BANCI | Opinie

Presedintele ARB, Radu Ghetea: Nu sunt foarte optimist in privinta deciziei BNR de modificare a normelor de creditare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-11-27 15:57

Preşedintele ARB, Radu Gheţea, a spus, joi, că nu este "foarte optimist" în privinţa deciziei pe care o va lua Banca Naţională a României (BNR) privind noul regulament de creditare, precizând că nu crede că banca centrală va lua o decizie în acest sens până la următoarea şedinţă de politică monetară.

"Am trimis acum două zile o scrisoare băncii centrale în care am menţionat ce măsuri considerăm necesare pentru fluidizarea creditării, în baza cărora activitatea de creditare să continue, luând în calcul contextul internaţional", a spus preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Radu Graţian Gheţea, la aniversarea a 60 de ani de la înfiinţarea Facultăţii de Finanţe din cadrul Academiei de Studii Economice (ASE).

El a adăugat că punctul de vedere al ARB transmis băncii centrale conţine "numai o parte din ce am trimis iniţial Ministerului Economieri şi Finanţelor", actuala versiune conţinând opinii pe care le-a agreat împreună cu ministerul.

"Nu-mi fac iluzii că BNR ar putea lua decizii înainte de următoarea şedinţă de politică monetară", a mai spus Gheţea.

Cu toate acestea, preşedintele ARB a spus că speră ca bancherii să se mai întâlnească cu reprezentanţii BNR ca să discute despre măsurile care ar trebui luate în actualul context de criză internaţională.

Prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, declarase, miercuri, la un seminar desfăşurat la Sinaia, că Banca Naţională a României va reanaliza, în ianuarie 2009, cu reprezentanţii băncilor comerciale, oportunitatea modificării normelor de creditare a populaţiei recent introduse, în condiţiile în care datele disponibile în prezent nu sunt relevante.

De altfel, potrivit datelor băncii centrale, ritmul anual de creştere a creditelor acordate de bănci populaţiei şi firmelor a încetinit semnificativ în octombrie, la 44,8%, de la 50,5% în luna precedentă, ca urmare a comprimării accentuate a împrumuturilor în valută.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Opinie



Banca Transilvania implineste 30 de ani

Mesaj top management BT, 16 februarie 2024 Banca Transilvania: Sunt 30 de ani de când creÈ™tem în România È™i de când vedem România crescând Astăzi este ziua Băncii Transilvania. Orice aniversare ne duce cu detalii

De cand si cat de mult ar putea sa scada dobanzile in 2024?

Diminuarea inflatiei ridica intrebarea cu privire la momentul in care ar putea sa inceapa sa scada si dobanda de referinta stabilita de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si implicit cele la credite si depozite. Discutiile privind scaderea dobanzii BNR ar putea detalii

Ce responsabilitate au bancile in cazul fraudelor online?

„Am fost victima unei fraude prin Neocapital È™i mi s-au furat sume importante prin transfer online neautorizat de mine”, ne-a scris un cititor. „Sint grupuri organizate, iar băncile nu au sisteme de securizare eficienta a conturilor detalii

Creditele ipotecare ar putea creste in 2024, estimeaza Banca Transilvania

Banca Transilvania se asteapa ca cererea de credite ipotecare sa creasca in 2024, datorita reducerii dobanzilor si a unei oferte de preturi mai accesibile pe piata rezidentiala, conform declaratiilor directorului bancii, Omer Tetik. ”CreÈ™terea detalii

 



 

Ultimele Comentarii