BANCI | Opinie

Tanarul ASF al lui Negritoiu devine model de urmat pentru batrana doamna BNR a lui Isarescu. Cel putin pe Facebook

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-03-07 11:13

Misu Negritoiu a devenit un model de urmat pentru Mugur Isarescu, la nici un an de la preluarea sefiei Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), cand declarase ca obiectivul sau este “sa ajungem, candva, la nivelul de respect si profesionalism al BNR”, dupa ce institutia care supravegheaza piata asigurarilor, pensiilor, fondurile de investitii si bursa a fost compromisa total in anii precedenti, din cauza coruptiei si dependentei de politicieni.

Daca in privinta reputatiei, respectului si profesionalismului ASF, Misu Negritoiu va mai avea de lucrat ani buni de aici inainte, el l-a intrecut pe Isarescu cel putin in privinta adoptarii canalelor moderne de comunicare, precum retelele sociale: ASF-ul are pagina pe Facebook, care nu exista inca la BNR, spre deosebire de alte banci centrale vecine, precum cea din Polonia sau Ungaria, care se dovedesc mai moderne decat batrana noastra doamna.

Laudabil este ca pagina pe Facebook a ASF-ului lansata ieri nu este o simpla platforma de promovare a institutiei, cum se intampla cu multe astfel de pagini ale diverselor banci si altor institutii financiare, pe care nu vezi decat reclame sau diverse fotografii si citate celebre, ci un canal interactiv de comunicare si furnizare de informatii utile.

De exemplu, in prima postare pe noua pagina FB a ASF (www.facebook.com/asf.romania), cineva se intreaba cum poate fi credibila aceasta institutie in ochii publicului, din moment ce este finantata de catre companiile pe care le supravegheaza (de exemplu, ASF incaseaza un comision de 0,3% pentru fiecare polita de asigurare vandata de firmele de asigurari).

Intrebare la care un reprezentant al ASF incearca sa raspunda destul de convingator, explicand faptul ca institutia functioneaza dupa niste legi si reguli locale si europene care-i asigura independenta de firmele private, chiar daca acestea sunt obligate sa o finanteze. De altfel, trebuie sa ne gandim ca si BNR-ul incaseaza comisioane pentru fiecare plata realizata prin intermediul bancilor. Comisioane care, de fapt, sunt platite de catre clientii bancilor si firmelor de asigurare.

Daca cei de la ASF vor continua sa mentina o legatura permanenta cu cei care-i scriu pe Facebook si nu se va rezuma la publicarea diverselor informatii oficiale, atunci va avea de castigat.

ASF-ul a precizat, intr-un comunicat, ca lansarea paginii pe Facebook este, “parte a strategiei de transformare a instituției într-o organizație deschisă și flexibilă.” Înființarea contului de Facebook are ca principal scop comunicarea eficientă și rapidă cu consumatorii de servicii financiare non-bancare, care vor putea regăsi pe rețeaua de socializare informații referitoare la activitatea curentă a ASF, precum și studii/analize cu privire la piețele supravegheate și reglementate.

Comunicarea online a devenit indispensabilă și consider că o organizație modernă și responsabilă, indiferent că vorbim despre companii sau autorități, trebuie să răspundă permanent nevoilor de informare a consumatorului. Astăzi, facem un pas important în vederea îmbunătăţirii relaţiilor de comunicare dintre ASF și publicul larg”, a declarat Mișu Negrițoiu, Președintele ASF, citat in comunicat.

Oare cati ani vor mai trece pana cand Mugur Isarescu va aproba pagina de Facebook a BNR? Sau poate ca batrana doamna nu are suficiente resurse financiare si umane pentru a strange like-uri de la public? Mai degraba e de vina spiritul imbatranit de la conducerea institutiei din strada Doamnei.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creștem în România și de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital și mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”Creșterea detalii

 



 

Ultimele Comentarii