Nu pot sa retrag banii investiti in criptomonede, sunt blocati in Blockchain. Ce trebuie sa fac?
Autor: Bancherul.ro
2023-02-07 09:19
"Bună ziua, am investit pe platforma de tranzacționare se numește Trust Trade care face parte din Lion investment group, nu are aplicație pentru tranzacționare este pe web (web trader).
Toate bune și frumoase am făcut un profit frumos și am retras 10.000 $ după aceea am fost sunat de la Blockchain com că bani au fost blocați la ei și eu trebuie sa depun 15% din suma pe care am retras .Ce trebuie să fac ? Vă mulțumesc", intreaba un cititor, la Reclamatiibanci.ro.
Raspuns
Stimate domn,
Blocarea banilor in Blockchain.com este o incercare de inselaciune, prin care hotii incearca sa va determine sa le trimiteti bani fara justificare.
Deci nu le trimiteti niciun ban si cereti-le sa va restituie sumele investite pana acum, fara sa achitati vreun procent din suma retrasa.
Este o schema de frauda financiara clasica: iti promitem deblocarea banilor, daca ne platesti mai intai o taxa sau un avans.
Acest document cu Blockhain.com pe care l-ati primit este un fals, menit a va convinge sa le trimiteti bani.
Blockchain.com este o alta platforma de investitii in criptomonede si nu are nicio legatura cu cea in care ati investit dumneavoastra.
De altfel, platforma in care ati investit dumneavoastra, Itrust.trade sau trustlion.pro, s-ar putea sa nu fie una de incredere.
„Entitatea Rame Partners LLC (TRUST LION – https://trustlion.pro) nu este autorizată de Autoritatea de Supraveghere Financiară să presteze servicii și activități de investiții conform prevederilor Legii nr. 126/2018 privind pieţele de instrumente financiare”, conform listei cu entitatile de investitii neautorizate, publicata de ASF.
Sfatul meu: nu mai investiti niciun ban si raportati aceasta tentativa de frauda financiara la Politie, prin completarea unei plangeri online, pe site-ul Politiei Romane, la acest link: https://www.politiaromana.ro/ro/petitii-online.
Atentie la firmele de investitii straine, necunoscute!
Nu va sfatuiesc sa va investiti banii in site-uri necunoscute, care nu va ofera incredere si siguranta, mai ales cand este vorba de criptomonede (bitcoin) sau NFT, care sunt foarte riscante.
Si mai ales nu va sfatuiesc sa alegeti site-uri care nu sunt specializate in investitii financiare si implicit nu sunt autorizate de institutiile competente, precum Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), cum sunt firmele de brokeraj (Tradeville, Admiral Markets, BT Capital Advisers, Prime Transactions etc.)
Conform informatiilor publicate de ASF, un semnal de alarma in cazul unui site de investitii este „lipsa prezentei fizice a entitatii”.
„Lipsa modalitatii de compensare a investitorilor” este un alt semnal de alarma pe care il putem identifica pe un site de investitii.
Avertisment ASF firme neautorizate
Sfatul ASF:
„Într-o astfel de situație, vă adresăm rugămintea de a contacta rapid Serviciul Monitorizare Activități Neautorizate și Petiții din cadrul Direcției Generale a S.I.I.F., utilizând Formularul tip II și adresa de e-mail Entitati.Neautorizate@asfromania.ro.
Dacă, după verificările recomandate anterior, nu ați obținut informații clare și complete privind entitatea care v-a contactat sau pe care intenționați sa o contactați, nu vă grăbiți să investiți bani prin acea platformă de tranzacționare online. Dacă totul sună prea bine ca să fie adevărat, probabil că vă aflați în fata unei înșelătorii (”Investment scams”)!
A.S.F. menționează că utilizarea unei entității neautorizate, nu vă da dreptul la despăgubiri prin Sistemul/Fondul de Compensare din România, așa că este puțin probabil să vă recuperați o parte din bani dacă lucrurile merg prost.” (Sursa: ASFRomania.ro)
Taguri: Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) reclamatie banca Reclamatiibanci.ro Educatie financiara reclamatie IFN bitcoin
Comentarii
GheboianuInselaciune
Și eu am fost înșelat tot de aceasta zis firmă
Eugen Lukacs
Am banii blocati in Blockchain
Nu mai stiu ce sa fac ca am datorii mari si banii mei sant blocati in Blockchain. Mi sa cerut sa mai fac un rulaj de bani pentru verificare ( ca asta este procedura)dar nu mi-au deblocat banii si sai transfere nici dupa aceasta procedura.Nu mai stiu ce sa fac si la cine sa apelez.
Bradea gabriel
Bani blocati in blockchain
Am aceasi problema si eu am investit pe platforma globallfinance si cand am facut retragere mai sunat "de la blockchain" ca bani sunt blocati si trebuie sa depun o suma sa activez contul ...habar nu am daca sa cred sau nu. Ma puteti ajuta va rog am primit si eu un document cum gen cel de sus ...
Timpuriu
Blocare bani
Bună ziua,as dori sa cer o părere,am trimis o sumă de bani la crypto,pentru a cumpăra criptominede,dar,ei între timp au cerut niste documente,pe care le-am dat,dar au blocat banii,se vad pe platforma,dar nu îi pit recupera,deși eu comunic cu ei,dar eu am nevoie de acești bani,cum as putea recupera suma?
Catalin-Cristian Bogheanu
Fraudă financiară prin blokchain
Bună ziua , am investit bani în Global.com ,prin cumpărarea de criptomonede ETH din aplicația Binance , apoi brokerul din partea firmei Global , m-a pus să transfer aceste criptomonede pe o aplicație numită MetaTrader 4 , după investiție , la numai o zi , profitul era destul de atrăgător , așa că am decis să închid acest “trade” și să retrag banii , după care , brokerul pe nume Jhon Allen , mi-a cerut să plătesc suma de 1300 euro pentru taxele pe profitul realizat , apoi mi-a depus banii într-un cont blockchain , cont pe care nu îl pot accesa deoarece el are control asupra lui 100% ! Numărul meu de cont de la Glorical este : 234543 -SMTrader - Server Master server , 6215,70 euro !
Adi
Și eu sunt inselat
Am investit cripto prin mew Valett și ulterior redirecționare pe https://ehafl.top/ acum am cripto blocate pe motiv de verificare ca trebuie sa mai depun 6000 usdt
Adi
Și eu sunt inselat
Am investit cripto prin mew Valett și ulterior redirecționare pe https://ehafl.top/ acum am cripto blocate pe motiv de verificare ca trebuie sa mai depun 6000 usdt
Anamaria
Coinbase Wallet
Buna! Recent am investit sub indrumarea unu broker de la GenoxInvest si, ieri, cand a trebuit sa facem extragerea banilor, acesta a folosit Coinbase Wallet si acolo s-au transferat toti banii. Imediat dupa am primit un email ce parea mai mult sau mai putin oficial, cu un document asemanator celui de mai sus, unde mi se spunea ca trebuie sa am BNB in cont in valoare de 9% din valoarea sumei ce a fost virata. Din pacate pentru mine, am virat banii respectivi tot sub indrumarea brokerului si acesta mi-a dat reteaua gresita pentru bani si s-au blocat si respectivii bani. Am ramas fara un ban, pur si simplu. Ideea este ca m-am chinuit toata seara sa scot acei bani din portofelul respectiv, deoarece mi s-a spus ca banii vor disparea dupa 48 de ore daca nu ii scot. Am reusit sa ii trimit in portofelul prietenului meu, dar banii respectivi nu pare sa aiba nicio valoare efectiv. Daca incerc sa ii transfer in alte portofele sau conturi nu apar, iar cand am reusit sa ii pun pe SafePal imi arata o moneda ciudata, dar valoarea in dolari 0. Mentionez ca banii au intrat in portofel sub forma de USDT pe reteaua BNB Smart Chain Network. Oare este cineva care ma poate ajuta cu vreun sfat, va rog?
Tita Pana
Ce ma sfătuiți?
Am in contul meu la Neocapital 8000$ și aș vrea să mă retrag, pentru că cei de la Coinbase îmi cer o taxă de retragere de 1600$ și nu pot plăti. Cel de la Neocapital care m-a ,,ajutat" mi-a spus ca, dacă nu depun această sumă, se vor aplica penalități și voi ajunge să pierd până și casa. Eu nu am primit absolut niciun ban până acum, doar am dat, iar azi mi-a cerut suna de 5500$, fără să îmi spună pentru ce. Suma pe care am depus-o până acum este de 2000$, de care prefer sa ma lipsesc, numai sa nu am probleme. Vă rog, spuneți-mi ce sa fac?!!
Cristina
Inselat
Buna si eu am fost inselata prin compania simplex..Am banii blocati in blockchain .Va multumesc .Nu mai vreau nici un ban inapoi..Este adevarat
Diaconu Marian Claudiu
Am fost înșelat cu peste 22000 de euro
Guardian invest ! https://guardianinvest.co/ro Am investit 250 euro , prin dialog a cumpara o nouă criptomoneda 1000 de dolari si am avut un câștig de 15000 de dolari . Am plătit 10% acestei companii deoarece si restul de banii nu am reușit sa-i scot . Au fost blocați de blochain , au fost înghețați in trust wallet , am primit amentă de la blochain , am fost sfătuit sa retrag banii prin banca Barclays , mi-au făcut un cont asa zis , dar surpriza a fost ca trebuie sa plătesc pentru conversie , nu am făcut plata corect banii fiind in USDT si eu i-am făcut in ETH . In îndrumarea lor . Am plătit iar pt fii corect plătită , am fost iar amendat Petru ca firma cu care eu tranzitionez este suspecta de spălare de banii si ca eu sunt cel care teanzitioneaza , am plătit iar 4600 de euro si banii sunt blocării in blochain . Am plătit între timp si taxe vamale pentru banca Barclays pt ca eu a nu mai plăti si a depune vreo declarație la ANAF . Banii sint asa zis in blochain si după ce am plătit 4600 euro mi-au răspuns ca am făcut tranzacția in doua etape si sunt suspect de spălare de banii !!! După ce eu nu am retras niciunncent si doar am plătit . Acum vor in două etape a plăti si a-mi debloca banii ! M-au sfătuit sa o fac cât mai repede altfel va fii foarte grav pentru mine si de nu am banii de unde-i procura mă pot duce la cămătari deoarece prin plata făcută vor intra banii instant . Nu faceți asa ceva ! Sunt dator si nu știu cum voi reuși .
Huzau
Frauda prin Neocapital și furați sume importante prin transfer.online neeg.de mine.
Sint grupuri organizate, iar băncile nu au șist.de securizare eficienta a conturilor bancare. Băncile treb.sa restituie clienților fraudate toate sumele furate de hackeri și firme sau bockeri ilegali, cu penalitățile aferente.Nu exista nicio garanție a banilor depuși în bănci. Apoi, băncile sa recup.fraudele cu autorit.romine sau Interpol, cei vinovați sa plătească.
Maria
Inselat
la fel prescriu mai sus. Insa mie cand mi-au fost ceruti bani(respectiv 2000 dolari), casa pot scoate bani respectiv 7,200 USDT am fost si amenintata ca fac spalare de bani, plus telefoane toata ziua . In timp de o luna am fost sunata de nenumarate ori. Am facut plangere la ASF.
Marian
Buna
Ce va zic eu este ca sa nu aacultati minciuni...chiar daca a.ti bagat o sumande ..1500 dolari la inceput si vi sa zis ca a.ti facut 10.000 dolari ...iar duoa aceea va zice ca nu se poate transfera banii doar daca platesti o suma de pe un blockchain...sau sa platesti brokerul tau inainte comisionul...etc..nu ascuktati povesti cu zane ...ptr ca banii aceia nu au existat niciodata ..never ever...si voi tot bagati bani si se aduna...tot ce va zic este un adevar pur si frumos.daca blockchain blocheaza ceva suma va anunta doar prin email..nu suna nu ninic...si se rezolva in maxim 72 ore tot fara nici un dar si poate !!!Deci.. nu va bagati banii in astea ca daca voi intrati sa vedeti ce tranzactii au pe walleturile lor in etherscan nu stiti sa numarati cat eth au de la pacaleli ...
