BANCI | Analiza

Soldul garantiilor acordate de FNIMM pentru creditele destinate IMM-urilor a crescut cu 50%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-28 08:43

La sfarsitul lunii octombrie 2008 in portofoliul FNIMM SA-IFN erau in vigoare un numar de aproximativ 2500 de garantii cu un sold total de peste 910 milioane lei, corespunzator unui sold al creditului de peste 1784 milioane lei. Fata de perioada similara a anului 2007, soldul garantiilor a crescut cu peste 50%, se arata intr-un comunicat al Fondului.

La nivel national, în primele 10 luni ale anului 2008, un numar de 1781 de IMM-uri care solicitasera un credit fara a avea garantiile solicitate de Banca, au beneficiat de garantii complementare din partea Fondului National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si a filialelor sale din Focsani, Craiova si Sfantu Gheorghe, valoarea garantiilor acordate fiind de peste 731 milioane lei, (114,88% fata de prevederile bugetare).

Volumul garantiilor aprobate reprezinta un grad de satisfacere a solicitarilor de garantare de peste 90%, diferenta fiind reprezentata de solicitari care nu au indeplinit conditiile de acordare.

De la infiintarea sa, Fondul National pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii a garantat creditele bancare pentru mai mult de 5700 de IMMuri. Cresterea gradului de utilizarea a garantiilor Fondului se bazeaza pe cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu FNIMM SA- IFN pentru impartirea riscului de credit si pe intelegerea avantajelor oferite de accesarea garantiilor Fondului, atat pentru banca cat si pentru IMM.

Avantajele aduse unui intreprinzator de utilizarea garantiei Fondului in completarea garantiilor proprii se concretizeaza in cresterea flexibilitatii finantarilor solicitate bancilor si, fata de utilizarea garantiilor ipotecare, la reducerea cu minim 7 zile a duratei de aprobare a creditului si cu minim 2 % a costurilor aditionale creditului.

Pentru banca, garantia irevocabila si neconditionata a Fondului este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de min. 2 ani, durata de executare a unei ipoteci, in conditii de provizionare similare cu ipotecile. Utilizarea garantiilor Fondului ofera posibilitatea cresterii numarului de credite acordate clientilor solvabili, dar cu garantii proprii insuficiente si majorarea volumului creditelor deja acordate unui client solvabil, fara a i se solicita garantii materiale suplimentare.

Fondul poate garanta toate tipurile de credite acordate de cele mai importante 22 de banci comerciale partenere, inclusiv scrisori de garantie bancara.

Prin structură, capital şi distribuţie teritorială, FNIMM S.A.-IFN este cea mai reprezentativă instituţie financiară care funcţionează în România în scopul garantării finanţărilor, având la 30.06.2008 un capital propriu de aproape 326 milioane lei (peste 89 mil. Euro), în creştere cu cca. 16% faţă de 30.06.2007.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Analiza



La care banci se poate face actualizarea online a datelor de catre firme

Actualizarea online a datelor firmelor, pe site-urile sau in aplicatiile bancilor, este posibila la doar trei institutii de credit, la restul fiind nevoie de prezenta intr-o sucursala. ING Bank a anuntata ca a introdus opțiunea de actualizare a datelor 100% detalii

Conturi bancare gratuite pentru incasarea salariului, pensiei si indemnizatiilor sociale. Dar cine poate sa-si faca unul?

Legea care permite in prezent celor fara conturi bancare sa-si deschida unul nou, denumit cont de baza, fara comisioane de deschidere, inchidere si retragere numerar la bancomat, a fost modificata de Parlament. Noua varianta a acestei legi, care mai asteapta detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul trimestrului 3 din 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR).  Indicatorii au fost calculaÈ›i pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituÈ›iile de credit, detalii

Indicatorii sistemului bancar la finalul T2 2023

Indicatorii sistemului bancar la finalul lunii iunie 2023, conform datelor furnizate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Indicatorii au fost calculați pe baza raportărilor financiar-contabile trimise la banca centrală de instituțiile de credit, detalii

 



 

Ultimele Comentarii