BANCI | Stirea Zilei

Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-17 13:30

Pe baza reclamatiilor primite de la cititori, am intocmit o lista a aplicatiilor si platformelor de investitii in actiuni si criptomonede prin care se deruleaza fraude online (scams).

De asemenea, publicam si lista platformelor de criptomonede care sunt folosite de escroci ca acoperire pentru inselatorii.

O astfel de lista actualizata ar trebui sa existe pe site-urile autoritatilor responsabile de inselatorii (Politia Romana), securitate online (DNSC) sau investitii (ASF), nu am vazut asa ceva.

Trebuie mentionat ca pe site-ul ASF exista o pagina, denumita Alerte Investitori, cu o lista a entitatilor neautorizate de ASF sa presteze investitii in Romania, dar care sunt, in cea mai mare parte, platforme de fraude online. 

PLATFORME SI APLICATII TIP FRAUDE ONLINE

stratofinancepartners.com (activ in 22 iulie 2024) este o platforma pentru fraude online (scam).

Stratos Invest este o platforma falsa de investitii, prin care se fac fraude online (activ in 22 iulie 2024)

crypto-global.net - site tip scam (inselatorie) pentru investitii in crypto, confirmat si de scamadviser.com. (activ in 26 iunie 2024)

vault-trades.com - site tip scam (inselatorie) cu criptomonede (activ in 26 iunie 2024)

Dimensionaldreamscape.cam cu denumirea Rominvest, este un site tip frauda online cu actiuni ale firmelor romanesti, conform reclamatiilor cititorilor.

Bruaprogramul.org este un site pentru fraude online, conform reclamatiilor cititorilor. (activ in 24 iunie 2024)

Bruainvestprogram.org este un site tip frauda online, prin investitii in Transgaz, conform reclamatiilor cititorilor. (site activ in 24 iunie 2024)

Bruatechservices.com este un site pentru fraude online, care copiaza site-ul de stiri Digi 24. (activ in 24 iunie 2024) 

Addictiondswer.com este un site tip frauda online, prin investitii in platforma de tranport gaze Brua. (activ in 24 iunie 2024)

internal-investteam.online este un site pentru inselatorii cu investitii in actiuni Transgaz, care copiaza site-ul Transgaz. (activ in 24 iunie 2024)

bruavuhavea.com este un site pentru fraude online, prin investitii in proiectul Brua al Transgaz, cu continut video fals. (activ in 24 iunie 2024)

brua.ro este un site pentru fraude online, prin investitii in proiectul Brua al Transgaz, cu continut video contrafacut. (activ in 24 iunie 2024)

Rominvest-market.com (site activ in 24 iunie 2024), este o platforma de fraude online, conform reclamatiilor cititorilor.  

Agentpetrol.org, care imita site-ul Romgaz (site-ul este activ), conform reclamatiei unui cititor.

Skill-genic.com (site activ)

Site-ul skill-genic.com este o inselatorie, dupa cum ni s-au plans cititorii. De asemenea, conform Scamadviser.com, "skill-genic.com este scam (inselatorie)."

Artisfinance.world (site activ)

Cu siguranta ca aceasta aplicatie, Artisfinance.pro (nu mai e activ) sau Artisfinance.cc (formular de logare activ), este o inselatorie (scam) pentru false investitii in actiuni sau in criptomonede. (Vezi aici detalii)

Web.axainvestment.trade (site activ), o platforma de logare pentru furtul datelor personale si fraude online, conform plangerilor cititorllor.

Bergfinanz.online  (site activ), o platforma pentru inselatorii, conform reclamatiilor cititorilor

Asset-ace.org - site activ, prin care se dau tepe cu investitii in criptomonede (vezi aici detalii)

Gapinvestcapital.net - site activ (gapinvestcapital.com in trecut), de asemenea o platforma pentru fraude onlie cu cryptomonede, conform cititorilor.

Alarisfinance.pro (site activ), conform alertei ASF.

- Neocapital - site inactiv, dar in trecut o platforma pentru tepe online (vezi aici detalii)

- Tradetowinfx, de pe aplicatia Telegram, conform plangerilor cititorilor. 

- Clair capital - la adresa de net: www.merricksinvest.cc, platforma tip frauda onlie, conform reclamatiilor cititorilor.

Ufinacapital (ufina.trade, ufinacapital.pro - active, dar fara continut, in prezent), in trecut au fost platforme pentru inselatorii, conform reclamatiilor cititorilor. 

 

INSELATORII PE PLATFORME PENTRU RECUPERAREA INVESTITIILOR

https://payback-ltd.com - site pentru fraude, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

www.payback-law.com - site pentru fraude - scam, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

skysafeline.org - site pentru fraude - scam, care promite recuperarea investitiilor in urma fraudelor (activ in 26 iunie 2024)

Oferte de recuperare a investitiei in numele unor institutii publice

- fraude in numele FCA 

Pentru a se face credibil, escrocul se prezinta drept reprezentant al unei institutii publice engleze, FCA – Financial Conduct Authority (vezi foto), a carei adresa de internet este: fca.org.uk. Numai ca adresa de la care ati primit mailul cu oferta de recuperare a banilor este help@fca-finance.cc, asemanatoare, dar diferita de cea a FCA. (vezi aici detalii)

 

APLICATII SI PLATFORME DE CRIPTOMONEDE FOLOSITE PENTRU INSELATORII

Escrocii folosesc aplicatiile unor platforme cunoscute si legitime de criptomonede, pentru crearea unor conturi false, pentru a-i pacali pe naivi ca au criptomonede in respectivele aplicatii.

- Blockchain.com

Blocarea banilor in Blockchain.com este o incercare de inselaciune, prin care hotii incearca sa va determine sa le trimiteti bani fara justificare.

- Binance.com (vezi aici detalii)

- Coinbase.com (vezi aici detalii

- OKX (vezi aici detalii)

- Trustwallet.com (vezi aici detalii)
 
- Coinex (vezi aici detalii)

- Moonpay (vezi aici detalii

 

O lista cu site-uri pentru fraude online gasiti si pe site-ul Bancii Nationale a Rusiei, la acest link.

 

ACTUALIZARE

Articolul este actualizat cu informatiile noi privind platformele tip frauda online primite de la cititori.

 

Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF)  Reclamatiibanci.ro  bitcoin  criptomonede  frauda online  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiOcean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

  

Ultimele Comentarii