ASIGURARI | Stirea Zilei

Scandal intre service-urile auto si Alliaz-Tiriac Asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-25 14:17

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în urma plângerilor şi reclamaţiilor membrilor, o sesizare privind "neregulile grave" constatate în activitatea desfăşurtă Allianz-Ţiriac Asigurări, iar compania respinge acuzaţiile.

Sesizarea a fost transmisă şi Consiliului Concurenţei şi Gărzii Financiare.

Allianz-Ţiriac Asigurări este cea mai mare companie de profil din România, cu o cotă de 16% la finele anului 2008.

"Într-o primă fază au fost demarate procedurile legale în vederea verificării activităţii companiei de asigurare de către instituţiile abilitate, urmând să facem în continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capăt oricăror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurenţiale sau abuzive", a spus cordonatorul departamentului Asigurări al societăţii de avocaţi Boştina şi Asociaţii, Ovidiu Tibuleac, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, directorul de relaţii publice al Allianz-Ţiriac Asigurări, Marius Onofrei, a respins acuzaţiile şi a afirmat că toate operaţiunile desfăşurate companie respectă legislaţia.

În sesizarea transmisă CSA, ASSAI atrage atenţia cu privire la unele acte şi operaţiuni ale Allianz-Ţiriac Asigurări, care s-ar desfăşura în afara obiectului unic de activitate al companiei.

Consiliul Concurenţei a fost informat de ASSAI cu privire la actele şi operaţiunile nelegale şi anticoncurenţiale desfăşurate de Allianz-Ţiriac Asigurări în raporturile derulate cu societăţile de service auto independente din România, conform sursei citate.

În sesizarea transmisă Gărzii Financiare, asociaţia a prezentat informaţii cu privire la activităţile şi operaţiunile comerciale ilicite desfăşurate de asigurător.

"Solicităm autorităţilor să cerceteze de urgenţă plângerile noastre deoarece credem că Allianz-Ţiriac încalcă în mod constant reglementările în domeniu, abuzând în relaţiile cu partenerii săi contractuali" a declarat directorul general al ASSAI, Cristian Muntean.

El a adăugat că asociaţia deţine documente care stau la baza acestor demersuri.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 500 de service-uri auto din România.

Societăţile reprezentate numără peste 15.000 de angajaţi şi derulează anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime de 1,38 miliarde de lei, în creştere cu 12,1 faţă de 2007.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii