BANCI | Profil

Romanii redevin majoritari la Banca Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2018-02-16 16:06

Romanii au preluat conducerea de la straini in actionariatul Bancii Transilvania (BT), dar la o diferenta vizibia doar cu o reluare Hawk-Eye.

Capitalul romanesc detinea la finalul anului trecut o pondere de 50,72% din banca din Cluj, dupa ce in ultimii doi ani capitalul strain a fost majoritar, dar tot la limita liniei de mijloc.

Structura capitalului Bancii Transilvania era alcatuita astfel, la mijlocul anului trecut: cele patru SIF-uri detineau in jur de 15% din capitalul BT, romanii persoane fizice in jur de 17% din actiuni, iar firmele romanesti 14%, capitalul romanesc avand in total 46,49%.

Firmele straine aveau in proprietate cele mai multe actiuni TLV, de peste 51%, iar strainii persoane fizice aproape 2%, astfel ca strainii aveau in iunie 2017 o cota de 53,51% din actiunile TLV.

Ultima data cand romanii au fost la conducere era la mijlocul anului 2015, cand Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si-a redus cota in capitalul BT de la 14,33% la 11,47%. (vezi aici detalii)

Ponderea bancilor straine scade la 77%

In consecinta, ponderea bancilor straine din sistemul bancar romanesc a scazut la 77% la finalul lui 2017, de la 91% in septembrie 2017, conform ultimelor statistici publicate de BNR cu privire la indicatorii sistemului bancar.

Profitul bancilor romanesti a atins un record istoric de 5,6 miliarde lei in 2017, tort din care Banca Transilvania si-a adjudecat una dintre cele mai mari felii, de 1,2 miliarde lei, alaturi de BRD, care a castigat 1,4 miliarde lei. (vezi aici detalii)

Taguri: BT  Banca Transilvania  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilBRD are o problema cu call-center-ul

Problema e foarte simpla, dar si foarte mare: unii clienti ai bancii asteapta foarte mult, adica zeci de minute sau chiar o jumatate de ora sa le raspunda cineva la telefon. Frustrarea e si mai mare cand ai o problema urgenta, dar pentru care nu ai o linie dedicata. Alte banci, precum Banca Transilvania, si-au imbunatatit comunicarea cu clientii introducand roboti, chat-uri, facebook, skype si alte canale moderne de comunicare cu clientii. Numerele de telefon ale BRD sunt: +4 021 302 61 61 +4 021 302 61 63 *22622 0800 803 803 doar in reteaua detalii

Filiala virtuala - banca s-a mutat la tine acasa!

Ce faci dacă primești o înștiințare că banca ta și-a desființat filialele? Prima tentație e să crezi că a dat faliment... apoi citești mai bine și vezi că, de fapt, banca ta s-a mutat în online. Filialele ei, sediul de la parterul blocului tău, au devenit virtuale. detalii

Cum castigi 1.000 de lei pe luna recomandand credite la Patria Bank

Începând cu luna august platforma de recomandări credite Patria Partener a devenit disponibilă şi pentru introducerea de recomandări persoane fizice, anunta banca intr-un comunicat, in care mai adauga urmatoarele: Pe lângă partenerii de business de tip broker, detalii

Clientii firme ai Bancii Transilvania au o alternativa la call-center: un chatbot prin Facebook Messenger si Skype

Banca Transilvania s-a gandit sa scurteze timpul de asteptare la call center al clientilor firme care au nevoie de informatii utile si a lansat un nou canal de comunicare, prin Facebook Messenger si Skype, un chatbot denumit Robotul Raul, o premiera pe piata bancara romaneasca. In detalii

Ultimele Comentarii