BANCI | Stirea Zilei

BNR nu lasa cursul sa treaca pragul de 4 lei pentru un euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-10-08 08:39

Moneda naţională s-a apreciat pe tot parcursul şedinţei de tranzacţionare de marţi, iar la finalul zilei cursul de schimb a coborât la 3,9150 - 3,9190 lei/euro, pe fondul ofertei ridicate de valută, care, potrivit dealerilor, ar fi fost susţinută de Banca Naţională a României (BNR).

"Aprecierea leului e posibil să fi fost susţinută indirect de BNR prin injectarea de valută pe piaţă. Totodată, un sentiment pozitiv a fost indus pe piaţă de ştirea potrivit căreia Fed va cumpăra efecte de comerţ şi certificate de depozit de la bănci şi companii", a afirmat un dealer.

Nivelul de la finele şedinţei este cu circa trei bani mai mic decât cotaţiile înregistrate la sfârşitul zilei precedente, de 3,9460-3,9480 lei/euro.

În debutul şedinţei de marţi cursul se situa la 3,95 lei/euro, însă în prima oră de tranzacţionare a coborât la 3,9200-3,9240 lei/euro.

Aprecierea din prima parte a zilei a fost cotrară evoluţiei valutelor din regiune, care în primă fază au consemnat pierderi.

Ulterior cotaţiile au coborât până la un minim de 3,9140 lei/euro, sub influenţa unei uşoare aprecieri a valutelor ţărilor vecine.

În jurul orei 13:10, transferurile erau operate în intervalul 3,9250-3,9280 lei/euro. Nivelul maxim înregistrat marţi de rata de schimb a fost cel de la deschidere.

Rata de referinţă anunţată marţi de Banca Naţională a României (BNR) a coborât cu 1,33 bani, la 3,9277 lei/euro.

Băncile comerciale au afişat marţi dimineaţă dobânzi de 13,44-14,75% pentru depozitele atrase la o zi şi de 13,79-15,23% pentru plasamentele la o săptămână.

Rezerva Federală americană (Fed) a înfiinţat, cu sprijinul Trezoreriei, o facilitate financiară cu scopul de a cumpăra efecte de comerţ şi certificate de depozit de la bănci şi companii, în scopul stabilizării pieţei financiare.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Un IFN le cere clientilor sa plateasca nu doar restantele, ci si ratele din viitor

O Institutie Financiara Nebancara (IFN) care acorda credite online le cere restantierilor, prin intermediul unei alte firme pe care o controleaza, sa achite nu doar datoriile din trecut, ci si dobanzile aferente ratelor care ar fi urmat sa le achite in urmatorii ani, ceea ce nu este detalii

Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

 



 

Ultimele Comentarii