Informatii utile banci | Anunturi banci

Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-10-25 07:19

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAF

Începând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga:

Pentru popririle emise de ANAF și înființate electronic începând cu 01.01.2021, BRD, alături de celelalte bănci din România, comunică în mod automat către ANAF informații cu privire la sumele care se pot plăti pentru popririle fiscale active (sold cert).

Transmiterea de sold cert se face după înființarea popririi fiscale la Bancă, precum și ori de câte ori sunt încasate sume în conturile clienților popriți la nivel BRD (debitori).

BENEFICIILE COMUNICĂRII SOLDULUI CERT

Se evită astfel plățile multiple pentru stingerea aceleiași datorii operate de mai multe bănci la care debitorul are conturi deschise.

Se asigură un flux rapid de plată a datoriilor clientului poprit și deblocarea sumelor de bani.

CUM FUNCȚIONEAZĂ?

1. Înființare poprire

BRD recepționează în mod electronic fișierele de la ANAF și înființează automat popririle pe conturile clienților.

2. Comunicare Sold Cert

Pentru o poprire fiscală emisă de ANAF, BRD comunică automat în fiecare zi lucrătoare, la ora 16:30*, suma popribilă ce poate fi plătită din conturile debitorului (sold cert).

După momentul comunicării soldului cert catre ANAF nu se mai poate interveni asupra sumei indisponibilizate pentru poprirea fiscală, până a doua zi, după efectuarea plății către ANAF, în cazul în care ANAF o solicită.

Dacă ANAF nu solicită plata, suma indisponibilizată va fi deblocată doar ca urmare a primirii instrucțiunii de sistare a popririi.

*În săptămâna 2- 6 octombrie 2023, soldul cert se va transmite începând cu 15:30.

3. Ordonanțare la plată (instrucțiunea de plată)

În următoarea zi lucrătoare, ANAF transmite instrucțiunea fermă de plată, în funcție de soldul cert transmis de către fiecare Bancă în mod individual. BRD execută în aceeași zi plățile ordonate de ANAF.

Decizia privind Banca căreia i se transmite ordonanțarea (instrucțiunea de plată) precum și cuantumul acesteia, aparține exclusiv ANAF.

Eliberarea din conturi a sumelor ce nu fac obiectul popririi, se realizează zilnic, conform orelor limită disponibile aici.

EXEMPLU:

O persoană fizică/juridică Y deține conturi bancare la Banca A și Banca B.
La Banca A, clientul dispune de suma 500 LEI.
La Banca B, clientul dispune de suma 800 LEI.
În ziua Z: atât Banca A, cât și Banca B, înființează pentru Y o poprire fiscală, emisă electronic, de către ANAF, în valoare de 400 LEI.
În ziua Z+1: atât Banca A, cât și Banca B, comunică în atenția ANAF sumele ce se pot plăti în contul popririi înființate în ziua Z (soldul cert). Atât Banca A, cât și Banca B, comunică o valoare acoperitoare pentru achitarea întegrală a popririi.

În ziua Z+2: ANAF transmite o instrucțiune fermă de plată în atenția Băncii B. Banca B plătește suma cerută de ANAF. B

anca A rămâne în continuare în așteptarea unei instrucțiuni emise de către ANAF (instrucțiune ce poate fi: plată, sistare, actualizare, suspendare).

În ziua Z+3: atât Banca A, cât și Banca B, primesc de la ANAF instrucțiunea de sistare popriri și clientul Y are acces la fondurile proprii.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  TBI Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  reclamatie BCR  BT  Banca Transilvania  Reclamatie BRD  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  reclamatie ING Bank  reclamatie banca  CEC Bank  reclamatie Unicredit  Banca Romaneasca  recuperare creante  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  poprire  reclamatie Raiffeisen Bank  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Anunturi banciPlatile instant, posibile la 13 banci

Începând cu 17 iunie, Banca Română de Credite și Investiții (BRCI) își extinde portofoliul de servicii de plăti cu serviciul Plăți Instant, dezvoltat de TRANSFOND. Acest serviciu permite transferul interbancar al sumelor de până la 50.000 lei în mai detalii

Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12

CEC Bank a introdus o solutie suplimentara de securitate in aplicatia de mobile banking CEC app, pentru protectia impotriva atacurilor informatice precum cititoare de ecran, vulnerabilitati de rooting, jailbrake, debugger, injectarea de cod sursa extern, afectarea integritatii detalii

Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor

Pentru clienții cu popriri: de la data de 1 octombrie 2023, BRD implementează comunicarea Soldului Cert către ANAF
Începând cu data de 1 octombrie 2023, intră în vigoare Ordinul Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora astfel cum acesta a fost modificat prin Ordinul nr. 626/2023 pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 878/2022 privind stabilirea mijloacelor electronice de transmitere la distanţă a actelor de executare şi a procedurii de comunicare a acestora, anunta banca detalii

BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat

BRD Groupe Societe Generale a anuntat "o producție record de credite de consum în prima jumatate a acestui an (+13% în dinamică anuală) și T2 (+20% în dinamică anuală)." Pe de alta parte, rata creditelor neperformante a ajuns la un nou minim istoric de detalii

  

Ultimele Comentarii