţii sau asigurări. Ştim că agenţii economici încă mai au reţineri în a lucra cu o bancă de stat. Nu pot decât să îi încurajez sa apeleze, totuşi, la EximBank, pentru a vedea prin experienţa proprie că atitudinea băncii faţă de client s-a schimbat, birocraţia s-a redus, iar portofoliul de produse a fost adaptat la nevoile pieţei”, a mai spus Ionuţ Costea.

EximBank este o instituţie specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcţii de acţiune - finanţare, garantare şi asigurare, permite băncii să susţină activitatea şi dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor şi a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbţia de fonduri europene.

Pachetul de finanţare al băncii cuprinde atât credite standard pentru activitatea curentă sau pentru investiţii, cât şi produse specifice cu caracter de ajutor de stat: credite cu dobândă subvenţionată şi compensarea parţială a dobânzii care permite recuperarea a până la 50% din dobânda plătită pentru creditele de investiţii în lei contractate de la bănci.

Garanţiile de stat oferite de EximBank vin în sprijinul companiilor care au nevoie de credite dar nu dispun de suficiente garanţii colaterale. În ceea ce priveşte asigurările, EximBank acoperă riscurile comerciale şi politice ce pot apărea în derularea tranzacţiilor comerciale internaţionale sau în implementarea proiectelor de investiţii ale companiilor româneşti în străinătate.

Companiile interesate de produsele EximBank se pot adresa direct unităţilor teritoriale ale băncii din Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău, Oradea, Deva şi Iaşi. De asemenea, operatorii economici pot obţine informaţii despre produse şi documentaţia aferentă prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau pot primi detalii scriind pe adresa informatii@eximbank.ro

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii