BANCI | Interviu

Andreas Treichl, Erste Bank: Ce e mai rau a trecut, cu foarte putine exceptii

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2012-08-31 14:52

Andreas Treichl, presedintele Erste Group Bank, actionarul majoritar al BCR, a declarat că Europa de Est, zona in care grupul detine a treia mare prezenta, a trecut peste cele mai dure efecte ale crizei datoriilor din zona euro.

"Chiar nu mă aştept să se mai înrăutăţească situaţia, însă este destul de greu în acest moment. În principal deoarece creşterea creditului este relativ slabă pentru moment, lucru de înţeles pentru că sentimentul general care a afectat Europa s-a transferat şi in Europa Centrală şi de Est", a spus Treichl într-un interviu acordat Bloomberg la Alpbach, în Austria.

"Vedem semne pozitive in tarile in care populatia si bancile au o situatie buna din punct de vedere al lichiditatii. Punctul meu de vedere este ca ce e mai rau a trecut, cu foarte putine exceptii."

"Marjele şi randamentele care pot fi obţinute în Europa Centrală şi de Est sunt semnificativ mai bune decât în Europa de Vest. Randamentul total al băncilor de pe acele pieţe este mult mai bun decât acasă", a spus şeful Erste.

Europa de Est poate "spera la creştere", a adăugat el. "Avem o situaţie fantastică - pieţe bancare total subpenetrate, persoane cu venituri semnificativ mai mici decât în Europa de Vest, însă cu mult mai productivi", a mai arătat Treichl.

Intrarea grupului rus Sberbank în regiune este "un semn bun", deoarece arată că ruşii "cred în viitorul regiunii". Sberbank a preluat operaţiunile internaţionale ale Volksbank, cu excepţia celor din România, care au rămas în portofoliul grupului austriac.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii