BANCI | Ultima Ora

BCR a concediat inca 1.000 de salariati, dar a angajat 400 de studenti part-time

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2013-12-19 16:56

BCR a concediat in acest an 1.000 de salariati cu norma intreaga, iar in acelasi timp a angajat 400 de persoane part-time, majoritatea studenti, care acopera cu cate o jumatate de norma un numar de 200 de posturi din banca. Banca a facut astfel economii substantiale cu plata salariilor: eficienta echipei, din punct de vedere al costurilor, crescand cu pana la 50%, dupa cum a declarat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, Dana Demetrian (foto), directorul de retea retail la BCR.

Ramane de vazut daca noua echipa de studenti de la BCR, cu salarii mai mici, se va dovedi mai eficienta pentru banca si in privinta calitatii relatiilor cu clientii. Cu alte cuvinte, daca economia de bani facuta de banca pe termen scurt cu plata salariilor celor 1.000 de disponibilizati se va reflecta si in eficienta bancii pe termen lung in privinta volumelor de afaceri si calitatii serviciilor prestate de cei 400 de studenti car lucreaza cu jumatate de norma.

Dana Demetrian sustine ca programul de reorganizare a retelei BCR, derulat pe parcursul a 6 luni si soldat cu cele 1.000 de disponibilizari, nu a avut „un impact mare” asupra clientilor bancii.

Dana Demetrian: „Consideram ca 2013 este un an marcant, atat pentru piata bancara cat si pentru BCR, pentru ca un program de reorganizare atat de amplu, realizat intr-un timp atat de scurt, practic in aproape 6 luni, inseamna foarte mult. Cine a derulat un program de reorganizare intr-o banca sau cine stie detaliile unui astfel de program poate sa spuna ca intr-adevar este un program eficient, tinand cont de faptul ca nu s-a simtit un impact mare in piata iar profitabilitatea bancii si evolutia ei a continuat.”

„In teorie, un an de reorganizare trebuie sa dureze 1 an si abia dupa aceea se pot vedea rezultatele. Consideram ca am structurat foarte bine acesti pasi, astfel incat eficienta echipelor noastre sa se evidentieze imediat. Daca privim perioada aceasta de final de an, care in general este marcata de campanii pentru credite de consum, putem spune ca fata de anul trecut eficienta echipei a crescut cu 50%. Asta in conditiile in care am redus foarte mult personalul, in conditiile in care am trecut printr-o schimbare de concept de organizare, practic acum avem 12 zone in toata tara care acopera 100 de grupuri, fiecare reprezentand o medie de 6 unitati.”

„Am crescut eficienta in conditiile in care schimbarile au avut loc practic in acelasi timp. Si ceea ce este deosebit de important este ca suntem la inceput de drum de reorganizare a agentiilor noastre. Dupa cum se vede si aici, in Piata Romana, avem un nou format, avem si agentii non-cash, precum cea din Calea Victoriei si cea din Sectorul 1. Suntem intr-un program amplu de reorganizare a agentiilor noastre, care va marca o noua etapa a BCR-ului.”

Vezi in CLUBUL BANCHERILOR si alte declaratii ale Danei Demetrian.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii