BANCI | Ultima Ora

Romania primeste in iulie prima transa de 1,5 miliarde euro din imprumutul de la UE

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-24 08:26

Comisia Europeană (CE) şi autorităţile române au semnat memorandumul de înţelegere pentru împrumutul de cinci miliarde euro obţinut de România de la fondul UE de echilibrare a balanţei de plăţi în cadrul programului de finanţare externă de 20 miliarde euro coordonat de FMI.

"Memorandumul stabileşte condiţiile deblocării pachetului de asistenţă financiară din partea UE pentru România, începând cu o primă tranşă de 1,5 miliarde euro aşteptată luna viitoare (iulie, n.r.)", se arată într-o informare publicată marţi pe site-ul Comisiei Europene.

Documentul a fost semnat de comisarul european pentru Politică Economică şi Monetară, Joqauin Almunia, premierul Emil Boc, ministrul de Finanţe, Gheorghe Pogea, şi guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

"Deblocarea primei tranşe a împrumutului este condiţionată de intratea în vigoare a Acordului de Împrumut şi a prezentului Memorandum de Înţelegere. Memorandumul de înţelegere va fi adoptat şi semnat de Comisie după consultări cu Comitetul Economic şi Financiar", se arată în memorandum.

Pachetul de sprijin financiar a primit avizul miniştrilor de Finanţe ai statelor membre la începutul lunii mai şi va fi acordat în până la cinci tranşe.

Condiţiile de politică economică stipulate în memorandum includ măsuri în domeniul consolidării fiscale, guvernanţei fiscale, reformelor structurale şi reglementării şi supravegherii sectorului financiar.

Multe dintre prevederile memorandumului publicat marţi sunt similare cu cele cuprinse în acordul şi memorandumul încheiate cu Fondul Monetar Internaţional.

Autorităţile române au încheiat, în martie, un acord pentru un program de finanţare externă coordonat de FMI şi susţinut financiar de Fond (13 miliarde euro), UE (cinci miliarde euro), Banca Mondială (un miliard de euro), Banca Europeană pentru Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (un miliard de euro).

Acordul a fost aprobat, la începutul lunii mai, de Consiliul Executiv al FMI.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



Cu venituri de 10.000 de lei, ai servicii dedicate, tip premium banking, la Banca Transilvania

Banca Transilvania a ajuns la 100.000 de clienÈ›i Premium Banking, segment de business diferit de Private Banking, +25% față de aceeaÈ™i perioadă a anului trecut, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: “CreÈ™terea numărului de clienÈ›i detalii

IFN-ul Credit Prime a dat credite de 30 milioane euro, cu dobanzi de 900%

IFN-ul Credit Prime, detinut de firma Ecofinance, din grupul Dyninno, inregistrat in paradisul fiscal Malta, anunta intr-un comunicat ca si-a majorat portofoliul de credite cu 40% in 2022: "Valoarea totală a creditelor acordate a ajuns la 30 milioane de euro, detalii

CEC Bank a finantat peste 3.000 de proiecte din fonduri europene

• 9 mai, Ziua Europei: Fondurile europene au contribuit la dezvoltarea României Fondurile europene au un rol esenÈ›ial în dezvoltarea României, CEC Bank finanÈ›ând, de la demararea ExerciÈ›iului Financiar 2007-2013 È™i până detalii

Garanti BBVA are un chatbot pentru comunicarea cu clientii

Garanti BBVA, una dintre cele mai dinamice bănci din România, îÈ™i reafirmă angajamentul pentru digitalizare È™i lansează chatbot-ul de ultimă generaÈ›ie, GIA, conceput pentru a îmbunătăți experienÈ›a clienÈ›ilor È™i a simplifica serviciile de detalii

 



 

Ultimele Comentarii