BANCI | Stirea Zilei

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele pentru nevoi personale?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2019-07-25 01:22

Banca Transilvania (BT) a ramas si in luna iulie, la fel ca in iunie, pe primul loc in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi pentru un credit de nevoi personale, cu o Dobanda Anuala Efectiva (DAE), care arata costul total al unui imprumut, cuprinzand atat dobanda nominala, cat si comisioanele, de 9,61% pe an.

Cea mai mare DAE o gasim la Unicredit, de 17,29%, aproape inca o data mai mare.

DAE medie pentru creditele acordate de cele mai mari 12 banci banci romanesti luate in calcul este in prezent de 12,97%, in usoara scadere de la 13,12% cat a fost in luna trecuta, iunie.

Dobanda a ramas stabila in ultimele luni datorita faptului ca majoritatea creditelor de consum acordate de banci, pe o perioada de cel mult cinci ani, sunt cu dobanda fixa, astfel ca nu sunt afectate de evolutia noului indice pentru creditele consumatorilor, IRCC, care a urcat la 2,63% in iunie, de la 2,36% in luna mai, prima luna in care a intrat in vigoare.

Dintre cele 16 tipuri de credite de consum acordate de cele 12 banci, doar cinci credite sunt cu dobanda variabila, care se modifica o data la trei luni, odata cu actualizarea IRCC conform calculelor facute de Banca Nationala a Romaniei (BNR), pe baza tranzactiilor efective din piata monetara interbancara, spre deosebire de vechiul indice, ROBOR, care se calcula pe baza cotatiilor bancilor, adica a estimarilor privind evolutia dobanzii.

De altfel, dobanzile fixe la creditele acordate de BT (8%) si Garanti Bank (8,64%) sunt mai mici decat cea mai mica dobanda variabila la creditul acordat de CEC Bank (9,13%).

Cele trei banci (BT, Garanti si CEC) sunt pe primele trei locuri in topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale.

La polul opus, bancile cu cele mai mari dobanzi sunt Unicredit, Raiffeisen si OTP Bank, la care DAE este in jurul a 15% pe an.

Majoritatea bancilor au pastrat neschimbate dobanzile si in luna iulie, pe fondul stabilitatii dobanzii de referinta a BNR, precum si a indicilor de referinta, modificari minore ale dobanzilor fiind inregistrate in privinta ofertelor punctuale ale unor banci.

 

Taguri: credite de consum  TBI Credit IFN  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite nevoi personale  topuri banci  

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi la refinantarea creditelor ipotecare sunt, in ordine, CEC Bank, BRD, Libra Bank, ING Bank si Banca Transilvania (BT), conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza informatiilor publicate de banci. Clasamentul a fost intocmit detalii

Bancile cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3,5 sau 10 ani la creditele ipotecare sunt Banca Transilvania (BT), BCR si CEC Bank, conform calculatoarelor de credit de pe site-urile bancilor. Topul a fost realizat pe baza unui imprumut in valoare de 250.000 de detalii

Cum raspunde BRD la intrebarile privind fraudele online

Fraudele online au devenit o problema pentru banci, astfel ca am trimis la BRD urmatoarele intrebari, in urma reclamatiilor primite de la cititorii care au fost victimele inselaciunilor prin intermediul unor false platforme de investitii: - Care este procedura detalii

Ocean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

 



 

Ultimele Comentarii