BANCI | Interviu

Viceguvernatorul BNR Cristian Popa: BNR ramane preocupta de evolutia inflatiei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-01-21 14:16

Banca Naţională a României (BNR) nu anticipează contractarea economiei naţionale, iar inflaţia continuă să se regăsească printre priorităţile instituţiei, a declarat, miercuri, la Viena, viceguvernatorul BNR Cristian Popa.

Banca centrală rămâne preocupată de inflaţie, deşi estimările indică frânarea creşterii preţurilor, a afirmat oficialul băncii centrale.

"Nu considerăm că creşterea economică a României va intra în zona negativă", a arătat Popa, prezent la o conferinţă pe teme economice.

Comisia Europeană estimează, potrivit prognozei de iarnă publicate luni, că Produsul Intern Brut (PIB) al României va creşte cu 1,75% în 2009, faţă de circa 8% în 2008.

Ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Pogea, a declarat, săptămâna trecută, pentru MEDIAFAX, că economia va ateriza de la o creştere de 7,9% în 2008 la 2,5% în acest an.

Comisia Naţională de Prognoză estimează o creştere economică de 7,9% pentru 2008, față de estimarea de 9,1% din noiembrie 2008, şi a revizuit în scădere previziunea pentru 2009, de la 6% la 2,5%, potrivit datelor interimare publicate luni.

Comisia Europeană menţine prognoza privind inflaţia în România pentru 2009 şi 2010, anticipând rate ale creşterii preţurilor de consum de 5,7%, respectiv 4%.

Estimările, incluse în prognoza de iarnă a CE, indică o rată armonizată a inflaţiei de 7,9% în 2008, majorată cu 0,1 puncte procentuale de la proiecţia de 7,8% inclusă în prognoza de toamnă.

Rata inflaţiei s-a plasat la 6,3% în 2008, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii