BANCI | Stirea Zilei

Basescu: Bancile nu mai au un sustinator in mine pana nu coboara batjocura din zona dobanzilor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-05 14:09

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că băncile nu vor mai avea un susţinător n persoana şefului statului pnă nu reiau creditarea şi nu coboară "batjocura din zona dobnzilor".

Şeful statului le-a spus agricultorilor prezenţi la Simpozionul "Ziua Cmpului", care se desfăşoară n Insula Mare a Brăilei, că a avut, miercuri, o ntlnire cu reprezentanţii principalelor bănci din Romnia, ntlnire despre care spune că a fost o mare dezamăgire. Şeful statului le-a mărturisit agricultorilor că bancherii s-au comportat, n cadrul ntlnirii, ca nişte reprezentanţi ai unor societăţi neperformante, care au nevoie de sprijinul statului. Preşedintele a precizat că, dacă băncile nu devin responsabile şi nu se angajează serios n reluarea creditării, Guvernul va trebui să găsească o alternativă.

De altfel, Băsescu a precizat că Guvernul şi-a ndeplinit partea sa de angajament n raport cu băncile, aşa că acum este rndul bancherilor să fie responsabili. "n mine nu mai au un susţinător pnă nu ncep să se mişte, nu reiau creditarea şi nu coboară batjocura din zona dobnzilor", a declarat preşedintele Traian Băsescu.

Şeful statului a spus că justificarea băncilor pentru faptul că aşteaptă n continuare sprijin din partea statului este faptul că acestea au injectat bani n economia romnească. "Băncile au injectat bani n economia Romniei, dar nu statul a făcut ca datoriile pe termen scurt din mediul privat să fie de 24-26 miliarde de euro, ci băncile", a spus preşedintele.

Băsescu le-a cerut băncilor să găsească soluţii să se implice n finanţarea domeniilor care au obţinut bani europeni. De asemenea, şeful statului a precizat că programul "Prima Casă" va curge n continuare, chiar dacă băncile şi-ar dori ca lichidităţile lor să fie preluate n continuare de Ministerul de Finanţe şi să nu fie nevoie să rişte nimic, implicndu-se n proiecte care necesită creditare.

Preşedintele a ţinut să explice că un bancher adevărat nu aşteaptă ajutor din partea statului, ci se implică şi n proiecte care poate nu aduc profituri att de importante.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat miercuri, cu referire la ntlnirea pe care a avut-o la prnz cu reprezentanţii principalelor bănci, că reacţia acestora este "incorectă" şi a precizat că, deşi le-a propus un parteneriat, nu a auzit dect plngeri din partea băncilor.

"O să fiu foarte sincer să vă spun că reacţia nu este mulţumitoare şi o consider incorectă. Eu le-am propus un parteneriat, iar astăzi am auzit numai plngeri, ce să mai facă statul. Dar este timpul ca băncile din Romnia să facă şi ele ceva pentru economia romnească", a spus Traian Băsescu, la TVR 1, ntrebat dacă la ntlnirea de la prnz cu băncile acestea au avut o reacţie pozitivă.

"Simpla menţinere a liniilor de credit este un efort pe care l recunoaştem şi este o respectare a nţelegerilor anterioare acordului cu Fondul, dar eu aştept de la bănci mai mult. Aştept dinamism şi curaj", a spus şeful statului.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii