BURSA | Ultima Ora

Decizii adoptate de Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-06-11 14:06

Decizii adoptate de către Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (comunicat de presa al ASF)

În şedinţa de astăzi, Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară a aprobat proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului fondului de pensii administrat privat şi proiectul de Normă privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultative, care actualizează cadrul legal secundar cu prevederi care se referă la provenienţa şi modificările aduse capitalului social al administratorilor de fonduri de pensii. Cele două norme vor fi supuse unui proces de consultare publică, timp de 10 zile, urmând a fi afişate în acest scop pe site-ul www.asfromania.ro.

- În cadrul şedinţei, au fost prezentate Consiliului şi aprobate Situațiile financiare anuale și Raportul anual de activitate ale Fondului de garantare a drepturilor din sistemul de pensii private (FGDSPP) pentru anul 2014.

- A fost aprobată iniţierea unui program de educaţie financiară adresat tinerilor din învăţământul preuniversitar "Să vorbim despre piaţa financiară ne-bancară". Proiectul îşi propune să pună la dispoziţia tinerilor noţiuni de bază care să îi ajute pe aceştia să dezvolte o înţelegere adecvată a oportunităţilor, dar şi a riscurilor pe care le implică serviciile financiare, un fundament necesar exercitării unor alegeri corecte în acest domeniu.

- A fost aprobată numirea unor persoane în poziţii de conducere (director general, director executiv) în cadrul unor societăţi de asigurare şi brokeri, fiind validate şi modificări ale actelor constitutive pentru cinci societăţi de asigurare şi brokeri ca urmare a majorării capitalului social, completării obiectului de activitate şi numirii de noi acţionari şi administratori.

- Au fost aprobate modificări survenite în documentele unor societăţi de servicii financiare, ca urmare a modificării componenţei Consiliului de Administraţie. În cadrul şedinţei, a fost aprobat prospectul întocmit în vederea admiterii la tranzacționare pe piața reglementată administrată de către Bursa de Valori București a acțiunilor emise de I.A.R. S.A. Ghimbav.

- Consiliul ASF a aprobat admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de BVB , în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 33 noi societăți. Totodată au fost aprobate retragerea de la tranzacţionare şi/sau radierea din evidenţele ASF a acţiunilor societăţilor AVICOLA BRAŞOV S.A, SINEC S.A. Maramureş, TRANSCOLECTA S.A. Bucureşti şi JUSTECHNOLOGY S.A. Bucureşti.

- Consiliul ASF a aprobat de asemenea admiterea la tranzacționare pe sistemul alternativ de tranzacționare administrat de SIBEX – SIBIU STOCK EXCHANGE S.A., în baza dispozițiilor Legii nr. 151/2014, a acțiunilor unui număr de 4 noi societăți: ICERP S.A. Ploieşti, ROMANOFIR S.A. Tălmaciu, TURNĂTORIA CENTRALĂ ORION S.A. Câmpina şi PETAL S.A. Huşi.

- A fost aprobată eliberarea Certificatului de Înregistrare a Valorilor Mobiliare pentru produsele structurate emise de ERSTE GROUP BANK AG şi SSIF BROKER S.A. Cluj Napoca.

- Au fost propuşi pentru avizare şi reavizare 126 de agenţi în vederea desfăşurării activităţilor de marketing pentru fonduri de pensii, fiind retrase avizele pentru alţi 63 agenţi de marketing.

- A fost aprobată sancţionarea unor societăţi comerciale şi de brokeraj pentru încălcarea obligaţiilor ce le revin.

Consiliul ASF se întrunește în fiecare săptămână pentru a decide asupra măsurilor care trebuie adoptate pentru buna funcţionare şi pentru supravegherea eficientă a pieţelor financiare non-bancare, a participanţilor şi operaţiunilor pe aceste pieţe.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraPatria Bank isi sporeste productia de credite, pentru a-si reduce pierderile

Patria Bank a inregistrat o pierdere de 19 milioane lei in primul trimestru din acest an, cauzata de volumul ridicat de titluri de stat detinute de banca in raport cu creditele acordate clientelei. Banca precizeaza ca pierderea a fost previzionata in buget si se va reduce in urmatoarele detalii

CEC Bank a obtinut un profit record in 2017

CEC Bank a obtinut in 2017 cel mai mare profit din istoria moderna a bancii, adica din ultimii zece ani, de cand banca statului roman a fost transformata dintr-o casa de economii intr-una comerciala, care sa concureze cu restul bancilor private. Astfel, CEC Bank a anuntat un profit brut detalii

Banca Transilvania dezvaluie ca a vrut sa cumpere si creditele cesionate de Bancpost la Eurobank, dar aceasta a refuzat oferta

Banca Transilvania (BT) dezvaluie ca a vrut sa cumpere si creditele in franci elvetieni (CHF) cesionate de Bancpost la banca-mama din Grecia, Eurobank, insa aceasta a refuzat oferta bancii romanesti. In aceste conditii, cei cu credite cesionate nu pot beneficia de ofeta BT de conversie in lei a detalii

BNR a majorat dobanda la 2,5%, conform asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 2,5%. Si dobanzile la facilitatile de depozit si de creditare au fost ajustate la 1,5%, respectiv 3,5%, in timp ce rezervele minime obligatorii au fost mentinute la 8%. Decizia a fost detalii

Ultimele Comentarii