BURSA | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-07-16 10:36

Decizii adoptate de către Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (comunicat de presa)

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare al Bursei de Valori București. De asemenea, Consiliul ASF a audiat o informare privind majorările de capital social aprobate la brokerii de asigurare, în trimestrul II al acestui an, precum și o informare privind activitatea Fondului de Compensare a Investitorilor pe anul 2014.
În cadrul şedinţei, a fost aprobată și numirea unor persoane în poziţii de conducere în cadrul unor societăţi de asigurare, precum și modificarea actelor constitutive a două societăți și trei brokeri de asigurare.

De asemenea, membrii Consiliului ASF au aprobat autorizarea de funcționare a două societăți ca brokeri de asigurare.

Consiliul ASF a aprobat numirea directorului general la SC Depozitarul Sibex S.A, precum și prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de BVB a acțiunilor emise de Societatea MECANICĂ FINĂ S.A. București.

Totodată, a fost aprobată solicitarea de eliberare a Certificatelor de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de SSIF BROKER S.A. CLUJ NAPOCA.

Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de BVB, în baza dispozițiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic a acțiunilor care se tranzacționează pe Piața RASDAQ sau pe piața valorilor modiliare necotate, a acțiunilor emise de societățile: Someta SA Tasnad, Flamura SA București, Ceprohart SA Brăila, Parc SA Caracal, Clujana SA Cluj Napoca, ARCELORMITTAL Hunedoara S.A., SIFI CJ LOGISTIC S.A. București, ATM – CONSTRUCT S.A. Ploiești.

Totodată, a fost aprobată admiterea la tranzacționare pe Sistemul Alternativ de Tranzacționare administrat de SIBEX -SIBIU STOCK EXCHANGE S.A. în baza dispozițiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic a acțiunilor care se tranzacționează pe Piața RASDAQ sau pe piața valorilor mobiliare necotate a acțiunilor emise de societatea Mecanica S.A. MÂRȘA, în reorganizare judiciară.

Membrii Consiliului au aprobat retragerea de la tranzacționare a acțiunilor emise de S.C. Voestalpine Vae Apcarom S.A. Buzău, având în vedere finalizarea procedurii de retragere a acționarilor în conformitate cu art. 206 din Legea nr.297/2004.

Consiliul ASF a aprobat retragerea de la tranzacționare de pe Piața Rasdaq, ca urmare a finalizării procedurilor impuse prin Regulamentul 17/2004 privind statutul juridic al acțiunilor care se tranzacționează pe Piața Rasdaq sau pe piața valorilor mobiliare necotate, a acțiunilor emise de societățile: STELA S.A. București, DOBROLACT S.A. Constanța, COVASNA ESTIVAL 2002 S.A., PETROUTILAJ S.A. Câmpina.

De asemenea, a fost aprobată retragerea de la tranzacționare și radierea din evidența ASF a acțiunilor emise de societățile: PETROL DERNA S.A. ORADEA, ALIMSERV S.A. GALAȚI, TRANSCOMAR S.A. RÂMNICU VÂLCEA, HIDROMECANICA S.A. BRAȘOV, FORTUNA S.A. VASLUI, BRATIM S.A. BRAȘOV.

Consiliul ASF a avizat definitiv modificăriile prospectului schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Eureko Confort, administrat de Eureko Societate de administrare a Fondurilor de Pensii Facultative SA.

În cadrul ședinței, au fost propuşi pentru avizare 59 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru 7 agenţi de marketing.

De asemenea, Consiliul ASF a aprobat sancţionarea a trei societăți pentru nerespectarea dispoziţiilor Legii 151/2014 privind clarificarea statutului juridic al acţiunilor care se tranzacţionează pe Piaţa RASDAQ sau pe piaţa valorilor mobiliare necotate.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraDobanda BNR creste la 2,25%

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de referinta cu un sfert de punct, la 2,25%, conform asteptarilor analistilor, in conditiile cresterii inflatiei la 3,32% in decembrie. Si dobanzile la facilitatile de credit si depozit ale BNR au fost majorate tot cu un sfert de punct, detalii

ING transforma in self-bank si ultimele 33 de sucursale proprii

ING Bank anunta ca pana la finalul acestui an isi va transforma si cele 33 de sucursale proprii in unitati tip self-bank, fara ghisee, dupa modelul implementat inca din 2004 in cadrul celorlalte 147 de unitati ING operate in sistem de franciza. Ceea ce inseamna ca toate cele 180 de detalii

Creditele acordate de Patria Bank sunt asigurate de Allianz-Tiriac

În luna decembrie 2017, Allianz-Ţiriac şi Patria Bank au demarat un parteneriat în baza căruia clienţii băncii pot beneficia de protecţie financiară prin intermediul unei asigurări de viaţă de grup Allianz-Ţiriac. Parteneriatul Allianz-Ţiriac - Patria Bank detalii

Banca Transilvania a lansat o aplicatie de plati cu telefonul mobil, o premiera in Romania

Banca Transilvania (BT) a lansat o aplicatie cu care clientii sai pot efectua plati la POS-urile magazinelor cu telefonul mobil, prin sistemul contactless tip NFC, o premiera pe piata bancara romaneasca. Platile cu telefoanele dotate cu NFC se vor face prin intermediul unei aplicatii detalii

Ultimele Comentarii