BANCI | Stirea Zilei

Moody's: Guvernul a luat masuri pozitive, dar un ajutor de la UE sau FMI ar putea fi necesar

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-02-13 17:06

Noul guvern al României a luat măsuri pozitive privind rectificarea politicii fiscale, dar ajutorul financiar de la Uniunea Europeană (UE) sau Fondul Monetar Internaţional (FMI) ar putea fi necesar pentru menţinerea calificativului României, a indicat vineri Moody's, scrie Reuters.

Agenţia de evaluare financiară Moody's este singura care mai acordă României un calificativ din categoria 'investment grade' (cu recomandare de investiţii), după ce Standard & Poor's şi Fitch au tăiat calificativele României la 'junk' anul trecut, mai ales din cauza îngrijorărilor cu privire la reacţia de politică fiscală neadecvată, la dezechilibrele externe.

Moody's a arătat că limitele de cheltuieli introduse de noul guvern al României au remediat anumite aspecte ale politicii fiscale a cabinetului anterior.

Ajutorul extern, însă, ar putea fi necesar, pentru a contribui la acoperirea deficitului fiscal şi a asigura o încetinire ordonată a creşterii economice.

"Dacă guvernul ar avea probleme în ceea ce priveşte negociarea unui acord cu FMI sau cu UE, am fi mult mai îngrijoraţi", a declarat, într-un interviu acordat Reuters, analistul Kenneth Orchard de la Moody's.

"Un acord ne-ar da încrederea necesară, ca să păstrăm calificativul României", a spus Orchard.

Analistul Moody's a spus că perspectivele României rămân stabile şi a reiterat estimările privind intrarea în recesiune a economiei României în acest an, care sunt mult mai negative faţă de cele ale Reuters, care anticipează o creştere cu 1,7%.

Moody's a acordat României ratingul de ţară 'Baa3'.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii