BANCI | Ultima Ora

Decizii ale Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-22 20:41

Decizii ale Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara (Comunicat de presa):

"În cadrul şedinţei Consiliului ASF de la începutul acestei săptămâni a fost aprobat prospectul de bază cu privire la programul de ofertă de vânzare de obligaţiuni emise de Primăria Municipiului Bucureşti. Valoarea programului va fi de maxim 2.220.100.000 lei, iar caracteristicile principale ale fiecărei emisiuni de obligaţiuni vor fi stabilite prin termenii finali. Admiterea la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori Bucureşti a obligaţiunilor emise de Primăria Municipiului București se va realiza în baza prospectului de bază, a termenilor finali aferenţi şi a reglementărilor BVB.

De asemenea, a fost aprobată blocarea, începând cu data de 17.04.2015, pe o perioadă de două săptămâni, a transferului dreptului de proprietate asupra celor 1.004.800 acțiuni emise de SCUT S.A. Constanța, obiect al tranzacțiilor din 16.04.2015, deţinute de COMCM S.A. Constanţa.

În ședința de astăzi, Consiliul ASF a audiat şi dezbătut proiectul Strategiei de Țară 2015 – 2018 pentru România al BERD, care cuprinde principalele repere ale implicării acestei instituții pe piața de capital locală. Consiliul ASF încurajează programele de investiţii BERD pe piaţa de capital, dar şi în sectorul de asigurări şi solicită continuarea proiectelor de asistenţă tehnică pentru dezvoltarea pieţei locale de capital.

Consiliul ASF a aprobat execuția Bugetului de Venituri și Cheltuieli la 31.03.2015, precum și rectificarea BVC pe anul în curs. În primul trimestru al anului 2015, veniturile realizate au reprezentat 110% din cele bugetate, iar cheltuielile au fost de 72% faţă de prevederile bugetare, din care cheltuielile cu personalul au fost de 77% în raport cu cele previzionate. Trimestrul I s-a încheiat cu un excedent curent de 10.179.301 lei.

În cadrul ședinței a fost prezentată și o situație a majorărilor de capital aprobate în decursul primului trimestru al anului 2015 pentru societățile de asigurare și brokeri. Astfel, suma totală a majorărilor de capital în cazul a 6 societăți de asigurare se ridică la aproximativ 200 milioane lei, în timp ce pentru un număr de 9 brokeri aceasta este de aproximativ 1,9 milioane lei. Mai sunt în curs de aprobare majorări de capital în valoare de peste 100 milioane de lei.

În vederea alinierii la prevederile art. 129 din Legea 297/2004 privind piaţa de capital au fost aprobate solicitările SC SIBEX - Sibiu Stock Exchange S.A. şi SC Bursa de Valori Bucureşti S.A. de modificare a actelor constitutive. A fost, de asemenea, aprobată solicitarea SAI ATLAS ASSET MANAGEMENT S.A. de înregistrare a unui nou Fond Închis de Investiţii – ALCHEMIST – precum şi înscrierea acestuia în Registrul public al ASF.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii 151/2014, a acțiunilor unui număr de 15 noi societăți: ORGANE DE ASAMBLARE S.A. Brașov, CARMECO S.A. Constanța, CEREALCOM S.A. Alexandria, SOMPLAST S.A. Năsăud, SIBAREX S.A. Câmpineanca, FAIMAR S.A. Baia Mare, COMPANIA HOTELIERĂ INTERCONTINENTAL ROMÂNIA S.A. Bucureşti, LACTAG S.A. Costești, AVIAŢIA UTILITARĂ București, ARGUS S.A. Constanța, INSTIRIG S.A. Balș, COMCEREAL S.A. Tulcea, MINEXFOR S.A. Deva, UTILAJ GREU S.A. Murfatlar, LCS IMOBILIAR S.A. Cluj Napoca.

A fost aprobată avizarea prealabilă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative BCR PLUS, administrat de BCR PENSII - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private S.A., precum și avizarea prealabilă a modificării Prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative RAIFFEISEN ACUMULARE administrat de S.A.I. RAIFFEISEN ASSET MANAGEMENT S.A. A fost aprobată și autorizarea modificării Declaraţiei privind politica de investiţii pentru Fondul de Pensii Facultative ING ACTIV şi ING OPTIM administrate de NN Asigurări de Viaţă S.A.
Au fost aprobate modificări ale actelor constitutive pentru două societăți de asigurare, precum și numirea unei persoane în funcția de director general al unei societăți de brokeraj.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii