BANCI | Opinie

Sorin Mititelu, BCR: Clientii prefera economiile in euro si tot mai putin cele in lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-12-05 16:36

Sorin Mititelu, directorul de dezvoltare pe segmentul retail de la BCR, a declarat, vineri, ca în cazul produselor de economisire ale băncii se observă o tendinţă dinspre produsele în lei către produsele în euro, astfel că în octombrie evoluţia depozitelor în euro a fost mai bună decât a celor în lei.

"Pentru BCR s-a observat o evoluţie mult mai bună pe valută decât pe lei şi, indirect, beneficiem şi de o evoluţie favorabilă din punctul de vedere al cotei de piaţă, deşi în prezent nu se poate vorbi despre modificări semnificative", a menţionat Mititelu.

"În prezent, este mult mai ieftin să atragi resurse în euro de pe piaţa locală, iar acest fapt ajută şi la continuarea creşterii în activitatea de creditare în valută", a adăugat el.

Mititelu a subliniat că, potrivit ultimelor statistici prezentate de banca centrală, costul mediu pentru atragerea de euro pe piaţa locală era de 4,5%, în timp ce resursele de pe pieţele internaţionale aveau un cost de cel puţin 6,5-6,8%.

Dobânzile plătite de bănci pentru depozitele în euro ale clienţilor vor fi între 4,5% şi 7% pe an, în funcţie de tipul de produs, scadenţe şi politica fiecărei bănci, a spus Mititelu.

Banca Comercială Română (BCR) a lansat, de altfel, în cadrul unei oferte promoţionale, valabile până pe 15 ianuarie 2009, o dobândă de 7% pe an pentru un depozit la termen în euro cu scadenţa la două luni.

În cadrul aceleiaşi oferte, pentru depozitul la vedere Maxicont, clientul primeşte o dobândă de 6% pe an în cazul pachetului format împreună cu unităţile de fond monetar BCR Asset Management şi de 5% pe an pentru depozitul la vedere Maxicont clasic.

Potrivit lui Mititelu, reacţia dobânzii pieţei interbancare din zona euro - EURIBOR - la scăderile de dobândă de politică monetară aplicate de Banca Centrală Europeană (BCE) este destul de redusă, astfel că pentru reducerea cu 0,75 puncte procentuale decisă joi, diminuarea EURIBOR a fost de 0,09 puncte procentuale.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii