IFN | Interviu

Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-11-12 13:18

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile Bancherul.ro:

- Câți clienți Viva Credit se califică pentru reducerea dobânzii, conform noii legi?

Am aplicat noile condiții pentru absolut tot portofoliul de clienți, fără excepție. O mare parte din portofoliul nostru era deja sub plafoanele impuse de lege, deci în acest caz am făcut modificări contractuale minore.

În ceea ce îi privește pe clienții care aveau dobânda zilnică peste plafonul impus de noua lege, aceștia au primit deja o ofertă de actualizare a condițiilor contractuale cu o lună înainte de intrarea în vigoare a Legii nr. 243/2024 și începând de astăzi, 11.11.2024, beneficiază deja de noile condiții impuse de lege.

- Care este valoarea dobânzilor care pot fi reduse, în total și în medie?

De exemplu, pentru Linia de Credit de până la 20.000 lei, oferim o dobândă de 0,4% pe zi, semnificativ mai mică față de limita de 0,6% sau 0,8% specificată în lege.

În cazul împrumutului de până la 5000 lei, dobânda s-a redus de la 1,2%/zi la 1%/zi. Prin urmare, ne așteptăm ca impactul în business să fie minim, pentru că am lucrat întotdeauna cu costuri apropiate de cele care acum au fost legiferate.

Încă de la înființarea companiei, am încercat să evităm dublarea sumei împrumutate, din dorința de a menține costurile într-o limită rezonabilă. Suntem pregătiți să oferim în continuare servicii de creditare echitabile și avantajoase pentru toți clienții noștri.

- Cum a modificat Viva Credit dobânzile, după adoptarea legii?

Astăzi, 11.11.2024, când intră în vigoare noua lege, deja toți clienții Viva Credit au primit oferte de actualizare a termenilor contractuali în acord cu noile reglementări.

De asemenea, am implementat noile reglementări în toate contractele nou semnate chiar cu o lună înainte de intrarea în vigoare a legii.

Salutăm această inițiativă legislativă și considerăm că este benefică pentru piață și pentru consumatori.

De aceea, am fost proactivi și am implementat noile reglementări fără să așteptăm să le solicite clienții. Și ne dorim, și pe această cale, să îndemnăm toți clienții care au un împrumut la un IFN să solicite revizuirea contractului conform noilor limite impuse de Legea 243/2024 pentru că este dreptul lor!

Taguri: dobanzi credite  credite IFN  credit online  Viva Credit  Institutii Financiare Nebancare (IFN)  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Viva Credit a redus dobanda la credite de la 1,2% la 1% pe zi

Viva Credit a redus dobanda la creditele mai mici de 5.000 de lei de la 1,2% pe zi la 1% pe zi, pentru a se conforma Legii 243/2024 privind plafonarea dobanzilor la creditele IFN-urilor, spune directorul general al Viva Credit, Ionut Stan, in raspunsurile la intrebarile detalii

Creditul e bun daca te ajuta sa-ti cresti veniturile si sa-ti scazi cheltuielile

Provocările fiscale și economice ale anului 2025 trebuie să-i găsească pregătiți pe consumatori, iar administrarea finanțelor personale devine un imperativ pentru cei care vor să își păstreze confortul din prezent sau să își țină sub control problemele financiare, se detalii

Revolut, acuzata de clienti ca permite fraude online. Banca le raspunde ca sunt fraude autorizate si ca vina este a Meta

Mai multi cititori ni s-au plans ca au fost victimele unor inselatorii online prin tranferuri din contul Revolut, fara ca banca sa poata depista fraudele. Revolut a refuzat sa-si asume responsabilitatea pentru fraudele online ( detalii

Cum ne pregatim de cresterea taxelor de anul viitor: economisim, reducem gradul de indatorare, tinem legatura cu banca

Anul viitor am putea asista la creșterea unor taxe și la impozite mai mari pentru proprietăți, avertizează invitații podcastului găzduit de Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), conform unui comunicat de presa, in care se detalii

 



 

Ultimele Comentarii