BANCI | Stirea Zilei

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2024-06-10 17:50

CEC Bank, ING Bank, Alpha Bank, Banca Transilvania si Garanti BBVA sunt, in ordine, bancile cu cele mai mici dobanzi fixe in primii ani la creditele ipotecare.

In cazul dobanzilor variabile pe toata perioada de creditare, topul este urmatorul: CEC Bank, Intesa, ING Bank, Alpha Bank si Garanti BBVA.

Clasamentul a avut ca reper un credit de 250.000 de lei (50.000 de euro) pe 25 de ani cu dobanda standard (fara incasare venit, asigurare de viata sau alte promotii), iar datele au fost culese din calculatoarele de pe site-urile bancilor.

Media DAE (Dobanda Anuala Efectiva) la creditele cu dobanda fixa in primii ani (3,5 sau 10) este 8,97%, cu aproximativ o jumatate de punct sub media DAE la creditele cu dobanda variabila inca de la inceput.

Bancile se concentreaza pe creditele cu dobanzi fixe in primii ani, astfel ca unele dintre ele, precum BCR sau BRD, nici nu mai au in oferta credite cu dobanda variabila pe toata perioada.

Marja fixa la dobanda variabila e cea care conteaza

Dobanzile fixe nu sunt insa atractive in acest moment, cand urmeaza o tendinta de scadere a ratei de referinta a BNR si implicit a indicilor de dobanda.

De fapt, ceea ce conteaza cel mai mult acum este marja fixa la dobanda variabila, care va fi aplicata pe cea mai mare perioada de creditare.

In privinta marjei fixe (standard), cea mai mica este la CEC Bank (2,3% la creditul cu dobanda variabila si 2,5% la cel cu dobanda fixa pe 5 ani).

Marje sub 3% mai gasim la Unicredit (2,6%), BRD (2,77%), Banca Transilvania (2,8% si 2,9%) si ING Bank (2,89%), in cazul creditelor cu dobanzi fixe.

La creditele cu dobanzi variabile, doar Intesa si ING mai au marje sub 3%.

Taguri: UniCredit Bank  BRD Groupe Societe Generale  credite ipotecare  ING Bank  OTP Bank  Raiffeisen Bank  BT  Banca Transilvania  Banca Comerciala Romana (BCR)  credite noi  Garanti BBVA  Intesa Sanpaolo Bank  CEC Bank  dobanzi credite  banca  dobanzi credite ipotecare  DAE (Dobanda Anuala Efectiva) credite ipotecare  credite pentru locuinte  credite imobiliare  imprumut  topuri banci  

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiOcean Credit incalca legea privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit

Ocean Credit nu respecta legea contractelor de credit, OUG 50/2010, privind informarea clientilor inainte de acordarea unui credit, astfel incat acestia sa fie constienti de costul unui imprumut si sa-l poata compara cu ofertele altor IFN-uri sau banci. Concret, detalii

Care banci au cele mai bune dobanzi la depozitele in lei?

Dobanzile la depozitele in lei platite de banci populatiei incep de la 4% pe an in cazul economiilor la termen de 1 luna si ajung la 6% pentru banii pastrati timp de un an. Pentru depozitele pe termen scurt, de 1 luna, cele mai ridicate dobanzi le gasim la detalii

Topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in euro

Bancile care platesc clientilor persoane fizice cele mai mari dobanzi la depozitele in euro pe termen de un an sunt Intesa Sanpaolo (3,5%), OTP Bank (3,25%) si Patria Bank (3,15%), conform clasamentului intocmit de Bancherul.ro. Topul a luat in calcul depozitele detalii

Vreti sa investiti in actiuni Transgaz? Google va recomanda 4 platforme pe care se fac fraude

Cand am vazut cat de multe fraude online cu actiuni Transgaz sau cu criptmonede se fac, m-am intrebat care ar putea fi motivele. Din reclamatiile cititorilor am constatat ca primul pas al inselatoriilor cu investitii in actiunile unor firme cunoscute, precum detalii

  

Ultimele Comentarii