ASIGURARI | Informatii utile asigurari

Data de la care FGA face plati pentru asigurarile RCA Euroins: 17 mai 2023

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2023-04-29 08:13

În prezent, conform legii, FGA primește și înregistrează atât cereri de plată (despăgubiri-indemnizații Anexa 10/ restituire primă-Anexa 9) cât și cereri de deschidere a dosarelor de daună (Anexa 7) pentru potențialii creditori de asigurări ai societății Euroins SA, conform unui comunicat emis de Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA), in care se adauga:

Conform legislației, FGA va putea iniția plata despăgubirilor pentru creditorii de asigurări ai societății Euroins SA, începând cu data de 17 Mai 2023.

Până la 27 Aprilie 2023, FGA a recepționat 9.984 de solicitări pentru categoria Cereri de deschidere dosare daună, din partea potențialilor creditori de asigurări ai societății menționate. Dintre acestea, Fondul a înregistrat 7.571.

De asemenea, în aceeași perioadă, FGA a recepționat 58.486 de solicitări pentru categoria Cereri de plată. Dintre acestea, 24.808 de cereri au fost înregistrate.

FGA face apel la potențialii creditori de asigurări ai societății Euroins România Asigurare Reasigurare SA să transmită cererile de plată(Anexa 9/10) precum și cererile de deschidere a dosarelor de daună( Anexa 7), doar pe portalurile dedicate, prezente pe site-ul FGA. Acest lucru ușurează atât activitatea de înregistrare, cât și procesarea ulterioară a cererilor, în beneficiul creditorilor de asigurare.

- Cereri deschidere dosar daună(Anexa 7): Formular Daune – www.fgaromania.ro

Cereri pentru acordarea restituirii de primă( Anexa 9): Cerere de plată privind acordarea restituirii de primă – www.fgaromania.ro

Cereri de plată pentru acordarea despăgubirilor/indemnizațiilor: Cerere de plată privind acordarea despăgubirilor/ indemnizațiilor – www.fgaromania.ro

Reamintim potențialilor creditori de asigurare care solicită deschiderea dosarelor de daună la FGA că, pentru primirea despăgubirilor cuvenite, este necesar să depună ulterior deschiderii dosarului de daună, o cerere de plată-Anexa 10.

Menționăm, de asemenea, că toate explicațiile necesare pentru demararea procesului de depunere a cererilor de deschidere a dosarelor de daună sau a cererilor de plată sunt postate pe site-ul FGA, respectiv: www.fgaromania.ro.

În primele trei luni ale anului curent, FGA a achitat despăgubiri în valoare de cca. 188,67 milioane lei.

Din suma totală a plăților aferente trimestrului I al lui 2023, 179,17 milioane lei reprezintă valoarea despăgubirilor acordate creditorilor de asigurări ai societății City Insurance SA. Creditorilor de asigurări ai societății Carpatica Asig SA le-au fost acordate despăgubiri de 5,76 milioane lei. Pentru Astra Asig SA au fost efectuate plăți de 2,83 milioane lei. FGA a mai achitat despăgubiri în valoare de 912,4 mii lei, pentru creditorii de asigurări ai Certasig SA.

FGA a avizat un număr de 82.530 cereri de plată, pentru societatea City Insurance SA, dintr-un total de 256.058 cereri de plată înregistrate.

Fondul gestionează cereri de plată pentru mai multe societăți aflate în faliment: Astra SA, Carpatica Asig SA, Forte SA, Certasig SA, City Insurance SA, Euroins SA.

Astfel, suma totală a despăgubirilor achitate de către FGA până la 31 Martie 2023 este de 1,86 miliarde lei și a fost achitată către creditorii următoarelor societăți de asigurare:
· 557,8 mil lei-Astra SA
· 503,8 mil lei-Carpatica Asig SA
· 8,9 mil lei-Forte SA
· 9,1 mil lei-Certasig SA
· 782,5 mil lei-City Insurance SA

 

Taguri: Fondul de Garantare a Asiguratilor (FGA)  asigurare  RCA (asigurare auto obligatorie)  asigurari auto  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Informatii utile asigurariAsigurarea împotriva dezastrelor, valabilă și in caz de faliment

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) aduce clarificări cu privire la intrarea în faliment a unui distribuitor de polițe obligatorii împotriva dezastrelor naturale (PAD), context care nu afectează valabilitatea asigurării sau instrumentarea daunelor înregistrate de beneficiari, conform unui comunicat, in care se adauga: „Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale este o poliță gestionată de PAID, fiind doar distribuită de alte entități. Din acest motiv, PAD rămâne valabilă până la data expirării, indiferent de ceea ce se întâmplă cu distribuitorul poliței. PAID are stabilitate din punct de vedere al indicatorilor de solvabilitate, are fonduri proprii și deține de detalii

Asiguratii nu au nevoie de documente de confirmare a cutremurului

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenția asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asigurații nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 și 14 februarie, conform unui comunicat al PAID, in care se adauga: Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societățile de asigurare implicate. „Asigurații nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obținerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât detalii

Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania?

Cum functioneaza o asigurare de viata Metropolitan pentru un credit la Banca Transilvania, conform documentului de informare publicat de banca: Asigurare pentru deces, pierderea involuntara a locului de munca (PILM) sau spitalizare Document de informare detalii

Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif?

Intrebare: Care sunt documente necesare pentru dosarul de dauna la Cardif? Raspuns: Iata documentatia in caza de dauna, conform informatiilor publicate de BNP Paribas Cardif: DOCUMENTATIA IN CAZ DE detalii

  

Ultimele Comentarii