BANCI | Profil

Romanii redevin majoritari la Banca Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-16 16:06

Romanii au preluat conducerea de la straini in actionariatul Bancii Transilvania (BT), dar la o diferenta vizibia doar cu o reluare Hawk-Eye.

Capitalul romanesc detinea la finalul anului trecut o pondere de 50,72% din banca din Cluj, dupa ce in ultimii doi ani capitalul strain a fost majoritar, dar tot la limita liniei de mijloc.

Structura capitalului Bancii Transilvania era alcatuita astfel, la mijlocul anului trecut: cele patru SIF-uri detineau in jur de 15% din capitalul BT, romanii persoane fizice in jur de 17% din actiuni, iar firmele romanesti 14%, capitalul romanesc avand in total 46,49%.

Firmele straine aveau in proprietate cele mai multe actiuni TLV, de peste 51%, iar strainii persoane fizice aproape 2%, astfel ca strainii aveau in iunie 2017 o cota de 53,51% din actiunile TLV.

Ultima data cand romanii au fost la conducere era la mijlocul anului 2015, cand Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a redus cota in capitalul BT de la 14,33% la 11,47%. (vezi aici detalii)

Ponderea bancilor straine scade la 77%

In consecinta, ponderea bancilor straine din sistemul bancar romanesc a scazut la 77% la finalul lui 2017, de la 91% in septembrie 2017, conform ultimelor statistici publicate de BNR cu privire la indicatorii sistemului bancar.

Profitul bancilor romanesti a atins un record istoric de 5,6 miliarde lei in 2017, tort din care Banca Transilvania si-a adjudecat una dintre cele mai mari felii, de 1,2 miliarde lei, alaturi de BRD, care a castigat 1,4 miliarde lei. (vezi aici detalii)

Taguri: BT  Banca Transilvania  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilAlpha Bank a ramas pe profit, dupa ce a vandut credite neperformante de 2 miliarde lei

Alpha Bank a vandut la finalul lui 2017 credite neperformante in valoare de 410 milioane euro (in jur de 1,9 miliarde lei), majoritatea fiind finantari pentru firme, reusind totusi sa incheie anul cu un profit brut de 31,9 milioane euro, de 1,4 ori mai ridicat decat in anul precedent, cand a detalii

Ebury isi deschide birou in Romania

Ebury, o companie fintech specializata in plati transfrontaliere si credite pentru dezvoltare, isi deschide un birou in Romania, condus de Johan Gabriëls. Acesta este cel de-al 15-lea birou lansat de companie in 13 tari de pe trei continente in ultimii 5 ani. Ebury intentioneaza sa detalii

Clientii CEC Bank pot sa-si plateasca impozitele de pe telefonul mobil

CEC Bank a lansat noi facilitati in cadrul platformei de Mobile Banking, prin care clientii persoane fizice isi pot achita taxele si impozitele datorate atat catre bugetul de stat, cat si catre bugetele locale, precum impozitul pe cladiri, terenuri, pe mijloacele de transport, pe venituri din detalii

Alior Bank si-a majorat pierderile

Sucursala din Romania a bancii poloneze Alior Bank, care si-a inceput operatiunile in octombrie anul trecut, dupa mai multe amanari de aproximativ un an, in parteneriat cu Telekom, si-a majorat pierderile la peste 30 milioane zloti, de la 6 milioane zloti in 2016, conform raportului detalii

Ultimele Comentarii