BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-07-05 11:03

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro.

Topul a luat in calcul depozitele la termen standard ale unui numar de 16 banci, fara diverse bonusuri, precum incasalarea salariului in cont sau detinerea unor pachete de produse si servicii.

Dobanzi de cel putin 3% la termen de 1 an mai au Unicredit si Libra Bank.

Pe termen mai scurt, de o jumatate de an (6 luni), cea mai mare dobanda o gasim la Patria Bank (3%).

O dobanda mai mare, de 3,5%, poate fi obtinuta in aceasta perioada de la Exim Banca Romaneasca, in cadrul unei promotii.

Pentru depozitele pe termene mai scurte, la 3 luni si 1 luna, cele mai bune dobanzi sunt tot la Patria Bank: 3,5%, respectiv 2,75%.

Dobanzile platite de bancile mari

De regula, bancile mici platesc dobanzi mai mari decat cele mari, pentru ca dispun de resurse si retea mai firave pentru a atrage economiile.

Bancile mari, datorita unei clientele mai bogate, isi permit astfel sa se afiseze cu dobanzi mai mici la depozite.

Bancile mari cu cele mai generoase dobanzi la depozitele in euro la termen de 1 an sunt Unicredit - 3%, Raiffeisen - 2,8%, BRD - 2,75% si CEC Bank - 2,4%.

E bine de stiut ca depozitele din banci (inclusiv banii din conturi si de pe carduri) sunt garantate pana la un plafon de 100.000 de euro pentru fiecare client in fiecare banca.

Garantia este asigurata de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancar (FGDB) in cazul bancilor cu personalitate juridica romana si de fondurile din tarile de origine, in cazul sucursalelor bancare.

Taguri: UniCredit Bank  First Bank  Patria Bank  BRD Groupe Societe Generale  ING Bank  TBI Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  dobanzi depozite  Banca Comerciala Romana (BCR)  Alpha Bank  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  Banca Romaneasca  Credit Europe Bank  banca  Vista Bank  depozite bancare  Libra Internet Bank  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiTopul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

Lista platformelor de investitii pentru fraude online (actualizat)

Pe baza reclamatiilor primite de la cititori, am intocmit o lista a aplicatiilor si platformelor de investitii in actiuni si criptomonede prin care se deruleaza fraude online (scams). De asemenea, publicam si lista platformelor de criptomonede care sunt folosite detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare. In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, detalii

  

Ultimele Comentarii