BURSA | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-11 14:06

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa al ASF)

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului fondului de pensii administrat privat şi proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative, care actualizează cadrul legal secundar cu prevederi care se referă la provenienţa şi modificările aduse capitalului social al administratorilor de fonduri de pensii. Cele două norme vor fi supuse unui proces de consultare publică, timp de 10 zile, urmând a fi afişate în acest scop pe site-ul www.asfromania.ro.

- În cadrul şedinţei, au fost prezentate Consiliului şi aprobate Situațiile financiare anuale și Raportul anual de activitate ale Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP) pentru anul 2014.

- A fost aprobată iniţierea unui program de educaţie financiară adresat tinerilor din învăţământul preuniversitar "Să vorbim despre piaţa financiară ne-bancară". Proiectul îşi propune să pună la dispoziţia tinerilor noţiuni de bază care să îi ajute pe aceştia să dezvolte o înţelegere adecvată a oportunităţilor, dar şi a riscurilor pe care le implică serviciile financiare, un fundament necesar exercitării unor alegeri corecte în acest domeniu.

- A fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director general, director executiv) în cadrul unor societăţi de asigurare şi brokeri, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive pentru cinci societăţi de asigurare şi brokeri ca urmare a majorării capitalului social, completării obiectului de activitate şi numirii de noi acţionari şi administratori.

- Au fost aprobate modificări survenite în documentele unor societăţi de servicii financiare, ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie. În cadrul şedinţei, a fost aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de către Bursa de Valori București a acțiunilor emise de I.A.R. S.A. Ghimbav.

- Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB , în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 33 noi societăți. Totodată au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi/sau radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor AVICOLA BRAŞOV S.A, SINEC S.A. Maramureş, TRANSCOLECTA S.A. Bucureşti şi JUSTECHNOLOGY S.A. Bucureşti.

- Consiliul ASF a aprobat de asemenea admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A., în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 4 noi societăți: ICERP S.A. Ploieşti, ROMANOFIR S.A. Tălmaciu, TURNĂTORIA CENTRALĂ ORION S.A. Câmpina şi PETAL S.A. Huşi.

- A fost aprobată eliberarea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de ERSTE GROUP BANK AG şi SSIF BROKER S.A. Cluj Napoca.

- Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 126 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 63 agenţi de marketing.

- A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de brokeraj pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraNu se pot face plati cu cardul la POS-urile ING Bank (Actualizare: problema a fost rezolvata)

POS-urile ING nu functioneaza, astfel ca in prezent nu se pot efectua plati cu cardul la comerciantii care au POS-uri de la ING. “In prezent, tranzactionarea cuu cardul la POS-urile ING este disponibila doar pentru o parte din utilizatori”, conform site-ului ING. detalii

ING a fost victima unui atac informatic soldat cu blocarea platilor cu cardul si aplicatiei Home Bank

ING Bank a dezvaluit ca ieri a fost victima unui atac informatic tip DdoS, in urma caruia clientii bancii nu si-au putut folosi cardurile si nici nu si-au putut accesa conturile online prin aplicatiile de internet banking sau mobile banking, Home Bank. Nici site-ul bancii nu a putut fi detalii

Actiunile BT si BRD listate la BVB au scazut puternic dupa declaratiile lui Darius Valcov privind taxa bancara

Actiunile listate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ale Bancii Transilvania (simbol bursier TLV) si BRD au scazut ieri cu 9,58%, respectiv 6%, dupa ce Darius Valcov, consilierul pe probleme economice al prim-minstrului Dancila si autorul taxei pe banci a declarat, citat de Ziarul Financiar, ca detalii

PNL a cerut Avocatului Poporului contestarea la Curtea Constitutionala a OUG 114 privind taxarea bancilor si altor companii

Partidul National Liberal (PNL) a cerut Avocatului Poporului sa conteste la Curtea Constitutionala Ordonanta de Urgenta a Guvernului (OUG) nr.114 din 2018, care prevede introducerea de la inceputul acestui an a unor taxe pe care vor trebui sa le achite statului companiile din mai multe sectoare, detalii