BANCI | Interviu

Alina Piciorea, Piraeus Bank: Oferim un serviciu de plati internationale in 120 de valute, in contextul unor relatii comerciale puternice cu tarile non-euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2011-05-30 13:48

Incepand cu aceasta saptamana Piraeus Bank Romania lanseaza GlobalPAY, un serviciu de plati internationale in 120 de valute, adresat deopotriva persoanelor fizice si companiilor, a anuntat astazi banca.

Platforma multi-pay utilizata pentru transferurile/platile desfasurate prin GlobalPAY este realizata in parteneriat cu Deutsche Bank si permite operatiuni in monede precum dolarul taivanez, yuanul chinezesc, rubla ruseasca, realul brazilian, tengele kazakhstanez, rupia indoneziana sau rupia indiana.

Utilitatea noului serviciu este asigurata de faptul ca beneficiarului ii este suficient un cont in euro sau usd pentru a putea realiza tranzactii in oricare dintre cele 120 de monede presetate in sistem.

Astfel, atat persoanele fizice cat si companiile pot transfera sau plati din contul de euro sau usd sume de bani fara a mai fi necesara o operatiune suplimentara si distincta de schimb valutar sau un un cont curent in moneda pe care intentioneaza sa o transfere.

“Produsul este lansat in contextul unor relatii comerciale puternice cu tarile non-euro si a volumului semnificativ de importuri* din tari precum: Ungaria, China, Rusia, Polonia, Turcia, Bulgaria, Kazakstan, Cehia, India, Coreea, Brazilia, Suedia, Japonia, Taiwan sau Israel. Aproximativ jumatate din importurile de 44 bln EUR cu primii 30 parteneri ai Romaniei provin din aceste tari non-euro", ” a declarat Alina Piciorea, Head of Corporate & Retail Sales, Trezorerie Piraeus Bank Romania.

(VEZI atasat lista principalelor tari din care se fac importuri in Romania)

"Serviciul este foarte usor de folosit si nu presupune decat existenta unui cont curent in euro sau dolari. In momentul in care utilizatorul solicita realizarea unui transfer sau a unei plati in una din cele 120 valute ‘exotice’ disponibile, plata se realizeaza automat, prin debitarea contului existent, la un curs de schimb predefinit si comunicat in prealabil. Destinatarul primeste in maximum doua zile lucratoare echivalentul sumei in moneda solicitata", a precizat Alina Piciorea.

Piraeus Bank Romania este una dintre cele mai bine capitalizate banci de pe piata locala, parte a grupului financiar Piraeus Bank Group.

In cei 10 ani de activitate pe piata din Romania, Piraeus Bank a crescut constant de la 2 la 187 de sucursale, de la 25.000 la peste 300.000 de clienti.

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.

Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.

Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Interviu



Bancile si IFN-urile, obligate prin lege sa-si ajute clientii inainte sa-i execute silit

Băncile sunt obligate pentru toate tipurile de credite să demonstreze că au încercat restructurarea datoriilor care înregistrează întârzieri la plată mai mari de 90 de zile, conform unui comunicat al CSALB. Măsurile de detalii

Bancile incep sa-si asume o responsabilitate sociala pentru consumatori

• În România, intermedierea financiară este săracă (25% din PIB). Drumul e lung (media europeană este de 90% din PIB), indiferent dacă e pace sau război • Indicatorii de prudențialitate ai industriei bancare sunt foarte detalii

Intelegerea la care ajung partile in cadrul CSALB este exemplificarea teoriei mainii invizibile

Deși economia țării este dependentă de finanțarea pe care o poate asigura sistemul bancar, reprezentanții băncilor spun că populismul unor politicieni și instituții reprezintă principalul factor care erodează încrederea dintre consumatori și instituțiile de detalii

CSALB: nu e vorba de vina cuiva, ci de o impartire a responsabilitatii intre consumatori si banci

Radiografia sistemului bancar prin prisma evenimentelor petrecute în acest domeniu în ultimii 15 ani este principala temă a episodului 1 din #PodcasturileCSALB, în care sunt invitați Alina Radu (conciliator CSALB, avocat Partener) și Alexandru Păunescu detalii

 



 

Ultimele Comentarii