BANCI | Interviu

BCR isi dezvaluie latura umana: scade cu 20% ratele clientilor cu credite vechi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-09-07 09:46

BCR a initiat o campanie de reducere in medie cu 20% a costului creditelor acordate in anii precedenti, majoritatea inaintea crizei din 2008, in euro, o initiativa pe care reprezentantii bancii o descriu ca pe o dovada a laturii umane a bancherilor.

Banca a fost criticata in ultimul timp de unii clienti si actionata in justitie pentru ca a majorat dobanzile creditelor dupa izbucnirea crizei, in loc sa le scada, in concordanta cu evolutia indicelui de referinta Euribor, care a ajuns aproape de 0%.

“Provocarea sociala traita in ultimul timp ne-a facut sa ne schimbam. Am invatat sa fim altfel”, a spus Dana Demetrian (foto), vicepresedintele BCR resposabila cu zona de retail (persoane fizice).

Ea a precizat ca pierderile materiale estimate de banca in urma reducerii dobanzilor clientilor se ridica la aproximativ 200 de milioane de euro pentru urmatorii 5 ani. “Dar ce ne costa mai mult? Sa oferim aceste reduceri de rate sau sa pierdem clientii pe termen lung?”

In schimb, BCR spera sa-si recastige astfel increderea clientilor si implicit sa-i pasteze, pentru a continua sa incaseze de la ei dobanzi si comisioane aferente creditelor, mai putine decat deloc, cum s-ar intampla daca acesti clienti ar fi refinantati de alte banci concurente.

Tot mai multe banci mici au lansat programe de refinantare a creditelor clientilor bancilor mari, astfel ca acestea sunt nevoite sa-si fidelizeze clientii, inclusiv prin reducerea dobanzilor. Din totalul creditelor noi acordate de banci, in jur de 25% sunt refinantari, spune Dana Demetrian.

BCR a prezentat si un studiu de caz: profilul unui client mediu, care arata astfel:

- salariu net lunar: 2.000 de lei

- cheltuieli curente: 500 de lei

- credit de 105.000 lei pe 23 de ani

- dobanda: 7,87%

- rata lunara: 821 lei

In urma acceptarii ofertei denumita "scade rata" sau "repricing", noul credit arata astfel:

- dobanda: 4,95%, fixa in primii 5 ani

- rata lunara: 637 lei

Economia este de 26.224 de lei pe toata perioada de creditare, se precizeaza in oferta BCR.

Conform statisticilor BNR, dobanda medie la creditele imobiliare vechi in euro este in jurul a 6%, in timp ce pentru  creditele noi, dobanda este cu un punct mai mica, in jurul a 5% pe an.

Comentarii

cosming
mda
A dreacu' latura umana a BCR-ului...culmea e ca aceasta apare chiar inainte de niste dosare grele pe care BCR le are la ICCJ pentru procese incepute de acum 5-6 anisori... Sa intelegem latura umana a BCR-ului apare asa deoadata ? Pana acum unde s-a ascuns ? Cate flori au trimis cei de la BCR la inmormantarile celor care s-au sinucis pentru ca nu si-au mai permis sa-si plateasca creditele 'neumane' ? BCR nu cumpara si ceva indulgente de la Papa ca pe langa latura umana sa isi dezvaluie si latura crestina ? Ce se intampla cu cei care au fost executati silit si stau pe drumuri care nu au beneficiat de "latura umana" dezvaluita de abia acum cu 2 saptamani inate de infatisarea la ICCJ ? Oare ar avea BCR bani sa le asigure timp de 5 ani o cazare gratuita pana se pun pe picioare ? Marlani si hoti! Camatari de 2 parale!

Constanta
WCR sa cante la alta masa!
Dobanda la creditele vechi in euro de 6%? Unde? La WCR? Camatarii nu au priceput nici acum ca minciuna are picioare scurte? Dobanda WCR este acum 9,4 si a fost si 11. De ce ar crede WCR ca a-si accepta acum oferta lor otravita cand in urma constatarii abuzurilor in instanta pot avea 1,5%? Prea tarziu, prea ca la tara!

Corleone
BCR este Camatarul Suprem al Romaniei
Bai ce mint hoiturile astea imputite de la BCR. Ma nenorocitilor dupa ce m-ati furat 8 ani cu o dobanda care incalca flagrant legislatia protectiei consumatorilor vreti sa accept un abuz mai mic? Camatarilor, v-am cerut formula Dobanzii de Referinta Variabila (care in termen bancar inseamna dobanda de referinta a monedei in care s-a facut creditul), dar care este "afisata la sediile BCR" (iata caracterul controlat). Nu ati adus nicio dovada a bunei-credinte. Mai mult, imputitilor ordinarilor, futu-va neamu-n gura de borfasi, mi-ati impus unilateral de 5 ani o noua formula de dobanda ca sa dati bine la BNR si la ANPC, concret ati introdus o noua marja in contract in valoare de 7.76%. Atata cacat ati mancat in articol, dar de ce nu spuneti ma imputitilor ca veti da oamenilor banii inapoi furati? De ce nu spuneti ca ati incalcat prudenta bancara dand credite cu dobanzi fixe la jumatate luand gradul maxim de indatorare? Ma jegosilor, cadavre ambulante ce sunteti, ati distrus sute de mii de oameni cu familiile voastre si veniti acum cu gand de impacare? Dati-va foc imputitilor, au murit oameni. Sa va iubesc in gura! Banca Camatareasca Romana. Si tot ce am spus se bazeaza pe probe imputitilor!

Balena Ucigasa
Plai cu Boi la BCR
Ce fata de satisfacuta are aia din poza. O satisface ca stie ca sunt mii de romani in litigiu in instanta si ca ANPC bate la usa curand. Porcilor.

Patricia
Ii pute gura functionaresei BCR. Cea mai mare mincinoasa.
Angajat WCR: “Dar ce ne costa mai mult? Sa oferim aceste reduceri de rate sau sa pierdem clientii pe termen lung?” - nu-ti este rusine fa mincinoaso? De 5 ani ma judec cu voi si abia acum v-ati gandit ca ne pierdeti? Cata demagogie. Prost este ala care accepta oferta bancii. Contractele prin instanta ajung fara costuri. Asa ca mergeti in instanta. Ulterior cereti daune morale si dobanda legala la tot ce primiti. Sa terminam cu borfasii astia de la WCR. Au impresia ca daca a plecat Spurky acum curge laptele si mierea. Cum ramane Dana Demetriade cu marja de 7.76% introdusa abuziv si flagrant in contractele celor de la BCR in Septembrie 2010? Peste asta adaugati marja initiala. Acum dupa 5 ani va convine sa reduceti marja asta cu jumatate. Nu va este rusine de contractele astea toxice? Ati imbolnavit lumea. Tot raul sa se abata pe banca asta.

Bogza
WCR = Banca Penala
Mare greseala sa te pui in procese cu oameni educati. WCR are numai oameni cu studii superioare. Mare greseala ca astia au invatat legislatia si au pornit procesele. Acum banca o sa fie executata silit din toate pozitiile: capra, misionar. La final o muie.

Marin
umanitate?
Mai ca-mi dau lacrimile ,cata marinimie ,cata grija fata de amaratul care de 7-8 ani plateste rate la stimabila banca numita BCR. Bai jigodii ordinare , bai nenorociti ordinari da cum ramane cu cei care sunt pe drumuri datorita hotiilor voastre? Cum ramane cu banii furati cu DRV ,dobanda cat vrea muschiul bancii , 10 ani? Cum ramane cu comisioanele de tot felul cu care a-ti furat ani la rand spurcaciunilor? Cum ramane cu bataia de joc in instanta la adresa noastra de madam Sova ,mamica puscariabilului Dan Sova? Va pleaca clientii ? Fac cea mai buna alegere a vietii lor .

Yo Tzon Ping
Al mai prost din lume este managerul WCR
Tine minte doamna Demetriade si dumneata Bancherule, cand o sa se prinda romanii cat de abuzati au fost de banci si o sa le spuna "hai siktir", o sa manance un mare cacat astia de la WCR. Al mai prost din lume este BCR-ul. Fara gluma, fara misto.

Fasole Bau Bau
Cata minciuna ...
Asta este tampita la cap in scenariul ala? Am sold 200.000 lei si n-am dobanda 7.87%, ci 10%. Cica rata este 850 lei. Si atunci de ce eu platesc 2600 lei? Ia spune cucoana de laba-nca. De ce clientii buni platnici platesc dobanzi enorme. Nu ati furat destul? Eliminati comisioanele, transparentizati dobanda si dati si banii inapoi cu dobanda. Cine accepta se mai pacaleste o data. Pacat.

clientAAA
wcr=camatar
A intrat frica in ei, acum fac oferte, dar pana acum au tacut, in 5ani de proces ne-au facut numai oferte de tot rasul, dupa ce am platit dobanzi de 10% la eur vor sa stinga litigiile, asta NU. Trebuie sa plateasca tot inclusiv dobanda legala, daca nu sa-si ia onCur pentru hemoroizi

marius
wcr de cacat
latura umana? care latura ma? de cand au cei de la wcr aceasta latura? dar cand au murit oameni ingropati de creditelor lor unde a fost aceasta latura? acum a venit ti mpul sa o ia ei pe o latura si pe cealalta, sa plateasca pentru miile de client de care si-au batut joc si pentru care nu se gasea nciodata nici o solutie nici macar daca mureau. Acum e prea tarziu pentru astfel de laturi asa ca hai sictir

vasile
Fugiti de WCR
UN SINGUR CUVANT: NENOROCITI!

Mery
BCR- camatari
Cine mai are incredere in aceasta banca, dupa acesti ani crunti in care ne-au jecmanit, ne-au dublat ratele, ne-au furat prin dublarea dobanzii, ne-au ingropat in datorii....Sa ne dea banii furati inapoi si apoi sa vina cu oferta!Nu va lasati pacaliti inca odata, va rog!

eu
bcr banca de rahat
Un singur lucru doresc acestei bani,FALIMENTUL! Numai un prost mai poate trece pragul unei sucursale bcr pt un imprumut,mai bine ia de la camatari ca au conditii identice

alex
Welcome to Romania the land of jecmaneala
In tara asta omul de rand de buna credinta e furat continuu din toate partile; Bancile - vezi comentariile precedente; Combustibili cand barilul era 140 de dolari era 3.7 acum babarilul e 50 benzina e 5.5; Gazul sau aerul de pe tava (acum sau smecherit si astia au formule de calcul, cu cat e metanul mai metan e mai scump) stai cateodata langa cana de te plictisesti pana fierbe apa; Curentul la fel ca la gaz iti da o factura de nici cu MBA nu iti dai seama pe ce dracu platesti atat si cireasa de pe tort STATUL care iti da lovitura decisiva platesti impozit, la pensii, la asigurari sociale si cand sa capeti si tu o aspirina nu e fonduri. Vai di noi cat de carand o sa ne inghesuim si noi in trenuri si o sa atacam occidentul

O clienta platitoare de abuzuri
Oferta este Otravita! BCR nu-si respecta de 8 ani clientii. BCR = JUNK
La BCR formularea dobanzii variabile este urmatoarea: "Dobanda variabila este formata din Dobanda de Referinta Variabila, care se afiseaza la sediile BCR la care se adauga o marja de X%". Ce zice banca? Dobanda de Referinta Variabila nu este Euribor. Ce zice dictionarul bancar? Dobanda de Referinta Variabila este chiar dobanda de referinta a monedei in care s-a luat creditul. Adica Euribor/Robor/Bubor Cum isi permite BCR sa nu incaseze Euribor pentru DRV? Din cauza sintagmei "care se afiseaza la sediile BCR". Aceasta sintagma este o clauza pur potestativa, o clauza care arata clar caracterul controlat al dobanzii. La OTP este mult mai flagrant. In toti acesti ani contractele BCR cu DRV plus Marja trebuiau sa plateasca Euribor plus Marja. Dar au platit DRV = Euribor + 7.76. Pentru ca banca a schimbat in Septembrie 2010 formula dobanzii variabile din contract si a impus-o unilateral, abuziv, folosind practici comerciale incorecte. Dupa 5 ani clientii BCR platesc dobanda variabila ca fiind formata din 7.76 + Marja Initiala plus Euribor (care este zero). Daca puneti o marja de 1.5%, obtineti o marja de dobanda fabuloasa, 9.26%. Desi aceste contracte au avut dobanzi introductorii de 6%, unde Euribor era 5.6!!. Adica acest consumator care a avut odata o dobanda de 6%, la inceput, nu o mai poate avea decat daca Euribor va fi nu zero ci -3.26!! Adica Are dobanda 6% cu Euribor 5.6% si 9.26% cu Euribor 0%. Unde este corectitudinea, transparenta DRV care il impune BCR? Este o hotie de proportii? Nu o hotie, o escrocherie girata de BNR care nu ia nici astazi atitudine impotriva managementului BCR care strica imaginea in asamblu a sistemului bancar. Cum poate astazi BCR sa vina si sa spuna ca scade dobanda tuturor doar pentru a-si pastra clientii? Din nesimtire. Iata cum si-au pastrat clientii, introducandu-le marje de 7.76% in contracte timp de 5 ani. Astazi au facut public ca vor reduce toate dobanzile cu 20%. Extraordinar, cata marinimie pentru a tine la clientii acestia. Dar nu cumva ramane mult din acel 7.76% tot la banca? Chiar s-a intalnit hotul cu prostul? Rusine sa va fie BCR. Acesta banca este cea care a dat tonul clauzelor abuzive si banca etalon pentru celelalte. Daca a facut BCR de ce sa nu faca alte 11 banci? Toata conducerea BCR este demna de un dosar penal pentru manipulare de dobanzi, inselatorie, subminarea economiei caci toti acesti zombie financiari de unde au aparut 1 milion? Nu acceptati vreodata hotia BCR, faceti rau voua si familiilor voastre. Luati calea instantelor si veti primii tot ceea ce ati platit inapoi. Tot, comisioane si dobanda.

Crina Marinescu
mi-e scarba de acest BCR. mergeti in instante.
mi-a fost scarba sa citesc comunicatul bcr. scarba, o mare voma care o arunc in directia lor. le pasa doar de imagine. dar ca platesc 3000 lei rata lunara la un sold de 200.000 lei nu le pasa. i-am intrebat cum se calculeaza dobanda si nu mi-au raspuns. hal de banking. gunoaielor!

inselat de bcr
Camatarii bcr
Jegurile de la bcr se gandesc dupa ce vad ca nu mai au scapare sa scada ratele. Unde ati fost in toti acesti ani?? Am ajuns sa dam in judecata camatarii de la bcr pentru ca nu au vrut sa lase niciun banut din profitul lor imens. Contracte pline de clauze abuzive, DRV, comision de risc etc. Acum vazand ca se strange latul devin marinimosi. Hai sictir!

marinica
Banca de Camatari a Romaniei
Pai dupa ce a furat de a stins 8 ani de zile renunta la cascavalul clientului, din care ii mai lasa si lui o bucatica. Directorii BCR trebuie judecati pentru inselaciune. Si neaparat trebuie sa dea toti banii furati clientilor inapoi.

jack spintecatorul
Mila camatarului
Camatarule iti numeri zilele, pe 22 septembrie , clientii G1, maestrul si ICCJ iti vor da lovitura suprema. Dupa ani de asteptari, nu vreau decat faptul ca mii de oameni sa vada pe banda galbena cat televizorul Hotiile, Abuzurile, practicate in Romanica de 15 ani de sistemul bancar si acoperite de BNR. Vreau banii toti inapoi, dobanda legala, iar ca un sfat pentru WCR ....dati-i papucii avocatei de renume Sova, o sa regretati exact ca Volksbank !!!! Hai sus G 1 pe 22.09.2015 , va fi o zi MARE !!!

Kane
Bancherul K
Bancherule, te rog sa trimiti catre conducerea BCR: Va doresc sa fiti cu totii judecati, condamnati si executati precum bancherul K din Procesul lui Kafka. Pana una alta luati-va pe voi pantalonii maron pentru termenul de judecata din 22 septembrie 2015. Va fi o zi memorabila pentru, precum procesul lui Ceausesc. Se poate face si un film: 22 - Ziua cand mor bancherii. Sistemul bancar poate sa scape de belelele aduse de BCR doar prin purificare cu focul falimentului, nu prin false oferte de amagire a clientilor neavizati. Va vom urmari oriunde cu comentarii obiective si complete!

Ion
Cei mai multi prieteni
Era cat pe aici sa accept oferta BCR, dar citind comentariile de pe acest site m-am razgandit si am hotarat sa-mi caut dreptatea in instanta. Editorului si prietenilor sai care au postat pe aici le multumesc pentru ca mi-au deschis ochii. Ma miram eu de unde atata marinimie la BCR dupa atatia ani in care au refuzat sa-mi raspunda la orice intrebare referitor la dobanda extrem de ridicata.

haiducul
Mila camatarului
Oameni buni, nu va aruncati sa semnati, ANPC va castiga cele 3 procese cu WCR pana la sfarsitul anului, iar noi putem sa ne luam inapoi in vreo 5 luni printr-o actiune in justitie banii dati abuziv la rate precum si comisioanele percepute. Este o pacaleala a bancii de a accepta ACTELE ADITIONALE in scopul nereturnarii unor sume cuprinse intre 3000- 25.000 euro pentru fiecare client si a scapa de procese. Se aude ca grupurile anti BCR ale avocatului Piperea vor castiga aceste procese !!!!

Elvis
Camatarii WCR
Afara din tara cu jegurile astea de camatari legali care sunt aparati de la cel mai inalt nivel al structurilor... Am contractul de credit plin de clauze abuzive...si platesc de 6 ani jepcarii astia. Sunt aparati de baba securista care protejeaza un sistem corupt. Vin cu oferte mizere dupa 6 ani de contract...normal, contracte tipizate pe care trebuie sa le semnezi. Mizerie de judecatori corupti la CAB...gunoaie de politicieni

Gabriela
BCR
Bai desteptitol de jurnalisti, ne este scarba de ceea ce va debiteaza mintea.Incasati bani suficienti cat sa calcati si pe cadrave pt un os aruncat de bnci.faceti rusine acestei tari ca aveti licenta si puteti scrie asemenea aberatii. Luati fratilor dex-ul si verificati ce inseamna expresia latura umana.Sa nu mai vedem astfel de articole pentru ca vom cere sa ramaneti fara licenta cu asemena jigniri aduse poporului roman.Afara cu cu asemenea articole.

Maria
BCR
Ar trebui mai intai sa va "dezvaluiti" latura MORALA ! si sa puneti in executare Hotararile definitive si irevocabile chiar daca va sunt nefavorabile, abia apoi sa fiti " um ani" !



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

Cresterea dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romani, iar bancile au profitat

Cresterea preturilor si a dobanzilor la credite nu i-a afectat prea tare pe romanii indatorati la banci, care si-au putut plati ratele gratie salariilor tot mai ridicate, bancile avand astfel de castigat. Majoritatea celor care au recurs la ajutorul CSALB detalii

Banca Transilvania despre taxa pe cifra de afaceri: nu vrem sa facem clientilor ceea ce ni s-a facut noua

Banca Transilvania spune ca nu va transfera clientilor taxa de 2% pe cifra de afaceri impusa de Guvern in 2024 si 2025 si 1% din 2026. „In niciun caz nu dorim să creștem prețurile sau marjele clienților existenți. Deci, nu vrem să facem ceea ce detalii

 



 

Ultimele Comentarii