DUMITRU
Am fost păcălit
Am fost păcălit de firma de trasctionare și investiții CRYPTO GLOBAL GROWTH-SAFE am investit pîna la 5000 de euro suma în cont crescuse pîna la 54000 ! Cînd am încercat sa fac retragerea m-au pus sa plătesc diploma de comerciant , taxe pe statul American taxa de verificare ! După o sumedenie de taxe mi-au zis că pot face retragerea ! Am făcut retragerea dar în cont nau ajuns ! Au zis că au rămas blocați și că trebuie să plătesc 1000 de euro pentru deblocare ! Am platit și pe aia ,dar bani nau intrat ! I-am întrbat de ce n-au intrat și au zis că nu am BNB în binace ! de atunci nam mai platit nimic ! Eii mi-au blocat contul și acum vor 100 de euro pentru deblocare și promit că retragerea o fac în contul bancar ! Dar eu știu că și asta este tot o minciună ! Pe scurt am cheltuit 10.000 de euro care am muncit foarte greu săi strîng ! Nu faceți că mine că veți regreta
GARIZIM
plangere
de 9 zile ma zbat sa mi retrag o suma foarte mare din coinbase si acum de 2 ore m-au sunat din anglia ca tre sa platesc o suma de 33200 lei ca sa nu ma ia interpolul. am imprumutat sume de la neamuri ,prieteni si cunostinte ca sa depun conform sfaturilor brokerilor - unul de la AXA si unul din elvetia de la coinbase . acum de 2 ore am fost sunat de pe un nr de anglia ca banii sunt in blockcain si suma de mai sus sa o platesc ca garantie ca nu am facut spalare de bani. unde as putea sa reclam problema mea ? va rog 0787509843
Adrian
Am 24000 USD blocati in coinbase si mi-au cerut sa depun 15% din suma ca sa-mi decline identitatea. Am platit 15% cu un operator coinbase la telefon ,dar nu am stiut ca ATM crypto are comision si mi-au blocat accesulla fonduri. Ce sa fac?
Am 24000 USD blocati in coinbase si mi-au cerut sa depun 15% din suma ca sa-mi
Adrian
Am 24000 USD blocati in coinbase si mi-au cerut sa depun 15% din suma ca sa-mi decline identitatea. Am platit 15% cu un operator coinbase la telefon ,dar nu am stiut ca ATM crypto are comision si mi-au blocat accesulla fonduri. Ce sa fac?
Am 24000 USD blocati in coinbase si mi-au cerut sa depun 15% din suma ca sa-mi deblochez portofelul rece. Dupa ce am platit 15% din 24000 cu o operatoare de la coinbase suma nu a fost de ajuns ca nu am vazut ca ATM crypto are comision. Am cerut sa mai platesc diferenta dar a zis ca e prea tarziu acum si sa platesc din nou 15% intreg. Ce sa fac?
Dobrescu Raluca Andreea
Investiții pe platforma collvile
Am investit in acțiuni hidroelectrica și m-a redirecționat pe o platformă numita collvile capital unde domnul care m-a preluat pentru a-mi spune ce trebuie să fac a lucrat cu banii mei de 200 de USD s-a ajuns la 22388 de USD și acu cand am retras banii îmi spune că trebuie întâi să plătesc un comision de 10 la sută din suma retrasa că sa îmi primesc banii va implor ajutați-ma că sunt disperata că am foarte multe datorii
Adauga un comentariu
Adauga un comentariu folosind contul de Facebook
Alte stiri din categoria: Educatie financiara
Oferte de credite pe Facebook care sunt inselatorii sau fraude online (tepe)
Pe Facebook exista nenumarate oferte de credite care sunt tentative de inselatorie (tepe) sau fraude online. Metoda de inselatorie consta, in principal, in obtinerea de catre escroci a datelor personale si financiare (numerele si parolele cardurilor sau aplicatiilor bancare) prin detalii
Cum aș putea să previn fraudele cu cardul realizate de persoane din alte țări?
"O persoană apropiată a observat recent în aplicația băncii o serie de tranzacții din Italia. Ea a fost în țară în tot acest timp, așa că nu ar fi avut cum să facă acele tranzacții. Eu sunt client ING, așa că aș vrea să știu cum aș putea să evit acest detalii
Site-uri pentru tepe (inselatorii, fraude) cu credite
Va prezentam mai jos o lista cu site-uri promovate de Google prin care se dau tepe cu false credite: - quiz.vumrez.com - site promovat de Google pe site-ul Bancherul.ro, care are link catre un asa-zis chestionar cu valoarea creditului pe care vrei sa-l obtii, iar detalii
Bancile au inceput sa inteleaga ca au nevoie de o relatie pe termen lung cu consumatorul, nu de un castig rapid
• Majorările fiscale în 2025 pot fi: majorarea TVA, a impozitului pe profit sau a impozitului pe proprietăți – Ana Popescu • UniCredit a reevaluat creșterea economică la 1,7%, în scădere în anul 2024 și sub detalii
- Pot sa inchid Cardul Avantaj de la Credit Europe online sau prin email?
- Cum am fost pacalita cu investitia in actiuni Hidroelectrica
- Cum pot reduce dobanzile la IFN-urile Mozipo si TBI Bank?
- Ferratum mi-a cesionat creditul si mi-a pus poprire fara instiintare. Este legal?
- Am primit un telefon pentru actualizarea aplicatiei YOU BRD si am fost fraudat. Cum pot sa recuperez banii?
- Ai codul PIN al cardului in telefon? Risti sa-ti pierzi banii!
- Finopro imi cere 17.500 de lei pentru un credit exigibil anticipat de 2.500 de lei la Credius! Ce pot sa fac?
- Cand bancile promoveaza creditele cu dobanda fixa, tu fii atent(a) la cea variabila!
- Blocarea profitului din criptomonede in Blockchain este o metoda de frauda online
- Geolocalizarea, o masura de protectie impotriva fraudelor luata de ING Bank
Criza COVID-19
- In majoritatea unitatilor BRD se poate intra fara certificat verde
- La BCR se poate intra fara certificat verde
- Firmele, obligate sa dea zile libere parintilor care stau cu copiii in timpul pandemiei de coronavirus
- CEC Bank: accesul in banca se face fara certificat verde
- Cum se amana ratele la creditele Garanti BBVA
Topuri Banci
- Topul bancilor dupa active si cota de piata in perioada 2022-2015
- Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele de nevoi personale
- Topul bancilor la active in 2019
- Topul celor mai mari banci din Romania dupa valoarea activelor in 2018
- Topul bancilor dupa active in 2017
Asociatia Romana a Bancilor (ARB)
- Băncile din România nu au majorat comisioanele aferente operațiunilor în numerar
- Concurs de educatie financiara pentru elevi, cu premii in bani
- Creditele acordate de banci au crescut cu 14% in 2022
- Romanii stiu educatie financiara de nota 7
- Gradul de incluziune financiara in Romania a ajuns la aproape 70%
ROBOR
- ROBOR: ce este, cum se calculeaza, ce il influenteaza, explicat de Asociatia Pietelor Financiare
- ROBOR a scazut la 1,59%, dupa ce BNR a redus dobanda la 1,25%
- Dobanzile variabile la creditele noi in lei nu scad, pentru ca IRCC ramane aproape neschimbat, la 2,4%, desi ROBOR s-a micsorat cu un punct, la 2,2%
- IRCC, indicele de dobanda pentru creditele in lei ale persoanelor fizice, a scazut la 1,75%, dar nu va avea efecte imediate pe piata creditarii
- Istoricul ROBOR la 3 luni, in perioada 01.08.1995 - 31.12.2019
Taxa bancara
- Normele metodologice pentru aplicarea taxei bancare, publicate de Ministerul Finantelor
- Noul ROBOR se va aplica automat la creditele noi si prin refinantare la cele in derulare
- Taxa bancara ar putea fi redusa de la 1,2% la 0,4% la bancile mari si 0,2% la cele mici, insa bancherii avertizeaza ca indiferent de nivelul acesteia, intermedierea financiara va scadea iar dobanzile vor creste
- Raiffeisen anunta ca activitatea bancii a incetinit substantial din cauza taxei bancare; strategia va fi reevaluata, nu vor mai fi acordate credite cu dobanzi mici
- Tariceanu anunta un acord de principiu privind taxa bancara: ROBOR-ul ar putea fi inlocuit cu marja de dobanda a bancilor
Statistici BNR
- Deficitul contului curent, aproape 20 miliarde euro după primele nouă luni
- Deficitul contului curent, aproape 18 miliarde euro după primele opt luni
- Deficitul contului curent, peste 9 miliarde euro pe primele cinci luni
- Deficitul contului curent, 6,6 miliarde euro după prima treime a anului
- Deficitul contului curent pe T1, aproape 4 miliarde euro
Legislatie
- Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor şi Fondul de garantare a depozitelor bancare
- Rambursarea anticipata a unui credit, conform OUG 50/2010
- OUG nr.21 din 1992 privind protectia consumatorului, actualizata
- Legea nr. 190 din 1999 privind creditul ipotecar pentru investiții imobiliare
- Reguli privind stabilirea ratelor de referinţă ROBID şi ROBOR
Lege plafonare dobanzi credite
- BNR propune Parlamentului plafonarea dobanzilor la creditele bancilor intre 1,5 si 4 ori peste DAE medie, in functie de tipul creditului; in cazul IFN-urilor, plafonarea dobanzilor nu se justifica
- Legile privind plafonarea dobanzilor la credite si a datoriilor preluate de firmele de recuperare se discuta in Parlament (actualizat)
- Legea privind plafonarea dobanzilor la credite nu a fost inclusa pe ordinea de zi a comisiilor din Camera Deputatilor
- Senatorul Zamfir, despre plafonarea dobanzilor la credite: numai bou-i consecvent!
- Parlamentul dezbate marti legile de plafonare a dobanzilor la credite si a datoriilor cesionate de banci firmelor de recuperare (actualizat)
Anunturi banci
- Cate reclamatii primeste Intesa Sanpaolo Bank si cum le gestioneaza
- Platile instant, posibile la 13 banci
- Aplicatia CEC app va functiona doar pe telefoane cu Android minim 8 sau iOS minim 12
- Bancile comunica automat cu ANAF situatia popririlor
- BRD bate recordul la credite de consum, in ciuda dobanzilor mari, si obtine un profit ridicat
Analize economice
- Inflația anuală a crescut marginal
- Comerțul cu amănuntul - în creștere cu 7,7% cumulat pe primele 9 luni
- România, pe locul 16 din 27 de state membre ca pondere a datoriei publice în PIB
- România, tot prima în UE la inflația anuală, dar decalajul s-a redus
- Exporturile lunare în august, la cel mai redus nivel din ultimul an
Ministerul Finantelor
- Datoria publică, 51,4% din PIB la mijlocul anului
- Deficit bugetar de 3,6% din PIB după prima jumătate a anului
- Deficit bugetar de 3,4% din PIB după primele cinci luni ale anului
- Deficit bugetar îngrijorător după prima treime a anului
- Deficitul bugetar, -2,06% din PIB pe primul trimestru al anului
Biroul de Credit
- FUNDAMENTAREA LEGALITATII PRELUCRARII DATELOR PERSONALE IN SISTEMUL BIROULUI DE CREDIT
- BCR: prelucrarea datelor personale la Biroul de Credit
- Care banci si IFN-uri raporteaza clientii la Biroul de Credit
- Ce trebuie sa stim despre Biroul de Credit
- Care este procedura BCR de raportare a clientilor la Biroul de Credit
Procese
- ANPC pierde un proces cu Intesa si ARB privind modul de calcul al ratelor la credite
- Un client Credius obtine in justitie anularea creditului, din cauza dobanzii prea mari
- Hotararea judecatoriei prin care Aedificium, fosta Raiffeisen Banca pentru Locuinte, si statul sunt obligati sa achite unui client prima de stat
- Decizia Curtii de Apel Bucuresti in procesul dintre Raiffeisen Banca pentru Locuinte si Curtea de Conturi
- Vodafone, obligata de judecatori sa despagubeasca un abonat caruia a refuzat sa-i repare un telefon stricat sau sa-i dea banii inapoi (decizia instantei)
Stiri economice
- Datoria publică, 52,7% din PIB la finele lunii august 2024
- -5,44% din PIB, deficit bugetar înaintea ultimului trimestru din 2024
- Prețurile industriale - scădere în august dar indicele anual a continuat să crească
- România, pe locul 4 în UE la scăderea prețurilor agricole
- Industria prelucrătoare, evoluție neconvingătoare pe luna iulie 2024
Statistici
- România, pe locul trei în UE la creșterea costului muncii în T2 2024
- Cheltuielile cu pensiile - România, pe locul 19 în UE ca pondere în PIB
- Dobanda din Cehia a crescut cu 7 puncte intr-un singur an
- Care este valoarea salariului minim brut si net pe economie in 2024?
- Cat va fi salariul brut si net in Romania in 2024, 2025, 2026 si 2027, conform prognozei oficiale
FNGCIMM
- Programul IMM Invest continua si in 2021
- Garantiile de stat pentru credite acordate de FNGCIMM au crescut cu 185% in 2020
- Programul IMM invest se prelungeste pana in 30 iunie 2021
- Firmele pot obtine credite bancare garantate si subventionate de stat, pe baza facturilor (factoring), prin programul IMM Factor
- Programul IMM Leasing va fi operational in perioada urmatoare, anunta FNGCIMM
Calculator de credite
- ROBOR la 3 luni a scazut cu aproape un punct, dupa masurile luate de BNR; cu cat se reduce rata la credite?
- In ce mall din sectorul 4 pot face o simulare pentru o refinantare?
Noutati BCE
- Acord intre BCE si BNR pentru supravegherea bancilor
- Banca Centrala Europeana (BCE) explica de ce a majorat dobanda la 2%
- BCE creste dobanda la 2%, dupa ce inflatia a ajuns la 10%
- Dobânda pe termen lung a continuat să scadă in septembrie 2022. Ecartul față de Polonia și Cehia, redus semnificativ
- Rata dobanzii pe termen lung pentru Romania, in crestere la 2,96%
Noutati EBA
- Bancile romanesti detin cele mai multe titluri de stat din Europa
- Guidelines on legislative and non-legislative moratoria on loan repayments applied in the light of the COVID-19 crisis
- The EBA reactivates its Guidelines on legislative and non-legislative moratoria
- EBA publishes 2018 EU-wide stress test results
- EBA launches 2018 EU-wide transparency exercise
Noutati FGDB
- Banii din banci sunt garantati, anunta FGDB
- Depozitele bancare garantate de FGDB au crescut cu 13 miliarde lei
- Depozitele bancare garantate de FGDB reprezinta doua treimi din totalul depozitelor din bancile romanesti
- Peste 80% din depozitele bancare sunt garantate
- Depozitele bancare nu intra in campania electorala
CSALB
- La CSALB poti castiga un litigiu cu banca pe care l-ai pierde in instanta
- Negocierile dintre banci si clienti la CSALB, in crestere cu 30%
- Sondaj: dobanda fixa la credite, considerata mai buna decat cea variabila, desi este mai mare
- CSALB: Romanii cu credite caută soluții pentru reducerea ratelor. Cum raspund bancile
- O firma care a facut un schimb valutar gresit s-a inteles cu banca, prin intermediul CSALB
First Bank
- Ce trebuie sa faca cei care au asigurare la credit emisa de Euroins
- First Bank este reprezentanta Eurobank in Romania: ce se intampla cu creditele Bancpost?
- Clientii First Bank pot face plati prin Google Pay
- First Bank anunta rezultatele financiare din prima jumatate a anului 2021
- First Bank are o noua aplicatie de mobile banking
Noutati FMI
- FMI: criza COVID-19 se transforma in criza economica si financiara in 2020, suntem pregatiti cu 1 trilion (o mie de miliarde) de dolari, pentru a ajuta tarile in dificultate; prioritatea sunt ajutoarele financiare pentru familiile si firmele vulnerabile
- FMI cere BNR sa intareasca politica monetara iar Guvernului sa modifice legea pensiilor
- FMI: majorarea salariilor din sectorul public si legea pensiilor ar trebui reevaluate
- IMF statement of the 2018 Article IV Mission to Romania
- Jaewoo Lee, new IMF mission chief for Romania and Bulgaria
Noutati BERD
- Creditele neperformante (npl) - statistici BERD
- BERD este ingrijorata de investigatia autoritatilor din Republica Moldova la Victoria Bank, subsidiara Bancii Transilvania
- BERD dezvaluie cat a platit pe actiunile Piraeus Bank
- ING Bank si BERD finanteaza parcul logistic CTPark Bucharest
- EBRD hails Moldova banking breakthrough
Noutati Federal Reserve
- Federal Reserve anunta noi masuri extinse pentru combaterea crizei COVID-19, care produce pagube "imense" in Statele Unite si in lume
- Federal Reserve urca dobanda la 2,25%
- Federal Reserve decided to maintain the target range for the federal funds rate at 1-1/2 to 1-3/4 percent
- Federal Reserve majoreaza dobanda de referinta pentru dolar la 1,5% - 1,75%
- Federal Reserve issues FOMC statement
Noutati BEI
- BEI a redus cu 31% sprijinul acordat Romaniei in 2018
- Romania implements SME Initiative: EUR 580 m for Romanian businesses
- European Investment Bank (EIB) is lending EUR 20 million to Agricover Credit IFN
Mobile banking
- Comisioanele BRD pentru MyBRD Mobile, MyBRD Net, My BRD SMS
- Termeni si conditii contractuale ale serviciului You BRD
- Recomandari de securitate ale BRD pentru utilizatorii de internet/mobile banking
- CEC Bank - Ghid utilizare token sub forma de card bancar
- Cinci banci permit platile cu telefonul mobil prin Google Pay
Noutati Comisia Europeana
- Avertismentul Comitetului European pentru risc sistemic (CERS) privind vulnerabilitățile din sistemul financiar al Uniunii
- Cele mai mici preturi din Europa sunt in Romania
- State aid: Commission refers Romania to Court for failure to recover illegal aid worth up to €92 million
- Comisia Europeana publica raportul privind progresele inregistrate de Romania in cadrul mecanismului de cooperare si de verificare (MCV)
- Infringements: Commission refers Greece, Ireland and Romania to the Court of Justice for not implementing anti-money laundering rules
Noutati BVB
- BET AeRO, primul indice pentru piata AeRO, la BVB
- Laptaria cu Caimac s-a listat pe piata AeRO a BVB
- Banca Transilvania plateste un dividend brut pe actiune de 0,17 lei din profitul pe 2018
- Obligatiunile Bancii Transilvania se tranzactioneaza la Bursa de Valori Bucuresti
- Obligatiunile Good Pople SA (FRU21) au debutat pe piata AeRO
Institutul National de Statistica
- Deficitul balanței comerciale la 9 luni, cu 15% mai mare față de aceeași perioadă a anului trecut
- Producția industrială, în scădere semnificativă
- Pensia reală, în creștere cu 8,7% pe luna august 2024
- Avansul PIB pe T1 2024, majorat la +0,5%
- Industria prelucrătoare a trecut pe plus în aprilie 2024
Informatii utile asigurari
- Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023
- Asigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment
- Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului
- Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?
- Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?
ING Bank
- La ING se vor putea face plati instant din decembrie 2022
- Cum evitam tentativele de frauda online?
- Clientii ING Bank trebuie sa-si actualizeze aplicatia Home Bank pana in 20 martie
- Obligatiunile Rockcastle, cel mai mare proprietar de centre comerciale din Europa Centrala si de Est, intermediata de ING Bank
- ING Bank transforma departamentul de responsabilitate sociala intr-unul de sustenabilitate
Ultimele Comentarii
-
LOAN OFFER
Buna ziua Aceasta pentru a informa publicul larg că oferim împrumuturi celor care au nevoie de ... detalii
-
!
Greu cu limba romana! Ce legatura are cuvantul "ecosistem" din limba romana cu sistemul de plati ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 2 bancnote vechi:1-1000000lei;2-5000000lei Anul ... detalii
-
Bancnote vechi
Numar de ... detalii
-
Bancnote vechi
Am 3 bancnote vechi:1-1000000lei;1-5000lei;1-100000;mai multe bancnote cu eclipsa de ... detalii