BANCI | Ultima Ora

Actionarii UniCredit Tiriac Bank voteaza in cadrul AGA recapitalizarea integrala a profitului din 2014

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2015-04-16 00:43

Actionarii UniCredit Tiriac Bank se reunesc astazi in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA), unde vor avea de aprobat, printre altele, reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2014, in valoare de 143 milioane lei, asa cum banca a procedat si in ultimii ani.

UniCredit Tiriac Bank detinea la finalul lui 2014 un profit reportat in valoare totala de 1,6 miliarde lei, la care se adauga capitalul social de 1,1 miliarde lei si alte rezerve, astfel ca in total banca detine fonduri proprii de 3 miliarde lei.

Activele totale ale bancii italiene s-au ridicat la 32,364 miliarde lei, la finalul lui 2014, dintre care creditele aveau o valoare de 18 miliarde lei.

In 2013, banca detinea active de 28,517 miliarde lei, creditele acordate clientilor fiind de 16,8 miliarde lei, iar fondurile proprii totale s-au ridicat la 2,8 miliarde lei.

Actionarul majoritar al UniCredit Tiriac Bank este UniCredit Bank Austria AG, cu 50,6% din actiuni, Grupul Tiriac avand 45%, iar un grup de peste 5.000 de persoane fizice romane detin 4% din capitalul bancii.

Actionarii minoritari ai bancii au protestat in ultimii ani fata de politica bancii de a-i tine captivi, fara sa le puna la dispozitie o oferta de a-si vinde actiunile, a caror valoare s-a diminuat in urma procesului de fuziuni din anii precedenti cu fosta Banca Tiriac iar apoi cu HVB Bank.

In cadrul AGA de astazi, actionarii vor avea de aprobat si bugetul si planul de afaceri al bancii pentru acest an.

Directoratul mentioneaza in raportul pe anul precedent ca pentru 2015 „tintele de crestere a afacerii sunt ambitioase, concentrate pe furnizarea corespunzatoare de servicii si sprijinirea clientilor, pe nivelul de profitabilitate si de management al riscului. Imbunatatirea calitatii, optimizarea costurilor si proceselor va continua. Grupul se va concentra, de asemenea, asupra imbunatatirii sistemelor ca factor principal pentru eficienta si performanta ridicata.

Membrii directoratului bancii considera ca datorita fundamentelor financiare solide ale bancii si angajamentului de sustinere din partea actionarilor principali, grupul are perspective foarte bune de a-si servi clientii si de a-si mari cota de piata”.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima Ora



CEC Bank implineste 160 de ani

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: 160 de ani în care și-a reconfirmat constant poziția de bancă stabilă, de încredere, care a fost alături de generații de detalii

BRD scumpeste substantial comisioanele

BRD majoreaza semnificativ comisioanele standard aferente operatiunilor derulate la ghisee si online de persoane fizice, precum transferurile, retragerile de numerar sau administrarea unui cont. Comisionul lunar pentru administrarea unui cont curent standard, in detalii

CEC Bank acorda fermierilor credite cu o parte din dobanda subventionata de stat

• CEC Bank este prima instituție bancară care a transmis solicitări către FGCR pentru obținerea acordurilor de finanțare granturi în cadrul Programului guvernamental CEC Bank susține finanțarea agriculturii românești prin acordarea detalii

Patria Bank acorda fermierilor credite pentru achizitia de produse agricole Agrii

Începând cu aceasta lună, Patria Bank oferă în parteneriat cu Agrii soluții pentru fermierii care au nevoie de finanțare pentru achiziția de inputuri agricole și obținerea unor recolte bogate și profitabile, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

 



 

Ultimele Comentarii