BANCI | Profil

EximBank finanteaza dezvoltarea Farplas & Smart Solutions, furnizor pentru industria automotive

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2022-11-16 12:39

EximBank a acordat un pachet financiar in valoare totala de 11,5 milioane de euro companiei Farplas&Smart Solutions, parte a grupului Delta Invest din Mioveni (judetul Arges), producator roman de produse si componente injectate din mase plastice, in special pentru industria auto, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pachetul structurat de banca include atat componente de finantare – care acopera nevoia de capital generata de dezvoltarea continua a societatii si care asigura necesarul pentru derularea unei investitii intr-o noua linie de productie pentru repere injectie mase plastice, cat si de garantare - garantii de stat care acopera 50% din produsele de creditare.

”Sectorul automotive este unul strategic pentru economia romanesca, in conditiile in care s-a dezvoltat in mod accelerat, iar aproape toate masinile fabricate in Europa au astazi cel putin o componenta produsa in Romania. Este un domeniu cu un mare potential si suntem incantati ca, prin parteneriatul cu grupul Delta, reusim sa ne pozitionam ca un partener valoros avand oportunitatea ca, alaturi de clientii nostri, sa contribuim la continuarea tendintei de crestere a acestui sector si a economiei romanesti”, a declarat Traian Halalai, presedintele executiv al EximBank.

Farplas&Smart Solutions este este o companie joint-venture, infiintata in 2020 de Farplas Otomotiv Sanayi Anonim Sirketi, companie turca specializata in vopsirea si injectarea de piese din plastic pentru industria auto, si Smart Plast Solutions SRL, societate romaneasca specializata in injectarea de piese din plastic, parte a grupului Delta Invest.

Compania este furnizor pentru Grupul Renault (repere plastic de tipul bara fata/spate, ornamente auto, spoilere etc.) si, din acest an, a demarat colaborarea si cu fabrica Ford de la Craiova, preluata recent de compania turca Ford Otosan.

”Desi suntem o companie relativ noua in domeniu, avem avantajul experientei actionarilor nostri, fiecare un reper in domeniul in care activeaza. Acest lucru ne-a permis ca in 2021, practic, primul an de functionare, sa inregistram un volum de afaceri de peste 11 milioane de lei. Acum, demararea colaborarii cu Ford marcheaza o noua etapa in dezvoltarea companiei noastre, si suntem bucurosi ca am gasit in EximBank partenerul financiar care sa sustina atat derularea activitatii noastre curente, cat si investitia in amenajarea si dotare a unei noi hale pentru producerea de piese auto pentru clienti din Romania si nu numai”, a declarat Nicolae Movileanu, fondatorul grupului Delta Invest.

EximBank este o institutie specializata ce se implica activ in sustinerea si promovarea mediului de afaceri romanesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate si pot fi accesate in conditii avantajoase de orice tip de societate comerciala. In 2020, EximBank a finalizat achizitia Bancii Romanesti moment ce a marcat integrarea acesteia in Grupul EximBank.

Banca Romaneasca este o banca universala ce ofera clientilor sai, persoane fizice si juridice, o gama larga de produse si servicii de calitate adaptate nevoilor fiecaruia prin intermediul retelei sale teritoriale de aproape 85 de sucursale si agentii. Alaturi de cele doua banci, din Grupul EximBank face parte si Compania de Asigurari - Reasigurari Exim Romania (EximAsig), specializata in asigurarea riscurilor financiare, de export si comerciale interne.

Taguri: credite firme  Banca Romaneasca  banca  Eximbank  Credite IMM  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Cum poti primi dobanda pentru restul economisit la platile cu BT Pay

250.000 de persoane care folosesc BT Pay economisesc prin opțiunea Round Up din aplicație. 8 din 10 persoane care au conturi de economii la Banca Transilvania folosesc inclusiv Round Up, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Cu peste 12.000 de detalii

ING Bank majoreaza comisioanele pentru retrageri de numerar si plati la jocuri de noroc

ING Bank majoreaza, din 14 iunie 2024, comisioanele pentru retragerile de numerar de la bancomate, cele pentru cresterea limitelor zilnice, precum si pentru platile destinate jocurilor de noroc. Clientii ING Bank care retrag bani de la bancomatele bancii vor fi detalii

Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România și din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experiențe în timp real, pe toate canalele, pentru clienții săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii