BURSA | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-11 14:06

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa al ASF)

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului fondului de pensii administrat privat şi proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative, care actualizează cadrul legal secundar cu prevederi care se referă la provenienţa şi modificările aduse capitalului social al administratorilor de fonduri de pensii. Cele două norme vor fi supuse unui proces de consultare publică, timp de 10 zile, urmând a fi afişate în acest scop pe site-ul www.asfromania.ro.

- În cadrul şedinţei, au fost prezentate Consiliului şi aprobate Situațiile financiare anuale și Raportul anual de activitate ale Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP) pentru anul 2014.

- A fost aprobată iniţierea unui program de educaţie financiară adresat tinerilor din învăţământul preuniversitar "Să vorbim despre piaţa financiară ne-bancară". Proiectul îşi propune să pună la dispoziţia tinerilor noţiuni de bază care să îi ajute pe aceştia să dezvolte o înţelegere adecvată a oportunităţilor, dar şi a riscurilor pe care le implică serviciile financiare, un fundament necesar exercitării unor alegeri corecte în acest domeniu.

- A fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director general, director executiv) în cadrul unor societăţi de asigurare şi brokeri, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive pentru cinci societăţi de asigurare şi brokeri ca urmare a majorării capitalului social, completării obiectului de activitate şi numirii de noi acţionari şi administratori.

- Au fost aprobate modificări survenite în documentele unor societăţi de servicii financiare, ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie. În cadrul şedinţei, a fost aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de către Bursa de Valori București a acțiunilor emise de I.A.R. S.A. Ghimbav.

- Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB , în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 33 noi societăți. Totodată au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi/sau radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor AVICOLA BRAŞOV S.A, SINEC S.A. Maramureş, TRANSCOLECTA S.A. Bucureşti şi JUSTECHNOLOGY S.A. Bucureşti.

- Consiliul ASF a aprobat de asemenea admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A., în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 4 noi societăți: ICERP S.A. Ploieşti, ROMANOFIR S.A. Tălmaciu, TURNĂTORIA CENTRALĂ ORION S.A. Câmpina şi PETAL S.A. Huşi.

- A fost aprobată eliberarea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de ERSTE GROUP BANK AG şi SSIF BROKER S.A. Cluj Napoca.

- Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 126 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 63 agenţi de marketing.

- A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de brokeraj pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraBRD are probleme cu platile online cu cardurile MasterCard; situatia a fost remediata dupa 2 zile (actualizat)

Clientii BRD au reclamat ca astazi nu au putut efectua plati onlie cu cardul, problema confirmata de banca in urma cu o ora. BRD a anuntat, pe pagina sa Facebook, ca "din cauza unei probleme tehnice, puteti intapina dificultati la realizarea platilor online cu cardurile BRD emise sub detalii

Banca Transilvania trimite clientilor Bancpost noile carduri: de cand sunt valabile, cum se activeaza, care sunt comisioanele si alte informatii utile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca va trimite in perioada urmatoare clientilor Bancpost, banca pe care a cumparat-o recent, cardurile de debit BT care vor inlocui, din 3 ianuarie 2019, actualele carduri Bancpost. BT a precizat ca a emis, gratuit, aproape 440.000 de carduri noi pentru detalii

Studentii pot avea gratis un cont bancar cu card si online banking la CEC Bank

CEC Bank le ofera studentilor gratis un cont bancar si produse atasate, precum card si mobile banking, dupa ce banca detinuta de stat a anuntat ca va acorda si credite pentru studii fara dobanda si alte costuri pe perioada studiilor, de pana la 5 ani, in cadrul programului guvernamental detalii

CEC Bank va acorda credite prin programul Investeste in tine

CEC Bank a anuntat ca va acorda credite prin programul "Investeste in tine", fara dobanda, aceasta fiind subventionata de stat, pe o perioada de maxim 10 ani. Nicio alta banca nu s-a mai angajat pana acum sa acorde credite prin acest program, care a fost primit cu reticenta atat de detalii

Ultimele Comentarii