BANCI | Ultima Ora

Asociatia Romana a Bancilor a trimis presedintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care-i solicita sa sesizeze Curtea Constitutionala cu privire la legea darii in plata, dupa ce premierul Ciolos a spus ca nu o va contesta

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2016-04-20 19:03

Asociația Română a Băncilor a trimis președintelui Klaus Iohannis o scrisoare prin care îi solicită să sesizeze Curtea Constituțională cu privire la legea dării în plată, documentul fiind transmis și Biroului permanent al Camerei Deputaților spre informare, transmite Agerpres.

Tot astazi, premierul Dacian Ciolos a precizat ca Guvenul nu va contesta legea privind darea in plata la Curtea Constitutionala.

În scrisoare, reprezentanții băncilor îi adresează rugămintea președintelui, în virtutea prerogativelor pe care le are, să sesizeze Curtea Constituțională, menționând că la baza acestui demers stau numeroase argumente, "în sensul că legea, în forma adoptată, aduce atingere drepturilor constituționale ale tuturor instituțiilor de credit și membre ale ARB".

"În viziunea comunității bancare legea este neconstituțională din multiple perspective care țin de incompatibilitatea legii cu Constituția, încălcări ale principiului neretroactivității, ale principiului previzibilității și accesibilității normei legale (ale principiului libertății economice și ale principiului garantării proprietății), dar și de antinomiile legii cu dreptul civil și dreptul comun de procedură", se mai arată în scrisoarea ARB.

Comunitatea bancară mai precizează că, prin schimbarea bunului din garanție ca mijloc de plată cu efect liberatoriu, va trebui verificat dacă nu se încalcă principiul securității juridice, aspect sancționat în repetate rânduri de Curtea de Justiție a Comunității Europene.

Comentarii

A inceput lupta
Sacalii au iesit la atac
E timpul ca bancile sa plateasca hotiile ....., clauzele abuzive, etc. Daca Johanis ataca la curte vor iesi romanii in strada, inseamna ca este impotriva cetatenilor sai ca sa apere interesele strainilor si nu o sa-l vad prea bine. De ce nu ati atacat-o voi, nu ati fost in stare iar acum il bagatila inaintare pe Johanis.

Visinescu
niste ticalosi
`va trebui verificat dacă nu se încalcă principiul securității juridice` Da nu verificam si noi daca nu s-a incalcat principiul securitarii vietii debitorilor? Au sacalii astia un tupeu fantastic. Astia vorbesc de principii si ei au unul singur: CUM SA TE FURE MAI MULT SAU MAI PUTIN ELEGANT!

3treid
risc sistemic....
O sa se dovedeasca faptul ca adevaratul risc sistemic este chiar un curtea lor si-a BNR-ului. Niste sacali. Mai devreme sau mai tarziu se dovedeste ca au saracit toata populatia tarii. Jos isarescu impreuna cu sleahta de bancheri....

debitor isteric
ce trebuie verificat?????????????????
bine ca nu suntem un pericol pentru securitatea nationala! Nu le e rusine de cat si-au batut joc de noi? Nu le e rusine cate familii au lasat fara case, executan-du-le fara mila, fara nici un principiu?In ziua de azi sa ai o casa a ta e un lux, pe care doar smecherii si-l permit! .....te imprumuti la banca....ti-ai facut legamant cu dracu!

alex
unde-s pistoalele, unde-s pumnalele
Legea asta a devenit o adevarata telenovela cu multe prea multe episoade. Trist este ca omul de rand in speta debitorul 'pagubit' inca mai crede ca bancile si conducatorii lor o sa plateasca ceva vreodata - nu tot noi pleaba romaneasca o sa platim si mai mult decat avem impresia ca am fi castigat? Trec alegerile si se duce dracu si legea asta ca multe altele ca doar oricand se poate da o lege sa o anuleze pe asta si sa se schimbe schimbarea.



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii