BANCI | Interviu

Peter Weiss: RBS Romania se va vinde in a doua parte a acestui an

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-28 12:42

Vânzarea RBS România se va fi finaliza, cel mai probabil, în a doua parte a acestui an, dar dacă preţul oferit nu va fi satisfăcător, finalizarea ar putea fi amânată, a declarat, marţi, preşedintele RBS România, Peter Weiss.

"Vrem să vindem banca la un preţ realist. Nu va fi o vânzare la orice preţ. Grupul RBS este foarte mulţumit de evoluţia băncii din România şi există posibilitatea să nu continuăm procesul de vânzare sau să amânăm tranzacţia dacă preţul nu este cel dorit", a explicat Weiss, citat de Newsin.

Întrebat care ar fi profilul cumpărătorului, Weiss a spus că RBS intenţionează să vândă toate operaţiunile băncii, deci cumpărătorul ar trebui să fie interesat de toate diviziile acesteia - corporate, retail şi clienţi instituţionali.

Preşedintele RBS România a precizat că banca a înregistrat în 2008 un profit mai mare ca în anul precedent, fără a da însă alte detalii referitoare la rezultatele financiare ale băncii.

Weiss se aşteaptă la o încetinire a activităţii bancare, în acest an, la nivelul întregii pieţe româneşti.

"În acest an, creşterea va fi mult mai mică decât ne-am obişnuit, cel puţin pe piaţa creditului. Mă aştept la o stagnare în următoarele luni. Clienţii - atât companiile, cât şi populaţia - au o atitudine mult mai conservatoare şi mi se pare o abordare foarte corectă", a mai spus Weiss.

RBS a scos la vânzare o serie de subsidiare, RBS România fiind inclusă, alături de alte 14 subsidiare şi sucursale ale băncii-mamă, pe lista celor de vânzare.

Royal Bank of Scotland Group Plc, cel mai mare creditor britanic controlat de guvern, a angajat grupul UBS AG să analizeze vânzarea diviziilor din Europa Centrală şi de Est, potrivit Bloomberg.

ABN Amro România şi-a schimbat denumirea în Royal Bank of Scotland (RBS) din 15 octombrie 2008, după ce banca olandeză ABN Amro a fost achiziţionată în octombrie 2007 de consorţiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis şi Santander pentru aproximativ 70 miliarde euro, iar diferitele segmente de activitate ale ABN Amro au fost împărţite între cele trei bănci.

Grupul RBS a afişat la sfârşitul lunii februarie pierderi nete de 24,1 miliarde lire sterline (34,3 miliarde dolari) pentru 2008, marcând cele mai puternice pierderi din istoria corporatistă britanică.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudenÈ›ialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

DeÈ™i economia țării este dependentă de finanÈ›area pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanÈ›ii băncilor spun că populismul unor politicieni È™i instituÈ›ii reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori È™i instituÈ›iile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitaÈ›i Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) È™i Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii