ASIGURARI | Ultima Ora

KPMG: Planul de redresare al firmei de asigurari Astra nu este afectat de rezultatele exercitiului de evaluare al ASF

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-16 20:41

Autoritatea de Supraveghere Financiară a publicat ieri rezultatele procesului de evaluare a calității activelor și pasivelor societăților de asigurări, proces care a inclus și societatea de asigurări Astra, al carei plan de redresare nu este afectat de acest exercitiu, spune KPMG, administratorul special al Astra Asigurari.

”Considerăm că inițiativa ASF de a efectua această evaluare independentă a fost binevenită, fiind de natură să sporească transparența cu privire la poziția financiară a societății și la cerințele de capital ce îi vor fi aplicabile conform noilor reguli prudențiale ce vor intra în vigoare începând cu anul următor.

Rezultatele evaluării independente confirmă robustețea datelor financiare publicate de Astra și auditate de auditorul statutar, indicând un deficit de capitaluri proprii conform Solvency I similar cu cel deja comunicat de Societate în situațiile financiare la 31 decembrie 2014.

Astfel, raportul publicat de ASF indică un deficit de capitaluri proprii de 1,003 milioane lei, față de 871 milioane lei conform situațiilor financiare auditate la 31 decembrie 2014, diferența provenind în principal din rezerva de riscuri neexpirate calculată în cadrul exercițiului BSR suplimentar față de prevederile reglementărilor în vigoare.

Legislația europeană prevede măsuri tranzitorii pentru îndeplinirea graduală a noilor cerințe de capital conform Solvency II, astfel încât estimăm că intrarea în vigoare a noului regim prudențial de la 1 ianuarie 2016 nu este de natură să afecteze planul de redresare al Astra.

Ulterior, este de așteptat ca societatea să își poată ajusta politicile de subscriere, programele de reasigurare și modelele interne de gestiune a riscurilor astfel încât să optimizeze cerințele de capital aplicabile.

Aceste aspecte urmează să fie discutate și confirmate cu Autoritatea de Supraveghere în perioada imediat următoare”, au declarat reprezentanții KPMG Advisory SRL, administratorul special al Astra SA, intr-un comunicat de presa.

În același timp, rezultatele evaluării indică o cerință de capital de solvabilitate conform regulilor Solvency II de 2,64 miliarde lei la 30 iunie 2014 pentru Astra SA.

„Societatea a făcut pași importanți în vederea alinierii la rigorile regimului de prudențialitate Solvency II, printre aceștia numărându-se și eliminarea unei concentrări semnificative a expunerii la riscul de terorism, în valoare de 2,4 miliarde lei.

De asemenea, am luat măsuri în sensul consolidării și extinderii programului de reasigurare prin reducerea limitei de reținere proprie și prin plasarea riscurilor la reasigurători cu rating cel puțin A- acordat de agenții de rating reputabile. Astfel, la 31 decembrie 2014 cerința de capital de solvabilitate conform Solvency II estimată de societate este de circa 300 milioane lei, indicând nivelul la care ar trebui să se situeze fondurile proprii ale societății conform noilor cerințe prudențiale având în vedere profilul de risc actual.

Acesta corespunde unui necesar de fonduri proprii de până la 1,1 miliarde lei, similar cu necesarul determinat conform Solvency I și avut în vedere în cadrul planului de redresare”, au mai declarat reprezentanții KPMG.

La acest moment, administratorul special al Astra derulează a doua etapă de majorare a capitalului social prevăzută de planul de redresare, adresată atât acționarilor existenți cât și altor investitori instituționali, pentru suma de 425 milioane lei. Prima etapă de majorare a capitalului, adresată numai acționarilor existenți, s-a încheiat cu succes în octombrie 2014 cu un aport de 65 milioane lei.

Conform reprezentanților administratorului special, în prezent se derulează negocieri cu o serie de investitori strategici interesați în procesul de majorare a capitalului social al Astra, rezultatele acestor negocieri urmând să fie cunoscute la încheierea operațiunii de majorare a capitalului aflată în curs de desfășurare, se mai arata in comunicatul KPMG.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii